Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Wie is Maya Lopez aka Echo in de serie ‘Hawkeye’?

Maya Lopez aka Echo

De eerste vier afleveringen van de Marvel-serie Hawkeye zijn al te streamen via Disney+. Clint Barton en Kate Bishop komen in de laatste aflevering oog in oog te staan met Maya Lopez, een gevaarlijke vijand met een zwaar verleden.

Wie is Maya in de comics?

Maya Lopez aka Echo in de comics

Maya Lopez, aka Echo is een Inheemse Amerikaanse die doof geboren werd. Ze maakte haar debuut in de stripboek, Daredevil #9 (1999). Haar vader William “Crazy Horse” Lopez werkte voor Wilson Fisk (aka de Kingpin), die hem in koele bloede liet vermoorden. Toen Lopez stierf, liet hij een bebloede handdruk achter op zijn dochters gezicht. De Kingpin adopteerde Maya en voedde haar op als zijn eigen dochter.

Fisk stuurde haar naar een speciale school, waar ze in rap tempo piano leert spelen. Maya heeft de gave om snel te leren en kan andermans vaardigheden nabootsen. Deze gave is te vergelijken met die van Taskmaster, die we zagen in Black Widow (2021). Maya wordt uiteindelijk een hele goede vechter en noemt zichzelf ‘Echo’. Nadat de Kingpin haar vertelt dat Daredevil achter de dood van haar vader zit, gaat ze op jacht naar Matt Murdock. Zodra ze Murdock gevonden heeft, komt ze erachter dat Fisk haar vader heeft vermoord.

Wie speelt Maya Lopez? Is zij ook doof?

Alaqua Cox op de set

Maya Lopez/ Echo wordt gespeeld door Alaqua Cox, een nieuwkomer in het Marvel Cinematic Universe (MCU) en in Hollywood. Cox is net als Lopez een dove Inheemse Amerikaanse, die afstamt van de Mohicanen en de Menominee. Zij is het derde dove Marvel-personage na Makkari uit Eternals (2021) en Clint Barton (alhoewel Jeremy Renner niet doof is). In tegenstelling tot Lopez heeft Cox een beenprothese, waardoor het personage Echo iets is aangepast.

De serie heeft Echo’s achtergrondverhaal verandert

Alaqua Cox als Maya
Afbeelding: Marvel Studios

In de derde aflevering van Hawkeye, “Echoes”, wordt het achtergrondverhaal van Maya Lopez vertelt aan de hand van flashbacks. Haar oorsprongverhaal komt overeen met de strips, waaronder de brute dood van haar vader. De enige grote verandering is, dat Lopez’s vader de leider is van de Tracksuit Mafia. In de strips was er namelijk geen enkele connectie tussen de Mafia en Echo en haar vader. Daarnaast wordt haar vader in de serie vermoord door Ronin, in plaats van de Kingpin.

Er komt een ‘Echo’-serie naar Disney+

Disney heeft officieel bevestigd dat er een spin-off serie komt van Echo. Er is nog niet veel bekend over de serie, maar zal uiteraard draaien om Maya Lopez aka Echo.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen