Search
Close this search box.
Search

Dé 10 leukste kinderfilms die deze zomer verschijnen

Leuke kinderfilms in de zomer van 2021

Op 5 juni aanstaande gaan alle Nederlandse bioscopen weer open! De filmzomer van 2021 is eigenlijk al begonnen, wat betekent dat heel veel films klaar staan om uitgebracht te worden en zo ook voor de kleintjes. Er verschijnen diverse familiefilms op het witte doek, van Pieter Konijn tot en met Spirit.

De kinderfilms staan op volgorde van releasedatum.

Tom & Jerry – 9 juni

Als Jerry op de avond voor ‘de bruiloft van de eeuw’ in het chicste hotel van New York trekt, huurt de wanhopige bruiloftsplanner Tom in om van hem af te komen. Het kat-en-muisspel dat losbarst dreigt niet alleen de bruiloft, maar ook het hotel en haar carrière te ruïneren. Maar al snel doet zich een nog groter probleem voor: een verduiveld ambitieuze hotelmedewerker heeft het op ze alle drie gemunt.

Pieter Konijn op de vlucht – 9 juni

Pieter Konijn 2, is een vervolg op Pieter Konijn uit 2018 en is gebaseerd op de verhalen van Pieter Konijn, van schrijfster Beatrix Potter. Bea (Do), Thomas (Joey Schalker) en de konijnen zijn samen uitgegroeid tot één grote familie, maar ook al doet Pieter (Tommie Christiaan) nog zijn best, hij kan zijn ondeugende reputatie maar niet van zich afschudden. Als hij buiten de tuin op avontuur gaat, komt Pieter in een wereld terecht waar hij geaccepteerd wordt zoals hij is. Onderweg raakt Pieter bevriend met een konijn – dat de oude vriend van zijn vader blijkt te zijn – en raakt hij in de problemen. Zijn familie doet er alles aan om hem te vinden.

K3 Dans van de farao – 9 juni

Na het succes van de eerste film met Hanne, Marthe en Klaasje, krijgt K3 nu een volgende bioscoopfilm: K3 – Dans van de Farao. Hanne, Marthe en Klaasje gaan hun nieuwe album voorstellen in een Egyptisch museum. Wanneer ze in het museum alle drie een wens mogen doen bij een Egyptische Wenskat, komt die tot hun verbazing uit. Maar de wensen van de Wenskat zijn vervloekt door farao Tritanchamon (Nicolas Caeyers). De drie vervloekte wensen keren zich tegen K3 en zorgen voor een hoogoplopende ruzie tussen de meisjes. Zorgt de Wensvloek voor het einde van K3 of overwint vriendschap alles?

De Croods 2: Een Nieuw Begin – 30 juni

De Croods hebben de nodige gevaren en rampen overleefd: niet alleen gevaarlijke prehistorische dieren, maar ook het vriendje van hun dochter. Nu krijgen ze een compleet andere uitdaging die hun levens op z’n kop zet. In hun zoektocht naar een nieuwe woonplek stuiten ze op een idyllisch, door muren omringd paradijs. Ze denken dat ze hier alles hebben om goed te kunnen leven, maar komen dan tot de ontdekking dat er al een andere familie woont: de Betermans.

De Kameleon aan de Ketting – 30 juni

De tweeling krijgt het zwaar te verduren als de Kameleon aan de ketting moet. De prachtige en supersnelle boot van de broers draait op diesel en dat is verboden. Op hetzelfde moment worden er bij een Zorgboerderij in de buurt van het dorp Lenten een groot aantal dode dieren aangetroffen. Nando (Nando Liebregts), een jongen met een verstandelijke beperking, beweert dat hij de dader is. Daar geloven Hielke (Sens Gerritsen) en Sietse (Imme Gerritsen) helemaal niets van en zoeken samen naar de echte misdadigers.

De Flummels – 7 juli

Ed (André Dongelmans) en zijn zus Op (Birgit Schuurman) zijn Flummels – schattige, pluizige beestjes in de vorm van een donut, die leven op de Galapagoseilanden in het jaar 1835. Ze zijn onhandig en doen heel erg hun best om erbij te horen. Als ze indruk willen maken op de andere Flummels gaat het helemaal mis. Ze belanden in een tijdsbloem en reizen door de tijd naar 2021. Daar ontdekken ze verkeerschaos, fastfood en dat Flummels ondertussen uitgestorven zijn! Kan het stuntelende duo de loop van de geschiedenis veranderen en zichzelf en hun soort redden?

De Nog Grotere Slijmfilm – 7 juli

Slijmcreator Indy (Bibi) moet voor een groot Slijmgala een supertof nieuw slijmrecept verzinnen. Als ze bij het maken stiekem octopussenslijm toevoegt, ontstaan er magische kleuren. Dit is het beste slijm dat ze ooit heeft gemaakt! Maar als de jaloerse slijmcreator Benji (Matheu Hinzen) het recept weet te stelen, gaat alles mis. Lukt het Indy om Benji te stoppen en haar slijmfans terug te winnen?

Ainbo: Heldin van de Amazone – 14 juli

Ainbo (Tara Hetharia) is een meisje dat is opgegroeid in Candamo, een klein dorpje in de diepste jungle van de Amazone. Candamo wordt beschermd door de reuze schildpad Motelo Mama. Wanneer Ainbo op een dag ontdekt dat haar land wordt bedreigd door een eeuwenoude demon Yucurunu, roept ze de hulp in van Motelo Mama. Samen met haar twee knotsgekke Amazone gidsen Vaca en Dillo gaat Ainbo op avontuur, vastbesloten om haar land en het volk te redden voordat het te laat is.

Space Jam: A New Legacy – 14 juli

A New Legacy is het vervolg op de film Space Jam uit 1996. De Amerikaanse basketbalspeler LeBron James worstelt met zijn vader zoon relatie. Zijn zoon Dom (Cedric Joe) heeft een passie in het ontwikkelen van videogames. Dom’s technische vaardigheden trekken de aandacht van een CGI-humanoid genaamd Al-G Rhythm (Don Cheadle), die vader en zoon weet te vangen in een virtuele wereld genaamd ‘Warner 3000 entertainment Serverversum’. James moet de Looney Tunes bij elkaar krijgen om de Goon Squad te verslaan en te ontsnappen uit de digitale wereld.

Spirit Ongetemd – 21 juli

Lucky Prescott heeft haar moeder verloren en nooit echt gekend. Net als haar moeder houdt Lucky niet van regels en beperkingen, wat haar tante Cora heel wat zorgen baart. Uiteindelijk verhuisd Lucky naar haar vader Jim, in Miradero. Daar raakt ze bevriend met een wilde mustang genaamd Spirit, wat haar leven voorgoed verandert.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen