Search
Close this search box.
Search

’Sonic the Hedgehog 2’: alles wat we weten

Sonic the Hedgehog

Na verschijning van de eerste trailer, leek de film Sonic the Hedgehog al afgeschreven. Het gezicht van de blauwe egel kreeg veel kritiek te verduren, waardoor de film werd uitgesteld en zijn gezicht werd aangepast. Deze aanpassingen worpen zijn vruchten af, want de film kreeg veel lof van zowel critici als de fans.

Er zijn een aantal redenen waarom Sonic the Hedgehog een leuke én vermakelijke familiefilm voor jong en oud is. De gameverfilming bracht 360 miljoen dollar wereldwijd op, voordat de bioscopen hun deuren sloten vanwege het coronavirus. Een reden genoeg voor Paramount Pictures om een een vervolg aan te kondigen.

Als je Sonic the Hedgehog nog niet hebt gezien, lees dan niet verder.

***** Let op! Mogelijke spoilers *****

Wanneer verschijnt ‘Sonic 2’?

Sonic the Hedgehog 2 verschijnt op 7 april 2022 in de Nederlandse bioscopen.

Wat gebeurde er met Robotnik?

Dr. Eggman op Mushroom Hill Zone

Aan het einde van de film zien we Dr. Robotnik (Jim Carrey) zielsalleen op Mushroom Hill Zone, ook wel de planeet met stinkende paddenstoelen genoemd. In deze scène zien we dat de gekke wetenschapper zijn hoofd kaal scheert en een rode neus met dikke snor heeft. Hij lijkt nu veel meer op het videogame personage dan eerder in de film. Samen met Agent Stone vervolgt hij zijn weg en heeft die er alle vertrouwen in dat hij met Kerstmis weer thuis is.

In de Sonic-games wordt Dr. Robotnik, ook wel Dr. Eggman genoemd vanwege zijn ei-achtige hoofd, én is hij Sonic’s grootste vijand.

Wat gebeurde er aan het einde van ‘Sonic the Hedgehog’?

Tails in Sonic the Hedgehog

Na de geanimeerde credits, die geïnspireerd zijn op de videogame volgt een extra scène (ook wel end-credits genoemd), waarin een favoriet personage uit de Sonic-games wordt geïntroduceerd.

Op een klif in Green Hills, verschijnt er een gouden ring. Uit deze ring springt Tails (Colleen O’Shaughnessey) die zijn weg naar Aarde heeft gevonden. Hij kijkt op een tracker in zijn handen en zegt: “Als mijn metingen kloppen… moet hij hier zijn. Als ik maar niet te laat ben”. Hij kijkt in de verte en vliegt weg.

Miles “Tails” Prower verscheen voor het eerst in de game Sonic the Hedgehog 2 uit 1992. Tails is een goudgele vos met twee staarten, die supersnel kan vliegen door zijn staarten te draaien als helikopterbladen. Hij heeft veel kennis van mechanica en zijn vaardigheden zijn te vergelijken met die van Dr. Robotnik.

Waarom is Tails naar Aarde gekomen?

Tails op zoek naar Sonic

Waarom Tails te laat is, komen we pas achter in het vervolg, maar waarom Tails de Aarde bezoekt is nog de vraag. Hij heeft de keuze uit diverse werelden, maar eindigt op Aarde om Sonic (Ben Schwartz) te zoeken.

Er kunnen diverse redenen zijn waarom Tails de hulp van Sonic probeert in te schakelen. De eerste reden kan zijn, is dat Dr. Eggman alle werelden probeert te veroveren. Een tweede reden is, is dat Dr. Eggman de paddenstoelenplaneet aan het verwoesten is. En een laatste reden kan zijn, is dat Tails bedreigt wordt door een nieuwe vijand: Knuckles the Echidna.

Welke karakters zouden er kunnen verschijnen in ‘Sonic 2’?

Shadow, Amy Rose en Knuckles

Tails is niet het enige personage die in de Sonic-games en tv-series verschijnt. Naast Tails, kunnen ook Knuckles the Echidna, Amy Rose en Shadow the Hedgehog een opwachting maken. Alhoewel Knuckles geen aandeel had in de film, zagen we wel zijn afstammelingen aan het begin van de film, als zij hun pijlen vuren op Baby Sonic en Longclaw.

Qua populariteit is Shadow een logische keuze. Deze vijand en later een vriend van Sonic is gecreëerd door Dr. Gerald Robotnik, de grootvader van Dr. Eggman.

Wat zou het verhaal van ‘Sonic 2’ kunnen zijn?

Verhaal Sonic 2

In Sonic 2 zullen we de evolutie van Dr. Robotnik zien en hoe het hem vergaat op Mushroom Hill Zone. Hij zal met zijn kennis van mechanica een manier gevonden hebben om te kunnen ontsnappen van de paddenstoelenplaneet en wraak willen nemen op Sonic, die nog steeds verblijft in de stad Green Hills bij Tom (James Marsden) en Maddie (Tika Sumpter).

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen