Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

5 redenen waarom je ‘Sonic the Hedgehog’ moet zien

Sonic the Hedgehog-poster

Eind april vorig jaar verscheen de eerste trailer voor Sonic the Hedgehog. Het uiterlijk van Sonic viel echter niet in de smaak bij de fans. Uiteindelijk hebben regisseur Jeff Fowler en zijn team besloten het uiterlijk van de supersnelle egel aan te passen. De release van de film werd daardoor uitgesteld van november 2019 naar februari 2020.

Ondanks de negatieve publiciteit, was het bijna onmogelijk om nog uit te kijken naar de gameverfilming van Sonic the Hedgehog. Uiteindelijk hebben we vijf redenen kunnen opsommen waarom je de film wel moet zien.

5. Feelgood-film

Sonic doet gek

De familiefilm komt een dag voor Valentijnsdag uit en zit vol met humor, waar je als volwassene ook gerust om moet lachen. Er zitten veel verwijzingen in naar de game en zien we Jim Carrey terug in de rol waar hij het beste in is: gek doen.

4. Baby én pluizige Sonic

Baby Fluffy Sonic

In de Japanse trailer verscheen er opeens een babyversie van Sonic met een zonnebloem in zijn hand. De vergelijking met Baby Yoda is dan al snel gemaakt, maar de Sonic-film stond al eerder gepland, voordat de Star Wars-serie; The Mandalorian uitkwam.

Naast de jonge engel, is er ook een pluizige Sonic onthuld in een nieuwe clip. De fans zijn dol op de beelden en Paramount Pictures weet ondertussen dat ze het publiek tevreden hebben kunnen stellen.

3. Jim Carrey is terug!

Jim Carrey als Dr. Robotnik

De laatste keer dat we Jim Carrey in een komedie zagen, was in Dumb and Dumberer To uit 2014. Daarna heeft hij nog in twee dramafilms gespeeld, die niet heel goed werden ontvangen.

In Sonic the Hedgehog speelt Carrey de slechterik Dr. Robotnik/ Doctor Eggman; een gestoorde geleerde die met robots de wereld wilt veroveren. Deze rol is op zijn lijf geschreven en dan is die op zijn best.

2. Sonic heeft een make-over gekregen

Redesign Sonic

In de eerste trailer zagen we de Sega-mascotte met lange benen, menselijke tanden, ontbrekende handschoenen, kleine ogen én verkeerde schoenen. Het aanpassen van het uiterlijk kostte de studio uiteindelijk 35 miljoen dollar.

Co-creator Yuji Naka heeft nog wel een puntje van kritiek op het nieuwe design: “Sonic draagt eindelijk handschoenen, maar zijn ogen staan nog steeds uit elkaar, en dat voelt een beetje vreemd.”

1. Pure nostalgie

Sonic Sega

Wie heeft vroeger niet als kind de klassieke videogame op de Sega gespeeld? Het doel van de game was zoveel mogelijk gouden ringen verzamelen om minimaal 1x beschermd te zijn tegen een vijandige aanval. Als je 100 gouden ringen wist te verzamelen, kreeg je een extra leven erbij.

Naast de game was er in 1993 ook een animatieserie over de blauwe egel in Adventures of Sonic the Hedgehog. Er was 1 seizoen van 65 afleveringen en draaide om Sonic en zijn vriend Miles “Tails” Prower.

‘Wanneer verschijnt ‘Sonic’?

Sonic the Hedgehog draait vanaf 13 februari 2020 in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen