Search
Close this search box.
Search

Dé 20 leukste zomerfilms van 2021

Zomerfilms van 2021

Het zonnetje schijnt weer en de filmzomer ligt op de loer. De Nederlandse bioscopen zijn nog steeds gesloten en zullen niet eerder opengaan dan 21 april aanstaande. Er bestaat een kans dat sommige titels nog verschoven kunnen worden. Het aanbod van films in de zomer is sinds tijden niet zo groot geweest als in 2021 en daarom hebben we de leukste, beste en grootste films voor je opgesomd.

UPDATE: In de persconferentie van 28 mei 2021, is bekend gemaakt dat alle Nederlandse bioscopen hun deuren vanaf 5 juni weer mogen openen voor het publiek. Vanwege de (her)opening hebben een aantal (zomer)films een nieuwe releasedatum gekregen, of zijn al te streamen via de diverse streamingdiensten.

Bekijk hieronder het overzicht van dé 20 leukste zomerfilms van 2021. De films staan op volgorde van release.

Mortal Kombat – 22 april

Cole Young verdient zijn geld als MMA-vechter en weet niets over zijn afkomst. Hij weet dan ook niet waarom Outworld’s keizer Shang Tsung zijn beste vechter Sub-Zero achter hem aan heeft gestuurd. Omdat hij bang is dat zijn familie gevaar loopt, gaat Cole op zoek naar Sonya Blade. Hij wordt hierbij geholpen door Jax, een majoor van de Special Forces die hetzelfde drakenteken op zijn lijf heeft als Cole. Zijn zoektocht leidt hem naar Lord Raiden, wiens tempel een toevluchtsoord is voor ieder die het teken draagt. Samen met de sterkste vechters op aarde moet hij het opnemen tegen vijanden uit Outworld. Cole zal tot het uiterste gedreven worden om zijn arcana te vinden, de enorme kracht die in zijn ziel verborgen zit.

Cruella – 26 mei

Cruella speelt zich af in de jaren ’70 en is een prequel op de film 101 Dalmatians (1996). De jonge Estella (Emma Stone) is vastberaden om bekend te worden met haar mode-ontwerpen. Ze raakt bevriend met een paar boeven, die het verlangen naar onheil in haar erg waarderen en bouwen samen een leven op in de straten van Londen. Op een dag wordt Estella’s talent voor ontwerpen ontdekt door Barones von Hellman (Emma Thompson), een verwoestend chique en angstaanjagende modelegende. Hun relatie zet bepaalde zaken en onthullingen in gang en zal er uiteindelijk voor zorgen dat Estella haar slechte kant omarmt en de wraakzuchtige Cruella wordt.

Tom & Jerry – 9 juni

Als Jerry op de avond voor ‘de bruiloft van de eeuw’ in het chicste hotel van New York trekt, huurt de wanhopige bruiloftsplanner Kayla (Chloë Grace Moretz), Tom in om van hem af te komen. Het kat-en-muisspel dat losbarst dreigt niet alleen de bruiloft, maar ook het hotel en haar carrière te ruïneren. Al snel doet zich nog een groter probleem voor: een verduiveld ambitieuze hotelmedewerker heeft het op ze alle drie gemunt. Ze worden gedwongen tot iets ondenkbaars… ze moeten samenwerken! De live-action film is geregisseerd door Tim Story, bekend van onder andere Shaft (2019).

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It – 10 juni

Een spannend verhaal van angst, moord en een onbekend kwaad zal zelfs de paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren choqueren. Een zeer sensationele opdracht begint met de ziel van een jongetje en mondt snel uit in een uitdaging die ze nog nooit eerder hebben gezien. Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis claimt een verdachte dat hij werd bezeten door een demon. Dit is alweer het achtste deel uit de populaire Conjuring-franchise.

Nobody – 10 juni

Als er op een nacht twee dieven bij Hutch en zijn gezin inbreken, weigert hij zichzelf te verdedigen, in de hoop ernstig geweld te voorkomen. Zijn tienerzoon, Blake (Gage Munroe), is teleurgesteld in hem en zijn vrouw Becca (Connie Nielsen), lijkt alleen maar meer afstand te nemen. Na het incident ontwaakt er een woede in Hutch, die hij lang had onderdrukt. Oude instincten worden weer aangewakkerd en brengen hem op een duister pad, waarbij geheimen uit het verleden en dodelijke vaardigheden aan het licht worden gebracht. Hutch moet zijn familie redden van een gevaarlijke crimineel (Aleksey Serebryakov) en ervoor zorgen dat hij nooit meer als een ‘nobody’ wordt gezien.

Spiral: From the Book of Saw – 10 juni

Spiral, is het nieuwe hoofdstuk uit de Saw-reeks en draait om een sadistische genie die een eigen gestoorde vorm van gerechtigheid hanteert. Werkend in de schaduw van een vooraanstaand politieveteraan (Samuel L. Jackson), nemen de brutale detective Ezekiel “Zeke” Banks (Chris Rock) en zijn onervaren partner (Max Minghella), de leiding in een angstaanjagend moordonderzoek dat doet denken aan het duistere verleden van de stad. Terwijl het mysterie zich verder verdiept, bevindt Zeke zich onbewust in het centrum van het verdorven spel van de moordenaar.

Godzilla vs Kong – 17 juni

In Godzilla vs. Kong nemen de twee mythische tegenstanders het tegen elkaar op in een spectaculaire strijd, waarbij het lot van de wereld op het spel staat. Kong en zijn helpers ondernemen een gevaarlijke reis om zijn echte thuis te vinden. Dit doen ze samen met Jia (Kaylee Hottle), een jong weesmeisje met wie hij een sterke band heeft opgebouwd. Ze belanden onverwachts op het pad van een woedende Godzilla, die over de hele wereld een spoor van vernieling aanricht.

A Quiet Place Part II – 17 juni

A Quiet Place Part II van regisseur John Krasinski is het vervolg op de succesvolle horrorthriller uit 2018. De familie Abbott (Emily Blunt, Millicent Simmonds en Noah Jupe) heeft hun huis verlaten en moet de gevaren van de buitenwereld onder ogen komen. Het gevecht om te overleven moeten zij in stilte vervolgen nadat ze gedwongen worden zich op onbekend terrein te wagen. Ze komen er al snel achter dat de monsters die op geluid afkomen niet de enige dreigingen zijn die zich schuilhouden.

Luca – 18 juni

Aan de Italiaanse Rivièra woont Luca (Jacob Tremblay), een jongen die in de zomer een andere jongen ontmoet en zijn beste vriend wordt. Ze beleven samen een hoop mooie avonturen, maar de jongen brengt ook een geheim met zich mee. Hij is stiekem een zeemonster die in een onderwaterwereld woont, wat zich vlakbij het wateroppervlak bevindt. Vanaf 18 juni is deze Pixar-film te streamen op Disney+.

Chaos Walking – 24 juni

Chaos of Walking is gebaseerd op het succesvolle boek The Knife of Never Letting Go (mei 2008) en is geschreven door Patrick Ness. Todd Hewitt (Tom Holland) ontdekt het mysterieuze meisje Viola (Daisy Ridley) dat op zijn planeet is gecrasht. Op deze planeet zijn alle vrouwen verdwenen en worden de mannen geteisterd door ‘The Noise’ – een kracht die ervoor zorgt dat alle gedachten van mannen voor iedereen te horen zijn. In deze gevaarlijke wereld wordt Viola’s leven bedreigd en Todd belooft haar te beschermen.

Black Widow – 7 juli

Black Widow is de solofilm rondom Natasha Romanoff/ Black Widow (Scarlett Johansson) die op de vlucht is geslagen voor de autoriteiten na de gebeurtenissen uit Captain America: Civil War (2016). Romanoff keert terug naar haar thuisland Boedapest waar ze wordt geconfronteerd met haar verleden. Ze moet proberen een groep van nieuwe Black Widows zien te stoppen en wordt achterna gezeten door Taskmaster, een vijand die vechtbewegingen van zijn tegenstander kan kopiëren. Ze krijgt hulp van haar oude familieleden, Yelena Belova (Florence Pugh), Alexei Shostakov/ Red Guardian (David Harbour) en Melina Vostokoff (Rachel Weisz).

Fast & Furious 9 – 8 juli

Na de gebeurtenissen uit The Fate of the Furious (2017) hebben Dominic Toretto (Vin Diesel) en Letty Ortiz (Michelle Rodriguez) zich teruggetrokken op een boerderij. Ze proberen hun zoontje Brian onder rustige omstandigheden op te voeden, waarbij ze hun roekeloze bestaan achter zich hebben gelaten. Dan verschijnt Dominic’s broer, Jakob (John Cena) in beeld. Een dodelijke huurmoordenaar die samenwerkt met hun oude vijand Cipher.

Space Jam: A New Legacy – 14 juli

A New Legacy is het vervolg op de film Space Jam uit 1996. De Amerikaanse basketbalspeler LeBron James worstelt met zijn vader zoon relatie. Zijn zoon Dom (Cedric Joe) heeft een passie in het ontwikkelen van videogames. Dom’s technische vaardigheden trekken de aandacht van een CGI-humanoid genaamd Al-G Rhythm (Don Cheadle), die vader en zoon weet te vangen in een virtuele wereld genaamd ‘Warner 3000 entertainment Serverversum’. James moet de Looney Tunes bij elkaar krijgen om de Goon Squad te verslaan en te ontsnappen uit de digitale wereld.

The Hitman’s Wife’s Bodyguard – 22 juli

Dit is het vervolg op The Hitman’s Bodyguard (2017) en speelt zich drie jaar later af na de gebeurtenissen uit de eerste film. Bodyguard Michael Bryce zet zijn vriendschap met huurmoordenaar Darius Kincaid voort. Hun nieuwe avontuur begint zodra ze Sonia, de vrouw van Darius moeten redden uit handen van slechteriken.

Snake Eyes – 22 juli

Snake Eyes (ook bekend als Snake Eyes: G.I. Joe Origins) is geregisseerd door Robert Schwentke. De film is een reboot van de voorgaande G.I. Joe-films en dient als een oorsprongsverhaal van het titel karakter, Snake Eyes. Henry Golding (Crazy Rich Asians) speelt de titelrol en vervangt hiermee Ray Park die te zien was in voorgaande films.

Old – 22 juli

Old is de nieuwe thriller van filmmaker M. Night Shyamalan (Split) en speelt zich af op een afgelegen eiland. Wanneer een groep mensen een lijk op een strand vindt worden er een reeks mysterieuze gebeurtenissen in gang gezet. Langzaamaan beseft de groep dat er onnatuurlijke zaken aan de hand zijn, op een eiland waar geen ontkomen aan is.

Jungle Cruise – 28 juli

Wetenschapper Dr. Lily Houghton (Emily Blunt) reist samen met haar broer (Jack Whitehall) naar de jungle in de Amazone. Kapitein Frank Wolff (Dwayne Johnson) neemt ze mee op zijn rivierboot, La Quila en gaan samen op zoek naar de Tree of Life. Deze boom schijnt genezende krachten te hebben, wat de toekomst van geneeskunde kan veranderen. Ze zijn alleen niet de enigen die op zoek zijn de oeroude boom.

The Suicide Squad – 5 augustus

Wanneer de aarde wordt aangevallen door een buitenaards wezen, genaamd Starro, krijgt de overheidsorganisatie A.R.G.U.S. de taak om een strijdmacht aan te stellen. Onder leiding van Amanda Weller wordt er een beroep gedaan op een aantal superschurken, bestaande uit Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena), Captain Boomerang (Jai Courtney), Ratcatcher II (Daniela Melchior), Savant (Michael Rooker), King Shark (Sylvester Stallone), Blackguard (Pete Davidson), Javelin (Flula Borg) en Harley Quinn (Margot Robbie). In ruil voor strafvermindering worden zij zwaarbewapend op een gevaarlijke missie gestuurd onder de naam ‘Task Force X’.

Free Guy – 11 augustus

Guy (Ryan Renolds) is een bankmedewerker die elke dag dezelfde routine volgt. Hij wordt wakker, gaat naar zijn werk, overleeft een bankoverval, speelt en verliest altijd een potje softbal en gaat nadien wat met zijn teamgenoten drinken voordat hij naar bed gaat. Morgen zal Guy precies hetzelfde doen. Al verandert er één dingetje: hij vindt een bijzondere bril. Eenmaal opgezet toont deze aan Guy de kaart van de stad waarin hij woont, het geld dat hij op zak heeft en een levensbalk. Guy ontdekt dat hij in een brute, open-world videospel zit.

Candyman – 26 augustus

Al jarenlang wordt de achterstandswijk Cabrini Green in Chicago geteisterd door een spookverhaal. Deze legende, die door iedereen bekend is, gaat over een moordenaar met een haak als hand. Hij komt rechtstreeks uit de hel en kan worden opgeroepen door zijn naam vijf keer voor een spiegel te herhalen. Kunstenaar Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II) en zijn vriendin, galerie-directeur Brianna Cartwright (Teyonah Parris) verhuizen naar een luxueuze nieuwe loft in de onherkenbare wijk. Terwijl Anthony’s carrière tot stilstand komt, ontmoet hij een oud-bewoner van de wijk die hem het tragische en gruwelijke verhaal achter de Candyman vertelt. Anthony begint de details van dit verhaal als inspiratie voor zijn schilderijen te gebruiken. Zonder het te weten opent hij hiermee een deur naar een verontrustend verleden, waarmee een angstaanjagende golf van geweld ontketend wordt.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen