Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze enge horrorfilms verschijnen in 2021

Enge horrorfilms in 2021

Pak je kussen of partner er maar bij want 2021 heeft een aantal horrorfilms voor je klaar staan. Vanwege het coronavirus zijn een aantal films opgeschoven naar dit jaar, wat betekent dat er onwijs goede horrorfilms dit jaar uitkomen, zoals het vervolg op A Quiet Place, The Conjuring 3 en de remake van Candyman uit 1992.

Bekijk hieronder onze selectie van de engste horrorfilms, die je in 2021 moet zien. De titels staan op volgorde van release.

Things Heard & Seen – 29 april

De Netflix-film Things Heard & Seen is gebaseerd op het gelijknamige boek van Elizabeth Brundage. Een stel verhuist van de stad Manhattan naar een oude boerderij op het platteland. Catherine (Amanda Seyfried) doet haar best om het oude huis om te toveren tot een plek waar dochter Franny (Ana Sophia Heger) gelukkig zal zijn. Alleen ligt er echter een sinistere duisternis op de loer, in haar huwelijk met George (James Norton) als in hun nieuwe huis.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It – 10 juni

De achtste film uit het Conjuring Universe, speelt zich af in de jaren 80. Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga) onderzoeken de zaak van Arne Johnson (Ruairi O’Connor), die in de rechtbank moet verschijnen vanwege een moord. Arne houdt vol dat demonen hem gedwongen hebben om de moord te plegen. Het is voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis dat demonische bezetenheid gebruikt wordt ter verdediging in de rechtbank.

Spiral: From The Legacy of Saw – 10 juni

Spiral is het nieuwe hoofdstuk uit de Saw-reeks. De brutale detective Ezekiel “Zeke” Banks (Chris Rock) en zijn onervaren partner (Max Minghella) nemen de leiding in angstaanjagend moordonderzoek, dat doet denken aan eerdere gruwelijkheden uit de stad. Onbewust bevindt Zeke zich in het lugubere spel van de moordenaar.

A Quiet Place Part II – 17 juni

Het vervolg op het succesvolle A Quiet Place (2018), was een van de eerste films waarvan de bioscooprelease werd uitgesteld naar 2021. Deze enge horrorfilm draait om de familie Abott (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe), die hun huis hebben verlaten en de gevaren van de buitenwereld onder ogen moet komen. Om te overleven moeten ze in stilte hun weg vervolgen. Ze komen erachter dat de monsters die op geluid afkomen, niet het enige gevaar is wat op de loer ligt.

Wrong Turn – 15 juli

De remake van Wrong Turn uit 2003 is geregisseerd door Mike P. Nelson (The Domestics), die er een andere draai aan heeft gegeven en de laatste straight-to-video vervolgen doen vergeten. In de remake gaat Jen Shaw (Charlotte Vega) met een groep vrienden hiken op de Appalachian Trail en wijken af van hun route, ondanks diverse waarschuwingen. Ze betreden het land dat bewoond wordt door The Foundation, een verborgen gemeenschap van bergbewoners die dodelijke middelen inzetten om hun manier van leven te beschermen. Dan staan Jen en haar vrienden op het punt waar geen terugkeer meer mogelijk is.

Don’t Breathe 2 – 19 augustus

Dit tweede deel speelt zich een aantal jaren na de dodelijke overval uit Don’t Breathe (2016) af. De blinde veteraan Norman Nordstrom (Stephen Lang), oftewel ‘The Blind Man’ leeft in stilte totdat zijn zonden uit het verleden hem inhalen. Een groep criminelen ontvoeren het meisje – die hij opgevangen en opgevoed heeft en proberen via haar Normans gecompliceerde verleden te achterhalen. Iets wat hij duidelijk niet wilt onthullen en dwingen hem zijn veilige haven te verlaten om haar te redden.

The Night House – 19 augustus

Beth (Rebecca Hall) rouwt na de onverwachte dood van haar man en is alleen achtergelaten in het huis aan het meer dat hij voor haar heeft gebouwd. Ze probeert zo goed mogelijk haar leven bij elkaar te houden, maar dan komen er nachtmerries. Verontrustende visioenen van een aanwezigheid in het huis die haar oproepen om achter een bepaalde waarheid te komen. Tegen het advies van haar vrienden in, begint ze de bezittingen van haar man op te graven, verlangend naar antwoorden. Wat ze vindt, zijn zowel vreemde als verontrustende geheimen.

Candyman – 26 augustus

Kunstenaar Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II) en zijn vriendin, galerie-directeur Brianna Cartwright (Teyonah Parris) verhuizen naar een luxueuze loft in Chicago. Als Anthony’s carrière slecht gaat, hoort hij in de buurt het tragische en gruwelijke verhaal over de Candyman. De Candyman is een man met een vleeshaak als hand en verschijnt, als je vijf keer zijn naam roept. Anthony gebruikt de duistere details als inspiratie voor zijn schilderijen en zonder dat hij het weet opent hij een deur naar het verleden waardoor mysterieuze moorden plaatsvinden.

Malignant – 2 september

James Wan, de bedenker en regisseur van de horrorfilms Insidious en The Conjuring komt met een nieuwe horrorfilm, wat mogelijk de start is van een nieuwe reeks. In Malignant krijgt Madison (Annabelle Wallis) visioenen van gruwelijke moorden. Haar kwelling verergert als ze ontdekt dat deze dromen angstaanjagende realiteiten zijn.

Till Death – 23 september

Een vrouw (Megan Fox) zit vastgeboeid aan haar overleden echtgenoot, als onderdeel van een ziek wraakplan. Ze moet proberen los zien te komen en uit handen blijven van twee moordenaars die het op haar gemunt hebben.

Halloween Kills – 14 oktober

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) lijkt op die bewuste avond voorgoed afgerekend te hebben met Michael Myers. Een hele stoet brandweerwagens staan klaar om de brand in het huis te blussen. Een terugkeer van Michael is hiermee niet uitgesloten.

Antlers – 28 oktober

Het nieuwe jaar wordt ingeluidt met Antlers en draait om de lerares Julia Meadows (Keri Russell), afkomstig uit een kleine stad in Oregon. Een van haar leerlingen, Lucas Weaver (Jeremy T. Thomas) gedraagt zich heel vreemd, waardoor zij geïnteresseerd raakt in zijn gedrag. Uiteindelijk komt ze erachter dat hij een dodelijk geheim met zich meedraagt.

Last Night In Soho – 4 november

De psychologische horrorfilm Last Night In Soho draait om een jonge vrouw met passie voor modeontwerpen. Op de een of andere manier weet ze terug te reizen naar de jaren 60, waar ze haar grote idool ontmoet. De stad Londen blijkt in de jaren zestig niet wat het lijkt en de tijd valt uiteen met verschrikkelijke gevolgen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen