Search
Close this search box.
Search

21 toffe films die deze herfst verschijnen

Herfst- en kerstfilms 2023

Het najaar komt eraan en dat betekent dat we ons kunnen verheugen op een spectaculaire line-up van nieuwe films tijdens de herfst- en kerstvakantie! Van spannende actiefilms tot horrorfilms, er is voor ieder wat wils in de bioscoop.

Pak je agenda er alvast bij, want deze films wil je absoluut niet missen! Bekijk hieronder het overzicht voor de herfst- en kerstvakantie.

A Haunting in Venice – 14 september

Na de successen van Murder on the Orient Express (2017) en Death on the Nile (2022), is detective Hercule Poirot (Kenneth Branagh) terug in A Haunting in Venice, gebaseerd op de roman Hallowe’en Party. Poirot is met pensioen en leeft in een zelfopgelegde ballingschap in ’s werelds meest glamoureuze stad. Hij woont met tegenzin een séance bij in een vervallen en spookachtig palazzo. Wanneer een van de gasten wordt vermoord, belandt de detective in een sinistere wereld van schaduwen en geheimen.

De Vuurlinie – 14 september

Op missie in Afghanistan leidt Marco (Waldemar Torenstra) zijn manschappen op sterke wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de Militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Marco belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.

Retribution – 21 september

De Amerikaanse zakenman Matt Turner (Liam Neeson) woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de bom die onder de stoel in zijn auto verstopt zit afgaan. In een race tegen de klok probeert Matt het mysterie op te lossen en zijn gezin te redden.

The Creator – 28 september

The Creator speelt zich af in een toekomstige oorlog tussen het menselijke ras en de troepen van de kunstmatige intelligentie (AI). Joshua (John David Washington) is een ex-agent van de speciale eenheid. Hij rouwt om de verdwijning van zijn vrouw (Gemma Chan). Hij wordt gerekruteerd om de Schepper, de ongrijpbare architect van de geavanceerde AI, op te sporen en te doden. Deze architect heeft een mysterieus wapen ontwikkeld met de kracht om niet alleen de oorlog, maar ook het bestaan van de mensheid te beëindigen. Joshua en zijn team van elite-agenten reizen over de vijandelijke linies, naar de duistere kern van het door AI-bezet gebied. Aldaar ontdekken ze dat het wereldbeëindigende wapen dat hij moet vernietigen, een AI is in de vorm van een jong kind (Madeleine Yuna Voyles).

Expend4bles – 5 oktober

De Expendables zijn terug en een nieuwe generatie sterren sluit zich aan voor een missie die weer strak staat van de adrenaline! Het elite huurlingen team van Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture en Sylvester Stallone wordt uitgebreid met Curtis ‘50 Cent’ Jackson, Megan Fox, Andy García, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio en Levy Tran en daarmee krijgt ‘vers bloed’ een hele nieuwe dimensie. Het team moet in actie komen bij een samenzwering die zal leiden tot een nucleair conflict, waarbij een Derde Wereldoorlog onvermijdbaar is. Om dat te voorkomen, zullen de Expendables alle wapens gebruiken die maar voorhanden zijn.

The Dive – 12 oktober

Twee zussen gaan duiken op een prachtige, afgelegen locatie. Wanneer een aardverschuiving plaatsvindt, wordt een van de zussen geraakt door een rots, waardoor ze 28 meter diep vast komt te zitten. Met een gevaarlijk laag zuurstofgehalte en koud water is het aan haar zus Drew (Sophie Lowe) om voor haar leven te vechten.

The Exorcist: Believer – 12 oktober

Twaalf jaar geleden kwam de zwangere vrouw van Victor Fieling (Leslie Odom) bij een aardbeving in Haite om het leven. Fielding moet hun dochter Angela (Lidya Jewett) in zijn eentje groot zien te brengen. Maar dan raken Angela en haar vriendinnetje Katherine (Olivia Marcum) in het bos vermist. Pas na drie dagen duiken ze weer op, zonder enig idee te hebben wat er met hen is gebeurd. Dit leidt tot een reeks gebeurtenissen die de wanhopige Victor ertoe dwingen om de confrontatie aan te gaan met het kwaad in zijn meest angstaanjagende gedaante. Hij zoekt zijn toevlucht tot de enige, nog levende persoon die ooit iets dergelijks heeft meegemaakt: Chris MacNeil (Ellen Burstyn). Zij is blijvend veranderd na wat er vijf decennia geleden gebeurd is met haar dochter Regan.

Killers of the Flower Moon – 19 oktober

Aan het begin van de 20e eeuw bracht olie een fortuin op voor de Osage Nation, die van de ene op de andere dag een van de rijkste mensen ter wereld werden. De rijkdom van deze inheemse Amerikanen trok onmiddellijk blanke indringers aan, die zoveel mogelijk Osage-geld manipuleerden, afpersten en stalen voordat ze overgingen tot moord.

Saw X – 19 oktober

John Kramer (Tobin Bell) is terug. Dit onbekende hoofdstuk speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Saw I en II, waarin een zieke en wanhopige John naar Mexico reist voor een riskante en experimentele medische ingreep. Hij hoopt op een wondermiddel voor zijn kanker en het is alleen al om te ontdekken dat de hele operatie een zwendel is om de meest kwetsbaren op te lichten. Gewapend met een nieuw doel keert de beruchte seriemoordenaar terug naar zijn werk. Hij draait de rollen om tegen de oplichters, op zijn kenmerkende viscerale manier door middel van slinkse, gestoorde en ingenieuze vallen.

Five Nights at Freddy’s – 26 oktober

De populaire horror game Five Nights at Freddy’s komt naar het witte doek. In de film volgen we een bewaker met persoonlijke problemen die aan zijn nieuwe baan begint bij Freddy Fazbear’s Pizza. Tijdens zijn eerste nachtdienst komt hij erachter dat de nacht doorkomen bij Freddy’s nog niet zo eenvoudig is.

The Kill Room – 26 oktober

Een huurmoordenaar, zijn baas (Samuel L. Jackson), een kunsthandelaar (Uma Thurman) en een witwasprogramma dat de huurmoordenaar per ongeluk verandert in een nachtelijke avant-garde sensatie, een die haar dwingt de kunstwereld tegen de onderwereld uit te spelen.

The Marvels – 8 november

Carol Danvers (Captain Marvel) heeft wraak genomen op de Supreme Intelligence en haar identiteit teruggevorderd van de Kree. Door onvoorziene omstandigheden, moet Carol de last dragen van een gedestabiliseerd universum. Wanneer haar taken haar naar een merkwaardig wormgat sturen dat gelinkt is aan een Kree-revolutionair, raken haar krachten verstrengeld met die van Kamala Khan (Ms. Marvel) en Carols nichtje Captain Monica Rambeau, die momenteel werkzaam is als S.A.B.E.R.-astronaut. Dit onwaarschijnlijke trio moet leren samenwerken om het universum te redden als ‘The Marvels’.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes – 16 november

Deze film is een prequel op The Hunger Games (2012) en speelt zich 64 jaar eerder af. Het is de ochtend van de tiende jaarlijkse Hunger Games en de 18-jarige Coriolanus Snow (Tom Blyth) – jaren voordat hij de president van Panem zou worden – bereidt zich voor op zijn enige kans op roem en succes. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en alles hangt af van zijn prestaties als mentor tijdens de spelen. Het zit hem helaas niet mee, Coriolanus krijgt de opdracht om mentor te zijn van tribuut Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) uit het arme district 12. In de arena zal gevochten worden tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus steeds meer mee te leven met zijn tribuut. Hun lot is met elkaar verbonden en Coriolanus moet kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

Napoleon – 23 november

Napoleon gaat over de turbulente opkomst en ondergang van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte (Joaquin Phoenix). We zien de onstuitbare opmars naar de macht aan de hand van diens verslavende, wispelturige relatie met Josephine (Vanessa Kirby), zijn enige ware liefde, en laat hij ons, door enkele van de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd, kennismaken met Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.

The Marsh King’s Daughter – 30 november

Helena (Daisy Ridley) groeit op bij haar ouders in de moerassen bij Michigan. Zonder het te weten worden zij en haar moeder al jarenlang gegijzeld door haar vader. Wanneer de politie hen bevrijdt, stort haar vertrouwde wereld in elkaar. Twintig jaar later heeft Helena een stabiel leven opgebouwd maar wanneer haar vader uit de gevangenis ontsnapt, is zij de enige die hem kan opsporen.

Freelance – 30 november

Wanneer Mason (John Cena) besluit het leger te verlaten om een gezin te stichten, wordt zijn nieuwe leven onderbroken door een gevaarlijke missie. Hij wordt aangewezen om een vrouwelijke journaliste (Alison Brie) te begeleiden wanneer zij een beruchte dictator interviewt. Wanneer er tijdens het interview plotseling een militaire staatsgreep plaatsvindt, worden de drie onverwacht gedwongen om samen te vluchten.

Godzilla Minus One – 1 december

Het verhaal speelt zich af in het Japan van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het land heeft alles verloren en bevindt zich op het absolute nulpunt. Zodra Godzilla de aanval opent, wordt dit nulpunt al gauw Minus One. Wie zal er terugvechten in deze wanhopige tijden?

Silent Night – 7 december

Godlock (Joel Kinnaman) is uit op wraak nadat zijn zoontje vlak voor kerst per ongeluk werd gedood in een gevecht tussen twee bendes. Hij neemt vechtlessen en zet alles op alles om fysiek klaar te zijn voor een man tot man confrontatie met de moordenaar.

Wonka – 13 december

Deze prequel vertelt het bijzondere verhaal van een jonge Willy Wonka (Timothée Chalamet), die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten.

Aquaman and the Lost Kingdom – 20 december

De eerste keer lukte het niet om Aquaman te verslaan, maar Black Manta, nog steeds gedreven door de behoefte om de dood van zijn vader te wreken, deinst nergens voor terug om Aquaman voor eens en altijd uit te schakelen. Deze keer is Black Manta sterker dan ooit tevoren en heeft hij de kracht van de mythische Black Trident, die een oude en kwaadaardige kracht ontketent. Om hem te verslaan wendt Aquaman zich tot zijn gevangen broer Orm, de voormalige koning van Atlantis, om samen te werken. Samen moeten ze hun verschillen opzij zetten om hun koninkrijk te beschermen en Aquamans familie en de wereld te redden van een onomkeerbare vernietiging.

In the Land of Saints and Sinners – 28 december

In de hoop zijn duistere verleden achter zich te laten, leidt voormalig huurmoordenaar Finbar Murphy (Liam Neeson) een rustig leven in een Ierse kustplaats, ver weg van het politieke geweld dat de rest van het land in zijn greep heeft. Als er dreigende terroristen opduiken, ontdekt Finbar al snel dat een van hen een plaatselijk meisje heeft misbruikt. Hij wordt betrokken bij een steeds venijniger kat-en-muisspel en moet kiezen tussen het blootleggen van zijn geheime identiteit en het verdedigen van zijn vrienden en buren.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen