Search
Close this search box.
Search

Hoe kunnen de Asgardians nog leven in ‘Avengers: Endgame’?

Waar zijn de Asgardians

In Thor: Ragnarok wordt bijna de helft van de bevolking van Asgard vermoord door Hela. Degene die nog leven, worden geëvacueerd op het ruimteschip, de Statesman. Aan het begin van Avengers: Infinity War zien we dat dit schip onderschept wordt door Thanos, die iedereen aan boord vermoord en het schip uiteindelijk opblaast. In Avengers: Endgame wordt bevestigd dat Thanos de helft van het universum heeft uitgeroeid, maar zien we nog Asgardians in leven, in New Asgard, op Aarde.

Hoe kan het dat sommigen van hen de explosie van het schip hebben overleefd? En hoe zijn ze naar Aarde gekomen?

Thanos kent genade

Thanos in Infinity War
© Marvel Studios

In de openingsscène van Avengers: Infinity War (2018) zien we dat Thanos (Josh Brolin) en de Black Order flink hebben huisgehouden op het ruimteschip. Er liggen omgekomen gezinnen en soldaten, waarop Ebony Maw (Tom Vaughan-Lawlor) vertelt; door deze opoffering is het universum weer in balans. Pas later in de film ontdekken we dat de God of Thunder (Chris Hemsworth) niet de laatste van zijn soort is. Zodra Thor, de Guardians of the Galaxy ontmoet, vertelt hij hen dat Thanos “de helft van zijn volk” heeft afgeslacht. Dit betekent dat er meer Asgardians in leven zijn.

De regisseurs Anthony en Joe Russo onthulde: ‘Zodra Thanos en de Black Order het schip betreden, stond de Mad Titan toe dat Valkyrie en de helft van de zielen aan boord mochten ontsnappen, voordat hij de rest van schip omlegde’.

New Asgard in Endgame
© Marvel Studios

Het is ook geen toeval dat de helft van het schip mocht vluchten, want Thanos vind dat het universum (perfect) in balans moet zijn; de ene helft wordt willekeurig omgelegd en andere helft blijft leven. Helaas, werd deze laatste helft ook weer opgedeeld in twee helften; de ene helft weer weggevaagd door de beruchte vingerknip in Infinity War en de andere helft zagen we in Avengers: Endgame (2019) voorbij komen, als Hulk (Mark Ruffalo) en Rocket (Bradley Cooper) naar New Asgard reizen.

Grandmasters ruimteschip

De Commodore
© Marvel Studios

Dan rest nog de andere vraag: hoe zijn ze de rest van de Asgardians naar de Aarde gekomen? Joe Russo onthulde in een ander interview, dat een aantal Asgardians samen met Valkyrie ontsnapten via “ontsnappingsschepen”, die te vinden waren op de Statesman, het vluchtelingenschip met de Asgardians aan boord.

In Thor: Ragnarok (2017) zien we Thor het schip van de Grandmaster (Jeff Goldblum) stelen om naar Asgard te gaan. De Commodore, een plezierschip zonder kanonnen, waarvan het meest opvallende wapen, de vuurwerkpijlen zijn om de verjaardag van de Grandmaster te vieren. Aan het einde van Ragnarok staat dit schip op het dak van de Statesman. Het is goed mogelijk dat ze zijn ontsnapt met dit schip, want Valkyrie (Tessa Thompson) weet hoe ze ermee moest vliegen. Thor, zweeft op dat moment nog bewusteloos in de ruimte.

De Commodore op Statesman
© Marvel Studios

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen