Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze horrorfilms kun je bekijken in 2023

Horrorfilms 2023

Net als voorgaande jaren, hebben wij ook dit jaar weer een lijst samengesteld van de engste, gruwelijkste en bloederigste horrorfilms van 2023. In de lijst vind je voornamelijk sequels, maar ook originele horrorfilms die bestaan uit een grote sterrencast.

Bekijk hieronder de lijst van verwachte horrorfilms voor 2023.

M3GAN – 4 januari

James Wan, de maker van onder andere The Conjuring en Insidious komt met een nieuwe horrorfilm over een pop, genaamd Megan. Ze is een levensechte pop die is geprogrammeerd om de beste metgezel voor een kind en de grootste bondgenoot van een ouder te zijn. Uiteraard loopt alles uit de hand met de pop.

Terrifier 2 – 19 januari

Het is een jaar sinds de beruchte slachtpartij in Miles Countyen het stadje maakt zich op voor Halloween. Sienna (Lauren LaVera) is al maanden bezig aan haar sexy warrior-kostuum en haar broertje Jonathan (Elliott Fullam) denkt erover om verkleed te gaan als Art the Clown. Terwijl broer en zus ruziën over hoe ongepast het is om als een gestoorde serial killer verkleed te gaan, lijkt de échte Art the Clown (David Howard Thornton) herrezen uit de dood, en klaar om opnieuw een flinke ravage aan te richten.

Knock at the Cabin – 2 februari

Tijdens een vakantie in een afgelegen hut worden een jong meisje en haar ouders gegijzeld door vier gewapende vreemdelingen, die het einde van de wereld aankondigen en eisen dat de familie een ondenkbare keuze maakt om dit te voorkomen. Met beperkte toegang tot de buitenwereld, moet het gezin beslissen waarin ze geloven voordat alles verloren is.

Winnie the Pooh: Blood and Honey – 15 februari

Tijdens zijn jeugd raakte Christoffer Robinson bevriend met Winnie de Poeh, Knorretje en hun vrienden, speelde spelletjes en voorzag hen ook van eten. Naarmate hij ouder werd, werden deze bezoeken schaarser, net als de voedselvoorraad, waardoor Poeh en de anderen steeds hongeriger en wanhopiger werden. Toen Christoffer naar de universiteit ging, stopte de bezoeken helemaal, waardoor ze volledig verwilderd en losgeslagen werden. Poeh en Knorretje werden zelfs zo wanhopig dat ze besloten Iejoor te offeren als hun maaltijd. Nu is Christoffer samen met zijn vrouw teruggekeerd naar het bos, in de hoop haar aan zijn oude vrienden voor te stellen. Poeh is hier niet van gediend en zint nu op wraak én mensenvlees… Krijgt Christoffer Poeh nog op het juiste pad?

Scream 6 – 8 maart

Na de laatste Ghostface-moorden laten de vier overlevenden Woodsboro achter zich en beginnen aan een nieuw hoofdstuk. In Scream VI keren Melissa Barrera (Sam Carpenter), Jasmin Savoy Brown (Mindy Meeks-Martin), Mason Gooding (Chad Meeks-Martin), Jenna Ortega (Tara Carpenter), Hayden Panettiere (Kirby Reed) en Courteney Cox (Gale Weathers) terug voor hun rol in de succesvolle franchise.

The Pope’s Excorcist – 13 april

Geïnspireerd op de authentieke documenten van pater Gabriele Amorth, hoofd exorcisme bij het Vaticaan. De film volgt Amorth (Russell Crowe) bij zijn onderzoek naar het angstaanjagende verhaal van een bezeten jongen. Uiteindelijk komt er een eeuwenoud complot aan het licht dat het Vaticaan uit alle macht geheim probeerde te houden.

Evil Dead Rise – 20 april

Dit keer speelt de horrorfilm zich niet af in de bossen, maar in de stad Los Angeles. Evil Dead Rise vertelt het bizarre verhaal van twee van elkaar vervreemde zussen, Beth (Lily Sullivan) en Ellie (Alyssa Sutherland). Als hun hereniging wordt verstoord door vleesgeworden demonen moeten ze vechten voor hun leven in dit nachtmerriewaardige familieverhaal.

Renfield – 25 mei

Nicolas Cage als graaf Dracula? Nicholas Hoult als zijn onhandige handlanger, Renfield? Klinkt als de droom van een campy horrorfan die uitkomt. Met een cast vol veteraan-komieken (zie: Awkafina en Ben Schwartz), zal de nieuwste kijk op de legendarische Dracula-personages hopelijk de beste zijn.

The Boogeyman – 8 juni

Een middelbare scholier Sadie Harper en haar jongere zus Sawyer verwerken de recente dood van hun moeder. Ze krijgen hierbij weinig steun van hun vader Will, een therapeut die met zijn eigen pijn kampt. Wanneer een wanhopige patiënt onverwacht bij hen thuis verschijnt om hulp te zoeken, laat hij een angstaanjagende bovennatuurlijke entiteit achter die op families jaagt en zich voedt met het lijden van zijn slachtoffers.

Insidious: The Red Door – 6 juli

Tien jaar na het einde van de eerste twee Insidious-films gaat Josh Lambert (Patrick Wilson) naar het oosten om zijn zoon Dalton (Ty Simpkins) af te zetten bij een idyllische, met klimop begroeide universiteit. Dalton’s universiteitsdroom wordt echter een nachtmerrie wanneer de onderdrukte demonen uit zijn verleden plotseling terugkeren om hen beiden te achtervolgen.

The Last Voyage of the Demeter – 10 augustus

Het oude handelsschip, “The Demeter”, maakt zich op voor de zware overtocht. Aan boord van het schip bevindt zich een geheimzinnige vracht, waarvan de aard onbekend is. De situatie aan boord wordt steeds grimmiger en de spanningen lopen hoog op, terwijl de bemanning wanhopig probeert te overleven. Weten zij uit handen van Dracula te blijven, of is dit hun laatste reis?

Talk to Me – 17 augustus

Mia (Sophie Wilde) gelooft niets van de viral video’s waarin tieners via een volgekladde, gebalsemde hand zogenaamd in contact komen te staan met geesten. Wanneer ze hoort dat er op een feestje een nieuwe seance plaats zal vinden, spoort ze haar vriendin aan om mee te gaan en de proef op de som te nemen. Het duurt niet lang of de vriendinnen raken verslaafd aan de adrenaline-rushes die gepaard gaan met het mysterieuze contact. Maar wanneer tijdens een van de sessies de strikte tijdsregel wordt gebroken loopt alles volledig uit de hand en begint de scheidslijn tussen de echte wereld en het geestenrijk te vervagen.

Cobweb – 24 augustus

Cobweb draait om de achtjarige Peter (Woody Norman), die vreemde klopgeluiden hoort in de muren van zijn slaapkamer. Zijn ouders (Lizzy Caplan en Antony Starr), beweren dat het geklop niet echt bestaat en dat hij het zich inbeeldt. Naarmate de angst van Peter toeneemt, begint hij te geloven dat zijn ouders een vreselijk geheim verbergen. En voor een kind is er niets angstaanjagender dan dat. Met behulp van Miss Devine (Cleopatra Coleman), de lerares van Peter, worden de duistere intenties van Peters ouders steeds duidelijker.

The Nun 2 – 7 september

The Nun 2 speelt zich af in 1956, Frankrijk. Een priester wordt vermoord. Een kwaad verspreidt zich. Het vervolg op de wereldwijde hit, volgt Zuster Irene als ze opnieuw oog in oog komt te staan met Valk, de demonische non.

The Exorcist: Believer – 12 oktober

Vervolg op de film uit 1973 over een 12-jarig meisje dat bezeten is door een mysterieuze demonische entiteit, waardoor haar moeder de hulp van twee priesters moet inroepen om haar te redden.

Saw X – 19 oktober

John Kramer (Tobin Bell) is terug. Dit onbekende hoofdstuk speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Saw I en II, waarin een zieke en wanhopige John naar Mexico reist voor een riskante en experimentele medische ingreep. Hij hoopt op een wondermiddel voor zijn kanker en het is alleen al om te ontdekken dat de hele operatie een zwendel is om de meest kwetsbaren op te lichten. Gewapend met een nieuw doel keert de beruchte seriemoordenaar terug naar zijn werk. Hij draait de rollen om tegen de oplichters, op zijn kenmerkende viscerale manier door middel van slinkse, gestoorde en ingenieuze vallen.

Five Nights at Freddy’s – 26 oktober

De populaire, angstaanjagende horrorgame Five Nights at Freddy’s komt naar het witte doek. De film volgt een bewaker met persoonlijke problemen die aan zijn nieuwe baan begint bij Freddy Fazbear’s Pizza. Tijdens zijn eerste nachtdienst komt hij erachter dat de nacht doorkomen bij Freddy’s nog niet zo eenvoudig is.

Thanksgiving – 30 november

Nadat rellen tijdens Black Friday uitlopen op een tragedie, slaat een mysterieuze, door Thanksgiving geïnspireerde moordenaar toe in Plymouth, Massachussetts, waar deze beruchte feestdag ontstaan is.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen