Skip to content Skip to footer

Deze horrorfilms kun je bekijken in 2023

Deze horrorfilms kun je bekijken in 2023

Horrorfilms 2023

Net als voorgaande jaren, hebben wij ook dit jaar weer een lijst samengesteld van de engste, gruwelijkste en bloederigste horrorfilms van 2023. In de lijst vind je voornamelijk sequels, maar ook originele horrorfilms die bestaan uit een grote sterrencast.

Bekijk hieronder de lijst van verwachte horrorfilms voor 2023.

M3GAN – 4 januari

James Wan, de maker van onder andere The Conjuring en Insidious komt met een nieuwe horrorfilm over een pop, genaamd Megan. Ze is een levensechte pop die is geprogrammeerd om de beste metgezel voor een kind en de grootste bondgenoot van een ouder te zijn. Uiteraard loopt alles uit de hand met de pop.

Terrifier 2 – 19 januari

Het is een jaar sinds de beruchte slachtpartij in Miles Countyen het stadje maakt zich op voor Halloween. Sienna (Lauren LaVera) is al maanden bezig aan haar sexy warrior-kostuum en haar broertje Jonathan (Elliott Fullam) denkt erover om verkleed te gaan als Art the Clown. Terwijl broer en zus ruziën over hoe ongepast het is om als een gestoorde serial killer verkleed te gaan, lijkt de échte Art the Clown (David Howard Thornton) herrezen uit de dood, en klaar om opnieuw een flinke ravage aan te richten.

Knock at the Cabin – 2 februari

Tijdens een vakantie in een afgelegen hut worden een jong meisje en haar ouders gegijzeld door vier gewapende vreemdelingen, die het einde van de wereld aankondigen en eisen dat de familie een ondenkbare keuze maakt om dit te voorkomen. Met beperkte toegang tot de buitenwereld, moet het gezin beslissen waarin ze geloven voordat alles verloren is.

Winnie the Pooh: Blood and Honey – 15 februari

Tijdens zijn jeugd raakte Christoffer Robinson bevriend met Winnie de Poeh, Knorretje en hun vrienden, speelde spelletjes en voorzag hen ook van eten. Naarmate hij ouder werd, werden deze bezoeken schaarser, net als de voedselvoorraad, waardoor Poeh en de anderen steeds hongeriger en wanhopiger werden. Toen Christoffer naar de universiteit ging, stopte de bezoeken helemaal, waardoor ze volledig verwilderd en losgeslagen werden. Poeh en Knorretje werden zelfs zo wanhopig dat ze besloten Iejoor te offeren als hun maaltijd. Nu is Christoffer samen met zijn vrouw teruggekeerd naar het bos, in de hoop haar aan zijn oude vrienden voor te stellen. Poeh is hier niet van gediend en zint nu op wraak én mensenvlees… Krijgt Christoffer Poeh nog op het juiste pad?

Scream 6 – 8 maart

Na de laatste Ghostface-moorden laten de vier overlevenden Woodsboro achter zich en beginnen aan een nieuw hoofdstuk. In Scream VI keren Melissa Barrera (Sam Carpenter), Jasmin Savoy Brown (Mindy Meeks-Martin), Mason Gooding (Chad Meeks-Martin), Jenna Ortega (Tara Carpenter), Hayden Panettiere (Kirby Reed) en Courteney Cox (Gale Weathers) terug voor hun rol in de succesvolle franchise.

Renfield – 5 april

Nicolas Cage als graaf Dracula? Nicholas Hoult als zijn onhandige handlanger, Renfield? Klinkt als de droom van een campy horrorfan die uitkomt. Met een cast vol veteraan-komieken (zie: Awkafina en Ben Schwartz), zal de nieuwste kijk op de legendarische Dracula-personages hopelijk de beste zijn.

Evil Dead Rise – 19 april

Dit keer speelt de horrorfilm zich niet af in de bossen, maar in de stad Los Angeles. Evil Dead Rise vertelt het bizarre verhaal van twee van elkaar vervreemde zussen, Beth (Lily Sullivan) en Ellie (Alyssa Sutherland). Als hun hereniging wordt verstoord door vleesgeworden demonen moeten ze vechten voor hun leven in dit nachtmerriewaardige familieverhaal.

Insidious: Fear the Dark – 5 juli

Tien jaar na het einde van de eerste twee films gaat Josh Lambert (Patrick Wilson) naar het oosten om zijn zoon Dalton (Ty Simpkins) af te zetten bij een idyllische, met klimop begroeide universiteit. Dalton’s universiteitsdroom wordt echter een nachtmerrie wanneer de onderdrukte demonen uit zijn verleden plotseling terugkeren om hen beiden te achtervolgen.

The Nun 2 – 6 september

The Nun 2 speelt zich in dezelfde tijd af en gaat gelijk verder vanaf het punt dat deel 1 was gestopt.

The Exorcist – 11 oktober

Vervolg op de film uit 1973 over een 12-jarig meisje dat bezeten is door een mysterieuze demonische entiteit, waardoor haar moeder de hulp van twee priesters moet inroepen om haar te redden.

Lees meer over