Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze Disney-films verschijnen in 2020

Disney-films 2020

In 2019 bracht Disney maar liefst drie remakes uit van klassieke animatiefilms. Dit jaar is dat er maar één. Naast een remake kunnen we ook uitkijken naar twee nieuwe animatiefilms van Pixar, twee boekverfilmingen en een origineel verhaal.

Update – Disney heeft haar releasekalender voor 2020 aangepast vanwege de coronacrisis. De film Jungle Cruise is verplaatst naar de zomer van 2021 en Artemis Fowl wordt 12 juni op Disney+ uitgebracht.

Bekijk hieronder het overzicht van alle Disney-films die dit jaar verschijnen. De titels staan op volgorde van release.

Onward – 4 maart

Deze eerste animatiefilm van Pixar, draait om elf Ian Lightfoot (Tom Holland) die 16 jaar wordt. Zijn moeder (Julia Louis-Dreyfus) schenkt hem een toverstaf, die zijn vader achterliet. Als zijn broer Barley (Chris Pratt) een spreuk ontdekt, wordt hun vader voor de helft tot leven gebracht. Ze hebben 24 uur de tijd om de rest van hun vader te vinden. Tijdens deze missie worden ze bijgestaan door Manticore (Octavia Spencer), die de broers onbewust het gevaarlijke pad opstuurt.

Mulan – 26 maart

Mulan is een remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1998 en draait om Hua Mulan (Yifei Liu), de oudste dochter van een respectabele krijger, die in het geheim de plaats van haar zieke vader inneemt. Ze vermomt zich als een man om de noordelijke indringers in China te bestrijden. Ze wordt bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen.

Artemis Fowl – 27 mei

De film is gebaseerd op de eerste twee boeken uit de Artemis Fowl-serie van Eoin Colfer en wordt geregisseerd door Kenneth Branagh (Thor). De 12-jarige Ierse crimineel meesterbrein Artemis Fowl II (Ferdia Shaw), is op zoek naar zijn vader die op mysterieuze wijze verdween. Tijdens zijn zoektocht ontdekt hij een verborgen ondergrondse wereld van krachtige feeën, die mogelijk iets te maken hebben met de verdwijning van zijn vader.

Soul – 8 juli

Een andere Pixar-film die dit jaar verschijnt is de animatiefilm Soul. Joe Garner (Jamie Foxx) is muziekleraar op de middelbare school en droomt ervan om ooit jazzmuziek te spelen op het podium. Net op het moment dat Joe zijn droom uit lijkt te gaan komen, gebeurt er een ongeluk. Hierdoor verlaat zijn ziel het lichaam en reist af naar een hemel van zielen. Hier worden passies ontwikkelt, voordat ze naar het lichaam van een pasgeboren kind gaan. Gardner moet tijdens de training samenwerken met andere zielen en een manier vinden om terug te keren naar Aarde, voordat het te laat is.

Jungle Cruise – 24 juli

Jungle Cruise is gebaseerd op de gelijknamige attractie uit Disneyland. In de jaren 20 uit de vorige eeuw, neemt rivierboot-kapitein Frank (Dwayne Johnson) zijn broer (Jack Whitehall) en zus (Emily Blunt) mee op missie in de jungle om de Tree of Life te vinden. Deze boom schijnt helende krachten te bezitten. Tijdens de zoektocht worden ze op de proef gesteld door gevaren in de jungle en zijn ze niet de enigen die naar de boom opzoek zijn.

The One and Only Ivan – 12 augustus

The One and Only Ivan is gebaseerd op het boek van Mike White. De gorilla Ivan (Sam Rockwell) woont in een kooi bij de Big Top Mall, samen met de olifant Stella (Angelina Jolie) en de hond Bob (Danny DeVito). Geen van allen kan zich herinneren hoe ze daar terecht zijn gekomen. Wanneer de misbruikte babyolifant Ruby (Brooklynn Prince) binnen wordt gebracht, neemt Stella haar onder haar hoede en begint Ivan voor haar te zorgen. Samen met de dochter van de conciërge Julia (Ariana Greenblatt), willen ze de situatie in het winkelcentrum verbeteren.

Raya and the Last Dragon – 25 november

Raya and the Last Dragon

Er is nog weinig bekend over het verhaal van Raya and the Last Dragon, maar schijnt zich af te spelen in het mysterieuze rijk genaamd Kumandra, waar eenzame krijger genaamd Raya (Cassie Steele) op zoek is naar de laatste draak in de wereld.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen