Search
Close this search box.
Search

Dit zijn dé grootste zomerfilms van 2019

Zomerfilms 2019

Al bijna een maand vieren we de lente, maar de filmzomer van 2019 staat volgende week al voor de deur. Deze filmzomer domineert Disney de bioscopen met films als: Avengers: Endgame, The Lion King en Artemis Fowl. Naast de jaarlijkse trend van superhelden zijn deze zomer ook vervolgfilms in trek zoals: John Wick, Men In Black en X-Men.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van dé 15 grootste zomerfilms van 2019. De films staan op volgorde van releasedatum.

Avengers: Endgame – 24 april

Na de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War wist Thanos in één knip met zijn vingers de helft van het universum uit te roeien.

In Avengers: Endgame bereiden de overgebleven Avengers zich voor om het opnieuw op te nemen in een epische eindstrijd tegen Thanos. Ze zullen samen met Ant-Man, Hawkeye en Captain Marvel proberen om de knip van Thanos ongedaan te maken.

Dit wordt dé spectaculaire finale van 22 films van Marvel Studios.


Pokémon Detective Pikachu – 8 mei

Detective Pikachu is de eerste live-action film uit de meest succesvolle en populaire franchises ter wereld; bij zowel jong en oud.

De vader van de 21-jarige Tim Goodman (Justice Smith) is op mysterieuze wijze ontvoerd. Daarbij krijgt hij de hulp van Pikachu (Ryan Reynolds) die beweerd een goede rechercheur te zijn. Tijdens de zoektocht komen ze verschillende Pokémon tegen en worden ze geholpen door journaliste Lucy (Kathryn Newton).


John Wick 3: Parabellum – 16 mei

John Wick (Keanu Reeves) is op de vlucht geslagen, nadat hij een lid van het internationale moordenaarsgilde The High Table vermoord heeft. Zijn lidmaatschap is opgeheven en heeft geen toegang meer tot de diensten en leden van de geheime criminele gemeenschap.

Er staat een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd en heeft een wereldwijd leger van huurmoordenaars achter zich aan.


Aladdin – 22 mei

Aladdin is de volgende Disney-klassieker die een live-action verfilming krijgt. Het is regisseur Guy Ritchie (Sherlock Holmes) die de populaire karakters opnieuw tot leven brengt.

Will Smith (Bright) speelt Geest, Mena Massoud (Run This Town) is de charmante straatrat Aladdin en Naomi Scott (Power Rangers) speelt Prinses Jasmine.


Godzilla: King of the Monsters – 30 mei

Na het wereldwijde succes van Godzilla (2014) en Kong: Skull Island (2017) is King of Monsters een direct vervolg op de reboot van vijf jaar geleden. Deze films spelen zich allemaal af in het ‘MonsterVerse’ van Warner Bros.

Deze keer neemt Godzilla het op tegen de gigantische mot Mothra, het vliegende monster Rodan en staat hij tegenover zijn grootste vijand: de driekoppige King Ghidorah.


X-Men: Dark Phoenix – 6 juni

‘X-Men: Dark Phoenix’ is gebaseerd op de strips van ‘The Dark Phoenix Saga’ waarin Jean Grey (Sophie Turner) de controle verliest over haar krachten als Dark Phoenix. Deze dertiende film uit de X-Men franchise is tevens de laatste film uit de reeks en een direct vervolg op ‘X-Men: Apocalypse’.

Tijdens een reddingsmissie in de ruimte wordt Jean geraakt door een mysterieuze buitenaardse kracht. Eenmaal terug op aarde maakt deze kracht haar enorm sterk, maar ook onstabiel. Als Jean de controle volledig kwijtraakt en iedereen pijn doet van wie ze houdt, kunnen de X-Men niet anders doen dan haar proberen te stoppen.


Men In Black: International – 20 juni

De Men in Black hebben de mensheid al jaren beschermd tegen rotzakken uit de ruimte. In dit nieuwe avontuur krijgen ze echter te maken met een veel grotere bedreiging, namelijk een mol in de organisatie. Aan Agent M (Tessa Thompson) en Agent H (Chris Hemsworth) om die op te sporen, wat voor de nodige problemen zorgt.

Helaas, moeten we het dit keer zonder Will Smith en Tommy Lee Jones doen, maar Hemsworth en Thompson hebben in ‘Thor: Ragnarok (2017)’ al bewezen dat ze een komisch duo zijn.


Child’s Play – 20 juni

Child’s Play is een reboot op de originele horrorreeks uit 1988. Het Chucky-personage werd toentertijd ingesproken door Brad Dourif en kreeg zes vervolgen. De reboot wordt gemaakt zonder steun of medewerking van bedenker Don Mancini.

Andy Barclay (Gabriel Bateman) krijgt voor zijn verjaardag een speelgoedpop. Dan komt zijn moeder (Aubrey Plaza) erachter dat de pop een serie moorden op zijn naam heeft staan. De stem van Chucky wordt ingesproken door Mark Hamill (Luke Skywalker uit Star Wars).


Toy Story 4 – 26 juni

Bijna 25 jaar geleden verscheen de eerste ‘Toy Story’ in de bioscoop. Dit vierde deel gaat dieper in op de relatie tussen sheriff Woody (Tom Hanks) en schapenhoudster Bo-Peep (Annie Potts). Zij was ook te zien in de eerste twee Toy Story-films, maar ontbrak in het derde deel.

Woody is altijd zelfverzekerd en weet dat hij zorg moet dragen voor Andy of Bonnie. Zodra Bonnie met tegenzin een nieuw stuk speelgoed genaamd ‘Forky’ (Tony Hale) toevoegt aan haar collectie, begint een avontuurlijke reis. Forky, een combinatie van mes en vork met opgeplakte ogen is niet blij met zijn leven en gaat op avontuur. Woody gaat hem achterna en probeert hem terug naar huis te halen, maar komt erachter hoe groot de wereld voor speelgoed kan zijn.


Spider-Man: Far From Home – 3 juli

Dit is de eerste Marvel-film die zich afspeelt na Avengers: Endgame. Peter Parker (Tom Holland) en zijn vrienden gaan op vakantie naar Europa. Peter krijgt daar onverwachts bezoek van Nick Fury (Samuel L. Jackson) en helpt hem de mysterie van de wezens te ontrafelen die natuurrampen veroorzaken in Europa.

Daarbij krijgt Spider-Man hulp van Mysterio (Jake Gyllenhaal). Een illusionist die meer af weet van deze wezens, ook wel de Elementals genoemd. Deze wezens beheren de vier elementen: steen, vuur, water en lucht.


The Lion King – 17 juli

Na het grote succes van de live-action remake ‘The Jungle Book (2016)’, mag regisseur Jon Favreau (Iron Man) het opnieuw doen voor de Disney-klassieker ‘The Lion King’ uit 1994.

De film bestaat uit een enorme sterrencast met: James Earl Jones (de stem van Darth Vader) als Mustafa, Donald Glover als Simba, Beyoncé als Nala, Seth Rogen en Billy Eichner als het komische duo Timon en Pumbaa.

De kansen worden hoog ingeschat dat dit wel eens de beste zomerfilm van 2019 kan worden!


Fast & Furious: Hobbs & Shaw – 1 augustus

Het universum van de Fast & Furious breidt zich uit met deze eerste spin-off rondom de populaire karakters Luke Hobbs (Dwayne Johnson) en Deckard Shaw (Jason Statham).

De spin-off van regisseur David Leitch (Deadpool 2) neemt je mee van Los Angeles naar Londen en van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa. Naast Johnson en Statham zijn ook Idris Elba en Vanessa Kirby weer van de partij in dit actiespektakel.

De Fast & Furious franchise bracht met de eerste 8 films al wereldwijd meer dan $5 miljard dollar op.


Once Upon A Time In Hollywood – 15 augustus

De negende film van Quentin Tarantino speelt zich af in de zomer van 1969 in Los Angeles. In de film volgen we twee acteurs uit Hollywood.

Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) is een voormalige ster in een western serie en samen met zijn trouwe stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) zijn ze op zoek naar een manier om in de filmindustrie te komen. De gruwelijke moord op Sharon Tate en vier van haar vrienden door de sekte van Charles Manson dienen als achtergrond voor het verhaal.

Tarantino verwacht dat deze film het meeste bij Pulp Fiction in de buurt komt. Deze film uit 1994 werd voor maar liefst zeven Oscars genomineerd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen