Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Dit zijn de 4 schurken in ‘Falcon & The Winter Soldier’

US agent, Flag Smasher en Zemo

The Falcon & The Winter Soldier is de tweede Marvel-serie die uitkomt op Disney+. De serie draait om het duo Sam Wilson en Bucky Barnes, die tijdens de laatste momenten in Avengers: Endgame samenkwamen. Ze gaan op wereldwijd avontuur waarbij hun vaardigheden en geduld op de proef worden gesteld.

Tijdens hun avontuur komen de twee helden oog in oog te staan met oude én nieuwe vijanden. Wie dat zijn, lees je hieronder.

Batroc The Leaper

Batroc the Leaper

In het MCU zien we vaker personages uit het verleden opduiken en dat geldt nu ook voor Georges Batroc (Georges St-Pierre), ofwel Batroc the Leaper. We zagen hem voor het laatst in Captain America: The Winter Soldier (2014), waarin hij als huurling met een team van 25 piraten een schip van S.H.I.E.L.D. overvalt. Hierbij worden enkele S.H.I.E.L.D.-agenten gegijzeld, waaronder Jasper Sitwell (Maximiliano Hernández). Batroc neemt het op tegen Black Widow, Brock Rumlow (Frank Grillo) en voornamelijk Captain America. Nadat hij is verslagen door Cap, wordt hij in hechtenis genomen door S.H.I.E.L.D. Later blijkt dat Nick Fury (Samuel L. Jackson) Batroc heeft ingehuurd om het schip te overvallen, om aan geheime informatie van HYDRA te komen.

Zemo

Baron Zemo

Zemo (Daniel Brühl) werd voor het eerst geïntroduceerd in Captain America: Civil War (2016). Hij zorgde ervoor dat de Avengers het tegen elkaar opnamen en deed dit vooral uit wraak. Zijn familie verloor die in Sokovia, waarin de Avengers het opnamen tegen Ultrons leger. Bucky Barnes (Sebastian Stan) werd door Zemo erin geluisd voor de dood van T’Chaka (John Kani), de koning van Wakanda. Captain America (Chris Evans) bleef trouw aan zijn beste vriend, tot grote ergernis van Iron Man (Robert Downey Jr.), die er later nog eens achterkwam dat Barnes verantwoordelijk was voor de dood van zijn ouders. Deze spanningen verdeelde de Avengers in twee groepen.

Uiteindelijk wist Black Panther (Chadwick Boseman) te voorkomen dat Zemo zelfmoord pleegde en werd achter de tralies gezet door CIA-agent Everett K. Ross (Martin Freeman). Na de Blip is hij achtergelaten op een behoorlijke duistere plek en is hij er niet bepaald beter op geworden. Op de één of andere manier weet hij vrij te komen en wordt hij Baron Zemo, te herkennen aan zijn paarse masker. De paarse kleur van zijn masker schijnt – volgens menig fans – geïnspireerd te zijn door Thanos.

Flag-Smasher & Ultimatum

Flag-Smasher

Karl Morgenthau, ofwel Flag-Smasher verscheen voor het eerst in Captain America #312 (1985), vernietigde letterlijk vlaggen en brandde een vlaggenfabriek plat. Het is een rijke vent zonder superkrachten, maar heeft de zwarte band in karate en draagt een Iron Man-achtig kostuum met vuurpistool als wapen. Hij was de oprichter en leider van de terroristische organisatie U.L.T.I.M.A.T.U.M. (Underground Liberated Totally Integrated Mobile Army To Unite Mankind), met als doel het vernietigen van nationalisme.

In de serie is Flag-Smasher geen persoon, maar een groep bestaande uit mannen en vrouwen die schuil gaan achter een zwart masker, met een rode handafdruk. Eén van de leden is een vrouwelijke versie van Karl, genaamd Karli Morgenthau, gespeeld door Erin Kellyman. De Flag-Smashers delen dezelfde ideologie als U.L.T.I.M.A.T.U.M. en dat is het vernietigen van nationalisme.

John Walker/ U.S. Agent

John Walker

John Walker maakte zijn debuut als Super-Patriot in het stripboek Captain America #323 (1986). Walker ging het leger in, maar voelde zich geen ‘held’. Hij ontmoet Power Broker die hem superkrachten geeft en wordt de brutale burgerwacht Super-Patriot. Als Steve Rogers besluit te stoppen als Captain America, wijst de regering John Walker aan als zijn vervanger. Walker doet zijn best om Cap’s nalatenschap na te streven, maar is makkelijker gezegd dan gedaan. Hij is het tegenovergestelde van Rogers, namelijk een gewelddadige versie en bezwijkt onder druk om Captain America te zijn. Als dan zijn geheime identiteit publiekelijk wordt gemaakt, worden zijn ouders vermoord. Uiteindelijk besluit hij de mantel terug te geven aan Steve Rogers en wordt dan U.S. Agent.

In The Falcon and the Winter Soldier maakt John Walker zijn live-action debuut, die vertolkt wordt door Wyatt Russell (Overlord). Het is nog niet zeker of hij ook daadwerkelijk de titel U.S. Agent gaat dragen of die van Captain America.

Marvel’s The Falcon and the Winter Soldier is te streamen vanaf 19 maart op Disney+.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen