Search
Close this search box.
Search

Wie is de slechterik Cassandra Nova in ‘Deadpool & Wolverine’?

Cassandra Nova in Deadpool 3

Deadpool 3 belooft weer een komische en spectaculaire film te worden en fans kunnen zich verheugen op een nieuwe én gevaarlijke schurk: Cassandra Nova. Ze is een van de gevaarlijkste vijanden uit de strips van de X-Men en is te herkennen door haar kale hoofd en lange jas met openstaande kraag.

Wie is Cassandra Nova?

Cassandra Nova Xavier verscheen voor het eerst in New X-Men #114 en is bedacht door Grant Morrison en Frank Quitely. Nova is de kwaadaardige tweelingzus van Professor Charles Xavier, beter bekend als Professor X, de leider van de X-Men. 

Nova staat bij het Shi’ar Empire bekend als een “mummudrai”, de astrale tegenhanger van een ziel, die van nature vijandig is. Toen Charles in de baarmoeder van zijn moeder groeide, wist zijn mummudrai zijn DNA te kopiëren en creëerde haar eigen lichaam. De foetus van Charles herkende een vijandige aanwezigheid in de baarmoeder en gebruikte zijn telepathische krachten om haar te doden en werd daardoor doodgeboren.

Hoewel haar fysieke lichaam was vernietigd, bleven er cellulaire resten van haar over. Deze materie klampte zich jarenlang vast aan een rioolmuur, waardoor ze zichzelf opnieuw kon opbouwen. Uiteindelijk slaagde Nova erin om een fysiek lichaam te creëren, met als doel wraak nemen op haar tweelingbroer en alles wat hem dierbaar is.

Wie speelt Cassandra Nova in ‘Deadpool 3’?

Axelle/ Bauer-Griffin/ Getty Images

Emma Corrin bekend van de Netflix-serie The Crown maakt haar Marvel-debuut als slechterik Cassandra Nova Xavier in Deadpool & Wolverine.

Wat zijn haar Cassandra’s krachten?

Cassandra Nova's krachten
Disney/ Marvel Studios

Cassandra’s krachten zijn vergelijkbaar met die van haar broer Charles Xavier, zoals telepathie waarmee ze iemands gedachten kan lezen of ermee kan communiceren zonder te praten of te schrijven. Ook beschikt ze over telekinese waarmee ze met haar gedachten dingen kan verplaatsen of beïnvloeden zonder ze aan te raken. Daarnaast geneest ze snel van haar verwondingen en kan ze haar lichaam aanpassen om zichzelf te genezen of sterker te maken.

In de strip New X-Men #115 (2001) is Cassandra verantwoordelijk voor het uitroeien van 16 miljoen mutanten die woonden op het eiland Genosha. Hierbij maakte ze gebruik van gigantische robots genaamd Sentinels – die ontworpen zijn om mutanten te bestrijden.

Deadpool & Wolverine is vanaf 24 juli 2024 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen