Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

10 tv-series gebaseerd op films

Minority Report

Een tv-serie maken gebaseerd op een film is niet iets nieuws. Dat kun je wel opmaken uit de lijst die op Wikipedia staat. Wegens het succes van Fargo en Hannibal – beiden een filmadaptatie – graven steeds meer studio’s in hun eigen filmcollectie, op zoek naar nieuwe ideeën voor een tv-serie. Je kunt gerust zeggen dat de creativiteit langzaam begint op te raken in Hollywood. Training Day, The Notebook, en RED het zijn allemaal tv-series die momenteel in productie zijn. En meer gaan er nog volgen! Voor nu hebben wij een lijst samengesteld van 10 films die verschijnen als tv-serie.


10. Scream: The TV Series

Scream
Foto: MTV

‘Scream: The TV Series’ is een productie van MTV en is gebaseerd op de film Scream van regisseur Wes Craven. In totaal zijn er vier films uitgebracht in 15 jaar tijd. De serie gaat over een brute moord die gepleegd wordt als gevolg van het internetpesten. Dit roept herinneringen op uit het verleden en inspireert mogelijk een nieuwe seriemoordenaar.

Fact: Het bekende ‘Ghost-face’ masker mag vanwege rechten niet gebruikt worden in de serie.
Zender: MTV
Eerste aflevering: 30 juni 2015. Seizoen 2 volgt in 2016.


9. Limitless

Limitless
Foto: CBS

De serie volgt de film uit 2011 op met Jake McDorman als Brian Finch, die ook krachten van de mysterieuze drug NTZ ontdekt. Brian wordt ingehuurd door de FBI om zijn nieuwe krachten te gebruiken bij het oplossen van complexe zaken.
Bradley Cooper keert terug als Eddie Mora, die een senator is en een mogelijke presidentskandidaat. Hij is een regelmatige gebruiker van NZT en heeft plannen voor zijn potentiële opvolger.

Fact: Bradley Cooper heeft een bijrol in de serie.
Zender: CBS
Eerste aflevering: 22 september 2015 (USA)


8. Ash Vs Evil Dead

Ash vs Evil Dead
Foto: Starzz

Er werd gespeculeerd dat er na drie films van Sam Raimi een vierde deel zou volgen. In plaats daarvan verscheen er in 2013 een remake van de originele Evil Dead-film – geregisseerd door Fede Alvarez op de planken. Een vervolg hierop zou uitgesloten zijn, maar een nieuwe film zou de originele reeks en de remake met elkaar moeten verbinden. Nu deze plannen van tafel zijn, keert Bruce Campbell terug naar het kleine scherm.
De serie speelt zich 30 jaar later af na de gebeurtenissen uit de derde film The Army Of Darkness (1992). Bruce Campbell keert terug als Ash die de laatste 30 jaar van zijn leven doorgebracht heeft met het vermijden van verantwoordelijkheid, volwassenheid en de gruwelen van de Evil Dead. Wanneer een plaag van Deadite het voortbestaan van de mensheid bedreigt, moet Ash zijn persoonlijke en letterlijke demonen onder ogen zien.

Fact: Sam Raimi heeft de eerste aflevering geregisseerd.
Zender: Starzz
Eerste aflevering: 31 oktober 2015 (USA)


7. The Boondock Saints

The Boondock Saints
Foto: Indican Pictures

Sinds de cliffhanger uit The Boondock Saints II: All Saints Day, wordt er volop gespeculeerd over een eventueel derde deel. Fans kunnen dit nu voorlopig uit hun hoofd zetten, want er is een tv-serie op komst rondom de gebroeders McManus. Schrijver en regisseur Troy Duffy van de eerste twee films zal de serie gaan schrijven en de eerste aflevering regisseren.

Fact: De serie zal zich afspelen voor de eerste twee films.
Zender: Nog niet bekend.
Eerste aflevering: Nog niet bekend.


6. Minority Report

Minority Report
Foto: Fox

De serie ‘Minority Report’ is gebaseerd op de gelijknamige film van Steven Spielberg uit 2002, waarin Tom Cruise de hoofdrol vertolkte.
Elf jaar na de gebeurtenissen in de film is het Precrime-programma volledig stilgezet en lopen de precogs vrij rond. Precog Dash heeft nog steeds visioenen van de toekomst en ontmoet een agente die door haar verleden wordt getreiterd en hem probeert te helpen iets met zijn gave te doen.

Fact: Tom Cruise keert i.v.m. zijn drukke schema niet terug, maar Daniel London als Wally wel.
Zender: Fox
Eerste aflevering: 21 september 2015 (USA)

https://youtu.be/ZK2wqjVs_vo


5. Friday the 13th

Friday the 13th
Foto: Paramount Pictures

The CW heeft bevestigd geïnteresseerd te zijn in een tv-serie gebaseerd op de Friday the 13th-franchise. De serie zal een directe band hebben met Jason Voorhees en het Crystal Lake, waar de franchise zijn oorsprong vond. Het verhaal gaat over een politieagent die het stadje in komt op zoek naar zijn broer. Eenmaal daar realiseert hij dat zijn broer moorden onderzocht en dat zijn verhaal verbonden is met dat van Jason.

Het leukste gedeelte van de serie is dat het draait om ontdekken. Is het Jason of een copycat? Is het mogelijk dat Jason al die jaren daar heeft rondgelopen? Is Jason een monster? Is hij echt? Is hij een seriemoordenaar? We zullen toegeven dat mensen naar de stad kwamen, nadat de moorden plaatsvonden en dat ze films maakten. Dit wordt het echte verhaal van Jason.
Ook zal duidelijk worden wie Jason geïnspireerd heeft om te gaan moorden.

Fact: 12 films zijn er in totaal al uitgebracht.
Zender: The CW
Eerste aflevering: Nog niet bekend.


4. Training Day

Training Day
Foto: Warner Bros.

Er is aangekondigd dat er een serie, gebaseerd op de film Training day (2001) zijn opwachting maakt naar het kleine scherm. Op dit moment zou CBS de televisiepilot hebben besteld.
De film van regisseur Antoine Fuqua, waarin Denzel Washington en Ethan Hawk de hoofdrollen speelden, moet zich afspelen in het heden en Fuqua zal de serie produceren en regisseren. Hawk speelde Jake Hoyt een onervaren agent, die samen op zijn eerste werkdag moest werken met de losgeslagen detective Alonzo Harris, gespeeld door Washington.
De serie speelt zich vijftien jaar later af na de gebeurtenissen in de film en zal zich focussen op de relatie tussen de twee agenten. Er wordt gespeculeerd dat de onervaren agent donker zou zijn en de corrupte detective blank.

Fact: Het is niet bekend of Denzel en/ of Ethan zullen terugkeren.
Zender: CBS
Eerste aflevering: Nog niet bekend.


3. The Notebook

The Notebook
Foto: New Line Cinema

De zender The CW is bezig om een serie te maken, gebaseerd op het romantische boek The Notebook van schrijver Nicholas Sparks en de verfilming hiervan uit 2004 met Ryan Gosling en Rachel McAdams.
De aankomende serie zal Allie en Noah volgen als ze elkaar ontmoeten en proberen een relatie op te bouwen met dingen op de achtergrond als het racisme en de economische ongelijkheid van de naoorlogse jaren veertig.

Fact: Nicholas Sparks gaat de serie produceren.
Zender: The CW
Eerste aflevering: Nog niet bekend.


2. Rush Hour

Rush Hour
Foto: CBS

Rush hour is terug! Helaas geen vierde film, maar een tv-serie gebaseerd op de populaire actie films van regisseur Brett Ratner. De pilotaflevering zal opnieuw een rustige en ingetogen agent uit Hong Kong koppelen aan een luidruchtige LAPD-agent uit Los Angeles. Dit werd ook gedaan in de eerste film uit 1998. De hoofdrollen uit de 3 films werden gespeeld door Jackie Chan en Chris Tucker. Laatst genoemden keren helaas niet terug voor de serie. Zij worden vervangen door nog twee relatief onbekende acteurs.

Fact: Jon Foo en Justin Hires zullen de rollen van Chan en Tucker overnemen.
Zender: CBS
Eerste aflevering: Halverwege 2016.


1. RED

Red
Foto: Summit Entertainment

NBC gaat hoogstwaarschijnlijk aan de slag met een tv-serie gebaseerd op de actievolle comic RED, wat staat voor “Retired Extremely Dangerous”. Twee films werden er gemaakt met o.a. Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich en Helen Mirren. John en Erich Hoeber, de schrijvers van de twee films zullen meewerken aan de serie.
De serie zal het voornaamste concept van de films behouden, maar zal zich meer afspelen in een gegronde en authentieke wereld. De aandacht zal uitgaan naar de hilarische wijze waarop de personages het burgerleven proberen te overleven, terwijl ze tegelijkertijd voor en tegen de organisatie strijden die ze er ooit heeft uitgegooid.
Aangezien het project nog in ontwikkeling is, is er nog niet gesproken over de cast en personages. Ook is het onduidelijk of de serie dezelfde personages uit de films gaat gebruiken of nieuwe personages gaat introduceren. Het lijkt onwaarschijnlijk dat iemand van de originele cast gaat terugkeren voor de serie.

Fact: De serie is nog in ontwikkeling.
Zender: NBC
Eerste aflevering: Nog niet bekend.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen