Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Alles wat we weten over ‘John Wick: Chapter 4’

John Wick Chapter 4

Pas een week draaide John Wick: Chapter 3 – Parabellum in de Nederlandse bioscopen en een vierde deel werd al aangekondigd. Dit kwam niet geheel als een verrassing gezien het grote financiële succes voor de derde film.

In 2014 maakte Reeves’ stuntman – uit The Matrix-trilogie – Chad Stahelski zijn regiedebuut met John Wick. Deze film bracht in het openingsweekend van de Verenigde Staten 14,4 miljoen dollar op. In 2017 verscheen John Wick: Chapter 2 die 30,4 miljoen dollar opbracht en met Parabellum staat de teller op 56,8 miljoen dollar.

Het verhaal rondom John Wick (Keanu Reeves) is vrij simpel. John is een ex-huurmoordenaar wiens Ford Mustang wordt gestolen en zijn hond wordt vermoord die hij had gekregen van zijn overleden vrouw. Hij is geen gewone ex-huurmoordenaar: het is John Wick, ook wel Baba Yaga genoemd die wraak neemt op een zeer gewelddadige manier.

John Wick zou oorspronkelijk een trilogie zijn, maar vanwege het grote (financiële) succes is er nu een vierde deel aangekondigd.

Als je John Wick: Chapter 3 – Parabellum nog niet hebt gezien, lees dan niet verder.

Wanneer komt ‘John Wick 4’ uit?

Keanu Reeves als John Wick
© Lionsgate

John Wick: Chapter 4 stond oorspronkelijk gepland voor 21 mei 2021, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar 26 mei 2022. De nieuwe releasedatum is nu vastgesteld op 23 maart 2023.

Het verhaal van ‘John Wick 4’

Ian McShane als Winston in John Wick
© Lionsgate

Als we het einde van John Wick: Chapter 3 – Parabellum mogen geloven, dan waren er al meer plannen voor John Wick in petto. Na een heftig gevecht om The Continental te beschermen, schoot Manager Winston John Wick neer om opnieuw zijn eer te bewijzen te aan The High Table.

Ondanks zijn heftige val en verwondingen heeft John het overleeft. Hij is meegenomen door de Bowery King en heeft het over wraak nemen. Als John wordt gevraagd of die boos is, antwoordt hij met veel pijn en moeite “Yeah”.

Aan het einde van deel 3 belooft de Bowery King wraak te zullen nemen op The High Table en doet dienst op John Wick. De subtitel Parabellum (voorbereiden op een oorlog) refereert naar deze oorlog die plaats zal vinden in de vierde film.

Wie kunnen we terug verwachten voor deel 4?

Bowery King en Winston
© Lionsgate

Keanu Reeves keert natuurlijk terug als John Wick. Ook Laurence Fishburne zal terugkeren als de Bowery King gezien het einde van deel 3 en wordt vergezeld door Jason Mantzoukas als de Tick Tock Man.

Ian McShane en Lance Reddick keren terug als Winston en Charon, maar het is nog onduidelijk welke kant Charon kiest. Zal hij Winston vergeven voor het proberen te doden van John Wick?

The High Table gaat ook grote rol spelen dus dat zou betekenen dat Asia Kate Dillon als Adjudicator, Saïd Taghmaoui als de Elder en Andelica Huston als de Director terugkeren als leden van The High Table.

‘John Wick’ spin-off serie

The Continental

We hoeven gelukkig niet lang te wachten voordat we iets kunnen zien uit de wereld van John Wick. De regisseur van de eerste drie films Chad Stahelski is momenteel druk bezig met een tv-serie spin-off rondom The Continental. Dit is het hotel uit de John Wick-films waar huurmoordenaars veilig en onbewapend rond kunnen lopen.

De serie zal draaien om een nieuw personage en Keanu Reeves zal minstens een keer te zien zijn in de serie. De eerste aflevering wordt geregisseerd door Stahelski en zal in premiere gaan voordat John Wick 4 uitkomt.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen