Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Disney’s ‘Bambi’ en ‘Pinokkio’ krijgen remake

Bambi en Pinokkio

Bambi en Pinokkio zijn de volgende Disney-klassiekers, die omgetoverd worden tot live-action films. Het begint langzamerhand een trend te worden bij Disney om alle animatiefilms te remaken. Eerder waren Beauty and the Beast, Aladdin en The Liong King al aan de beurt.

Op 26 maart verschijnt de remake van Mulan in de Nederlandse bioscopen. Andere projecten die op de planning staan zijn: The Little Mermaid en de spin-off Cruella.

Bambi

Bambi
Disney

Voor dit project zijn schrijvers Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) en Lindsey Beer (Chaos Walking) aangetrokken om het script van de film te schrijven. Wie de remake gaat regisseren is nog onbekend.

Bambi werd in 1942 uitgebracht en is gebaseerd op het boek van Felix Salten, dat in 1923 uitkwam. Het is Disney’s vijfde animatiefilm, en is 8 decennia lang één van Disney’s meest spraakmakende animatiefilm allertijden. Deze remake komt niet helemaal als een verrassing, als je kijkt naar de populariteit van Bambi, én het succes van voorgaande live-action films van Disney.

Het verhaal volgt een jong hertje genaamd Bambi, die de kleine prins van het woud wordt genoemd. Wanneer hij ouder wordt, raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, zoals Stampertje het konijn en Bloempje het schuwe stinkdier. Samen beleven zij vele avonturen en ontmoet Bambi het hertje Feline – waar hij op verliefd raakt. Als op een dag jagers langskomen, wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader, en de andere herten in veiligheid te brengen.

Het is nog onbekend of Bambi in de bioscoop verschijnt, of dat de film exclusief wordt uitgebracht op Disney+, zoals Lady en de Vagebond.

Pinokkio

Pinokkio
Disney

Dit project kwam moeilijk van de grond, maar wordt nu ein-de-lijk onder handen genomen door regisseur Robert Zemeckis, bekend van films als Back to the Future (1985) en Forrest Gump (1994). Al een geruime tijd zijn verschillende filmmakers, waaronder Paul King (Paddington) en Sam Mendes (1917) aangesteld om de remake te regisseren, maar zagen er uiteindelijk toch vanaf.

Zemeckis zal naast de regie, ook deels het script schrijven samen met Chris Weitz. De productie zou einde van dit jaar al kunnen starten, en komende maanden zullen we meer horen over de cast. De geruchten gingen dat Tom Hanks (Captain Phillips) mogelijk de rol van Gepetto zou spelen, maar daar is op dit moment nog niks over bevestigd. Naast dit aankomende Disney-project is Zemeckis ook momenteel druk bezig met de remake van The Witches, die op 7 oktober de Nederlandse bioscopen moet bereiken.

De originele Pinokkio was gebaseerd op het boek “The Adventures of Pinocchio” uit 1883, geschreven door Carlo Collodi. De animatiefilm van Disney werd in 1940 uitgebracht, en is één van Disney’s bekendste klassiekers. De animatiefilm draait om de speelgoedmaker Gepetto, die niets liever zou willen dan een zoon. Hij maakt daarom een houten jongen en noemt hem Pinokkio. Wanneer de blauwe Fee hem tot leven brengt, moet Japie de krekel hem in de gaten houden, en uit de problemen proberen te houden.

Er is nog niets bekend over een verschijningsdatum, maar daar zullen we binnenkort meer over horen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen