Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Wie is Cosmo the Space Dog in ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’?

Cosmo the Spacedog in Guardians 3

In Guardians of the Galaxy Vol. 3 zien we een aantal nieuwe personages waaronder Adam Warlock (Will Poulter) en de High Evolutionary (Chukwudi Iwuji), maar ook Cosmo the Spacedog (Maria Bakalova).
Bakalova maakte haar officiële debuut in The Guardians of the Galaxy Holiday Special en zal een belangrijke rol hebben in Vol. 3. Het verleden van het personage in de stripboeken schetst hoe haar toekomst in het MCU eruit zou komen te zien.

Wie is Cosmo in de stripboeken?

Cosmo the Spacedog maakte zijn debuut in Nova #8 Vol. 2 uit 2008 en is bedacht door Dan Abnett en Andy Lanning. De hond werd als proefdier de ruimte ingeschoten voor het ruimtevaartprogramma van de Sovjet-Unie. In de ruimte werd Cosmo blootgesteld aan kosmische straling waardoor hij superkrachten kreeg. Hij kwam terecht op de planeet Knowhere – het afgehakte hoofd van een Celestial en werd goede vrienden met de superheld Nova. Later werd Cosmo hoofd beveiliging van Knowhere en werkte meerdere keren samen met de Guardians of the Galaxy.

Wat zijn Cosmo’s krachten?

Na zijn blootstelling heeft Cosmo telekinetische en telepathische krachten gekregen. De kosmische straling heeft ook zijn levensduur verlengd.

Cosmo the Spacedog in het MCU

Cosmo in Guardians of the Galaxy Vol. 1

Ondanks haar geslachtsverandering in het MCU is het achtergrondverhaal van de Golden Retriever-Labrador identiek als in de stripboeken. Ze maakte haar debuut in The Guardians of the Galaxy Vol. 1 en zat opgesloten in het museum van de Collector, in een glazen kooi. Als een slaaf van de Collector de Infinity Stone probeert vast te pakken, worden de meeste spullen in de collectie van de Collector vernietigd, waaronder Cosmo’s glazen kooi, en is ze vrij om te gaan.

In Guardians of the Galaxy Vol. 2 was Cosmo in een oogwenk te zien in de aftiteling. Pas in The Guardians of the Galaxy Holiday Special kregen we pas een introductie van het personage. Haar stem is ingesproken door actrice Maria Bakalova.

Cosmo the Spacedog is weer te bewonderen in The Guardians of The Galaxy Vol. 3 die vanaf 3 mei 2023 in de Nederlandse bioscopen draait.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen