Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’: alles over de laatste film uit de trilogie

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Het is moeilijk te geloven dat James Gunn’s (Peacemaker) derde en laatste Guardians of the Galaxy-film bijna niet ging gebeuren. Gunn’s visie voor zijn trilogie kwam in gevaar, toen hij ontslagen werd vanwege enkele controversiële grappen op Twitter. De tien jaar oude Tweets waren ongepast, maar niet perse kwaadaardig. Het duurde niet lang voordat de Guardians-fans en de cast & crew hun steun betuigden aan Gunn, en eisten voor zijn terugkeer – om af te maken waar hij aan begonnen was. Gelukkig slaagden ze erin en werd James Gunn terug aan boord gehaald om de Guardians of the Galaxy Vol. 3 te maken.

Wie spelen er in ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’?

Het gehele team keert terug voor de afsluiter van de trilogie, wat betekent dat Star-Lord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drax (Dave Bautista), Nebula (Karen Gillan), Mantis (Pom Klementieff), Groot (Vin Diesel) en Rocket (Bradley Cooper) weer te zien zullen zijn als de Guardians.

Ook Kraglin (Sean Gunn), Ayesha (Elizabeth Debicki), Stakar Ogord (Sylvester Stallone) en Martinex (Michael Rosenbeaum) die we in de voorgaande films zagen terugkeren. Ze zullen vergezeld worden door nieuwkomers Adam Warlock (Will Poulter), Cosmo the Spacedog (Maria Bakalova) en The High Evolutionary (Chukwudi Iwuji).

Waar gaat ‘Guardians 3’ over?

Guardians of the Galaxy Vol. 3 speelt zich af na de Holiday Special, waarin Groot volwassen is, Rocket in het bezit is van Bucky’s vibranium arm, Mantis half Celestial én de zus van Peter Quill is.

Quill is nog steeds aan het bijkomen na het verlies van Gamora, die doodging op de planeet Vormir in Infinity War. In Endgame ontmoet hij de alternatieve versie van Gamora – die door de huidige Nebula werd overtuigd om Thanos (Josh Brolin) te verraden. Sindsdien is Gamora spoorloos en schijnt zij de nieuwe leider van de Ravagers te zijn.

Het team probeert van Knowhere een veilige haven te maken voor slachtoffers van Thanos’ beruchte vingerknip. En Rocket’s leven staat op het spel zodra zijn lichaam de genetische modificatie begint af te stoten. We ontmoeten zijn maker genaamd de High Evolutionary, een wetenschapper die geen onbekende is in het genetisch modificeren van dieren. Daarnaast maken we ook kennis met Adam Warlock die in de post-credit scene van Guardians of The Galaxy Vol. 2 werd geteased. Hij is gecreëerd door Ayesha, de gouden hogepriesteres van de Sovereign People uit wraak op de acties van de Guardians in Volume 2.

Hoelang duurt ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’?

Guardians of the Galaxy Vol. 3 heeft een speelduur van 2 uur en 29 minuten. Vol. 3 is de langste film uit de Guardians of the Galaxy-franchise.

Waar moet ik naar kijken om me voor te bereiden op ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’?

Als laatste film uit de trilogie spreekt het voor zich dat je zowel Guardians of the Galaxy Vol. 1 (2014) en Vol. 2 (2017) gezien moet hebben. Ook is het belangrijk om Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019) gezien te hebben, waarin de Guardians een zeer belangrijke rol spelen. 

De samenstelling van het team gaat veranderen, zodra Thor (Chris Hemsworth) zich bij het team voegt, wat betekent dat je de openingsscène van Thor: Love and Thunder (2022) wilt zien, voordat je de Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022) gaat kijken.

Is ‘Guardians 3’ echt de laatste Guardians-film?

In september 2019 bevestigde James Gunn dat Volume 3 zijn laatste Guardians-film zou zijn, wat hij in mei 2021 opnieuw bevestigde. Ook herhaalde hij dat dit de laatste keer is dat we deze samenstelling van het Guardians-team zullen zien. Dave Bautista die Drax the Destroyer speelt heeft aangegeven dat dit ook zijn laatste film zal zijn. Karen Gillan sprak in juli 2021 de wens uit om Nebula te blijven spelen na Volume 3.

Wanneer verschijnt ‘Guardians Vol. 3?’

Guardians of the Galaxy Volume 3 verschijnt op 3 mei 2023 in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen