Search
Close this search box.
Search

Wie is The High Evolutionary in ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’?

High Evolutionary in Guardians Vol. 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3 verschijnt op 3 mei – dan is het exact zes jaar geleden dat Guardians of the Galaxy Vol. 2 in premiere ging. In de eerste Guardians-film kregen we te maken met de slechterik Ronan the Accuser en in de tweede film was het Ego the Living Planet – de vader van Peter Quill/ Star-Lord. Deze keer is het de beurt aan de High Evolutionary.

Wie is The High Evolutionary? Wat is zijn rol in de stripboeken en zijn relatie met Rocket Raccoon?

Wie is The High Evolutionary in Marvel Comics?

Afbeelding: Marvel Entertainment

The High Evolutionary is bedacht door Jack Kirby en verscheen voor het eerst in The Mighty Thor #134 uit 1966. The High Evolutionary, wiens echte naam Herbert Edgar Wyndham is, is een wetenschapper die geobsedeerd is door evolutie en het bereiken van perfectie. Als student werd Wyndham geïnspireerd door het werk van Nathaniel Essex – beter bekend als de X-Men-slechterik, Mister Sinister.

Herbert werkte samen met de wetenschapper Jonathan Drew (vader van Jessica Drew/ Spider-Woman) en zette samen een laboratorium op op Mount Wundagore. Wundagore was ook te zien in de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022), waar Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) de Darkhold vernietigt én zichzelf opoffert. Geholpen door zijn nieuwe assistent Miles Warren (later de superschurk Jackal) maakte Wyndham de ene radicale doorbraak na de andere. Hij ontwikkelde geavanceerde technologie waarmee hij dieren kon evolueren in mensachtige wezens die hij “New Men” noemde. Ook is hij verantwoordelijk voor de creatie van Adam Warlock en Counter-Earth. Daarover later meer.

Wat zijn de krachten van The High Evolutionary?

Afbeelding: Marvel Entertainment

Wyndham gebruikte zichzelf als proefkonijn, waarbij zijn hersenen zodanig werden ontwikkeld dat hij psionische krachten kreeg en met zijn gedachten materie kan manipuleren, evolueren en delegeren. Hij ontwierp zelfs zijn eigen planeet en creëerde een replica van de aarde, aan de andere kant van de zon genaamd Counter-Earth. Deze planeet wordt bewoond door zijn New Men die ook zullen verschijnen in The Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Zijn pak is zo technologisch geavanceerd dat het hem regeneratieve krachten geeft en hem zeer snel geneest zodra hij gewond raakt.

Wie speelt High Evolutionary in de film?

Afbeelding: Marvel Studios

Chukwudi Iwuji speelt The High Evolutionary in Guardians of the Galaxy Vol. 3. Dit is zijn eerste grote filmrol en speelde vorig jaar een rol in de populaire DC-serie Peacemaker op HBO Max van James Gunn. Gunn noemde Iwuji één van de beste acteurs waarmee hij ooit heeft gewerkt.

Wat is zijn connectie met Adam Warlock?

Afbeelding: Marvel Entertainment

Aan het einde van de aftiteling van The Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) kregen we een glimp te zien van een gigantische gouden cocon die onder toezicht staat van de Hogepriesteres van de Soeverein, Ayesha (Elizabeth Debicki). Ze noemt haar creatie Adam.

In de Marvel Premiere #1 uit 1972 wordt Adam zwevend in een cocon in de ruimte gevonden door The High Evolutionary, die hem de naam Adam Warlock geeft. The High Evolutionary plaatst de Soul Gem op Warlocks voorhoofd, die hem in staat stelt om zielen gevangen te nemen in een dimensie binnen het juweel, genaamd Soul World. Uiteindelijk heeft hij de Soul Gem niet meer nodig en bezit hij zelf de vermogens van de steen. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat we deze verhaallijn op het witte doek zullen zien.

Hoe past The High Evolutionary in het MCU?

Afbeelding: Marvel Studios

In de trailers voor Guardians of the Galaxy Vol. 3 kregen we een goede indruk van The High Evolutionary die een grote rol blijkt te hebben in het oorsprongsverhaal van Rocket. Net als in de strips ‘evolueerde’ de High Evolutionary dieren in mensachtige wezens. Er is scène waarin je een mens ziet rennen in gigantisch hamsterwiel. Ook is een wereld te zien die er precies uitziet als Counter-Earth, een kunstmatige wereld die hij creëerde, bewoond door zijn creaties. Of de High Evolutionary Mount Wundagore bezoekt is nog maar de vraag.

The High Evolutionary maakt zijn debuut in Guardians of the Galaxy Vol. 3, die op 3 mei in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen