Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Wie is Adam Warlock in ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’?

Adam Warlock in Guardians Vol. 3

Als je de trailers van Guardians of the Galaxy Vol. 3 hebt gezien, dan vraag je je vast af wie is kerel van goud? Die gouden kerel is Adam Warlock, en is een van de machtigste helden in het Marvel-universum. Om je alvast voor te bereiden op zijn MCU-debuut, lees je hieronder wat je moet weten over Adam Warlock.

Wie is Adam Warlock in de strips?

Adam Warlock is bedacht door Stan Lee en Jack Kirby en maakte zijn debuut in Fantastic Four #66 (1967). In het stripboek stond hij bekend als “Him”, gecreëerd door een groep wetenschappers op Aarde, genaamd de Enclave – die de perfecte mens wilden creëren. De gouden man wist te ontsnappen uit zijn cocon, doodde de wetenschappers en vloog de ruimte in.

Him ontmoet The High Evolutionary die hem de Soul Gem geeft om Counter-Earth te verdedigen. Met de Soul Gem kan hij zielen van anderen gevangen nemen in een dimensie binnen de diamant, genaamd Soul World. The High Evolutionary noemt hem “Warlock”, maar op Counter-Earth wordt hij door tieners aangesproken met Adam. Hij besluit zichzelf Adam Warlock te noemen. Na het verslaan van de schurk Man-Beast, is Counter-Earth bevrijd en verlaat hij de planeet.

Wat zijn Adam Warlocks krachten?

Adam Warlock is een van de sterkste wezens in het Marvel-universum. Daarnaast is hij snel, heeft een goed uithoudingsvermogen en kan vliegen. Ook kan hij kosmische energie manipuleren om energie te projecteren. Als Adam ernstig gewond raakt na een gevecht dan omhult die zich in een cocon waardoor hij geneest en herboren wordt. Dit maakt hem onsterfelijk. 

De Soul Gem geeft hem extra krachten zoals zoals zielen van bondgenoten en vijanden gevangen nemen. Door hun zielen in de Soul Gem (een dimensie genaamd Soul World) te plaatsen, kon hij het leven van sommige mensen redden. Terwijl anderen voor altijd gevangen werden gehouden.

Wie speelt Adam Warlock in de film?

Will Poulter speelt Adam Warlock in The Guardians of The Galaxy Vol. 3. De Britse acteur staat bekend om zijn rollen in The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010), We’re the Millers (2013), The Maze Runner-films, The Revenant (2015) en de horrorfilm Midsommar (2019).

Is Adam Warlock een slechterik?

Adam Warlock is in de loop der jaren zowel als held als antagonist in de stripboeken neergezet – afhankelijk van de verhaallijnen en omstandigheden. Over het algemeen wordt hij vaker afgebeeld als held dan anti-held die vecht voor het welzijn van het universum. Hij heeft verschillende superhelden bijgestaan, waaronder de Guardians of the Galaxy en de Avengers.

Wat is Adam Warlocks rol in het MCU?

De komst van Adam Warlock naar het MCU wordt al sinds 2013 geteased, althans dat dachten fans. Tijdens de mid-credits scene in Thor: The Dark World (2013) is een geboorte cocon te zien in het museum van The Collector (Benicio Del Toro). Deze scène werd geregisseerd door James Gunn, die later The Guardians of the Galaxy Vol. 1 ging maken. Toen een fan aan Gunn vroeg van wie de cocon was, gaf Gunn als antwoord: “Dit was een oude versie van de cocons van de Sovereign.”

In Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) krijgen Star-Lord en zijn team het meerdere keren aan de stok met Ayesha (Elizabeth Debicki), de Hogepriesteres van de Sovereign. Na de aftiteling van de film zien we Ayesha kijken naar een gouden cocon en onthult dat ze haar creatie Adam zal noemen. Adam is gecreëerd uit wraak op acties van de Guardians, die hen zal moeten uitroeien.

Je kunt het debuut van Adam Warlock zien op 3 mei 2023, dan verschijnt Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen