Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Wie is de vijand in ‘Eternals’? Dit is wat we weten

Kro en Thena

Over een maand maken we eindelijk kennis met de Eternals. Deze nieuwe superhelden leven in het geheim op aarde en moeten nu uit de schaduw treden, om het op te nemen tegen hun grootste vijand. In de laatste trailer die verschenen is, kregen we een goede indruk van deze slechteriken.

Disney heeft bevestigt dat het gaat om de Deviants, de tegenhanger van de Eternals. Het is mogelijk dat ze niet de enige vijanden van het verhaal zullen zijn en daarom hebben we hieronder de andere mogelijke vijand(en) opgesomd.

De Deviants

De Deviant Kro
© Marvel Studios – De Deviant Kro

In de stripboeken zijn de Deviants, de grote vijand van de Eternals en de oudste vijand van de mensheid. Ook de Deviants zijn gecreëerd door de Celestials, die genetische experimenten uitvoerden op de mens, alleen werd het resultaat anders. De Deviants zijn in tegenstelling tot de Eternals, gewelddadige monsters die variëren van vorm, grootte en kracht. Ze hebben iets weg van mythische wezens zoals goblins en trollen. Ondanks hun uiterlijk, zijn ze intelligent en beschikken ze over geavanceerde technologie in de hoop om de aarde te veroveren.

Een van de Deviants, genaamd Kro is een gedaanteverwisselaar en de leider. In de trailer zien we hem een gesprek voeren met de Eternal, Thena (Angelina Jolie). In de stripboeken hebben zij een (geheime) liefdesrelatie, wat zich ook blijkt af te spelen in de film. De Deviants zijn de reden waarom de Eternals na 7.000 jaar afwezigheid op aarde, zich herenigen om de mensheid te beschermen tegen deze wezens. Hun doel is om de aarde te veroveren, omdat ze ervan overtuigd zijn dat de aarde aan hen is toegekend.

De Celestials

Celestials
© Marvel Studios – Een Celestial

In de tweede trailer van Eternals, zien we enkele Celestials zoals Arishem the Judge en Nezarr the Calculator. Arishem is de leider van de Celestials en zoals zijn naam doet vermoeden, is hij een rechter. Hij beoordeelt op welke planeet de beschaving mag leven en welke uitgeroeid zullen worden. Zijn aanwezigheid in de film, suggereert dat zijn rol niet anders zal zijn. Nezarr is een bondgenoot van Arishem en kan illusies projecteren in de gedachten van andere wezens. Hij is de wiskundige van de Celestials. De Eternals zullen de strijd aan moeten gaan tegen de Deviants, voordat de Celestials de aarde zullen vernietigen.

Druig

De Eternal Druig
© Marvel Studios – Druig

Een andere kanshebber die de vijand kan zijn, is Druig (Barry Keoghan). Druig is een Eternal en de neef van Ikaris. Hij minacht het dat zijn neef de leider is van de Eternals, in plaats van hem. Geobsedeerd door macht, deinst hij er niet voor terug om de Eternals te verraden, door de kant van de vijand te kiezen. In de strips gebruikte hij vaak zijn superkracht door de gedachten van mensen te beheersen om meer macht te krijgen. In de trailer is Druig maar weinig te zien en zou hij zomaar kunnen samenwerken met de Deviants.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen