Search
Close this search box.
Search

Disney werkt aan ‘The Lion King 2’

The Lion King 2

Disney werkt officieel aan een vervolg op The Lion King en heeft regisseur Barry Jenkins (Moonlight) gestrikt om de film te regisseren. De film wordt geen direct vervolg op de live-action remake uit 2019, maar een prequel.

De afgelopen jaren scoorde Disney veel succes met het maken van live-action films, die gebaseerd waren op hun klassieke animatiefilms. Eén van de succesvolste titels die gemaakt is, is The Lion King uit 2019. De remake van regisseur Jon Favreau bracht maar liefst 1,6 miljard dollar (1,36 miljard euro) op. In hetzelfde jaar kwam Aladdin uit die 1 miljard dollar (850 miljoen euro) wist op te brengen. Disney kondigde snel Aladdin 2 aan, die niet gebaseerd wordt op één van de animatiefilms, maar krijgt een geheel nieuw verhaal.

The Lion King 2 zal ook deze weg inslaan en schrijver Jeff Nathanson – die ook het eerste deel schreef – heeft een eerste versie van het script al klaar liggen. Er zijn helaas geen verdere details naar buiten gebracht waar het verhaal over gaat. Wat we wel weten is dat het om een prequel gaat, dat wil zeggen dat er een kans bestaat dat we een jonge Mufasa volgen, die op weg is naar zijn koningschap en moet dealen met zijn jaloerse broer Scar.

Het is nog niet bekend wanneer het vervolg op The Lion King moet verschijnen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen