Search
Close this search box.
Search

Nieuwe details ‘Avengers: Infinity War’ onthuld door regisseurs

De regisseurs van ‘Avengers: Infinity War’ Anthony en Joe Russo (de Russo-broers) werken momenteel hard aan de montage van Avengers: Endgame, maar dat weerhield ze niet om antwoorden te geven op openstaande vragen over Avengers: Infinity War in een uitgebreid interview met website Collider.

De belangrijkste punten uit het interview hebben we hieronder opgesomd. Dit artikel bevat spoilers! Mocht je Avengers: Infinity War niet hebben gezien, stop dan nu met lezen!

Klaar met superheldenfilms

Russo Brothers

Na Avengers: Endgame zijn de Russo-broers voorlopig even klaar met het maken van superheldenfilms. Tenzij Disney ze vraagt om de verhaallijn van ‘Secret Wars’ te verfilmen. Voor nu willen ze zich richten op kleinere (film)projecten.

Stormbreaker vs. Infinity Gauntlet

Thor's Stormbreaker

Is Thor’s nieuwste bijl, de Stormbreaker sterker dan de Infinity Gauntlet? De Russo’s antwoordde: een handschoen die de mogelijkheid heeft om de helft van het universum uit te roeien, is veel sterker dan Groot’s arm om een stuk metaal heen gewikkeld.

Loki als de Hulk

Loki

Een veel besproken theorie die op het internet rondgaat is dat Loki vermomd zou zijn als Bruce Banner. Dit zou verklaren waarom het Bruce Banner telkens niet lukt om de Hulk te worden. Helaas, is Loki toch echt gestorven in de hand van Thanos.

The Defenders

The Defenders

Er is overwogen om de Netflix Marvel-personages; Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones en Iron Fist een rol te geven in Infinity War, maar dit was een lastige opgave vanwege de verschillende verhaallijnen die liepen op televisie en de films die al in productie waren.

Red Skull

Red Skull op Vormir

De schurk uit Captain America: First Avenger verdween op mysterieuze wijze nadat hij de Tesseract aanraakte. Sindsdien hebben we niks meer vernomen van dit personage. In Infinity War bleek dat hij het toch heeft overleefd en dat hij is getransporteerd naar de planeet Vormir, waar hij de Soul Stone moest bewaken. De Russo’s vertelden dat hij op reis is geweest en niet meer dezelfde persoon is als toen. Hij leeft voort als geest.

Andere naam voor de Snap

The Decimation

De beruchte vingerknip van Thanos, heeft een officiële naam gekregen namelijk: ‘The Decimation’.

Cull Obsidian

Cull Obsidian

De rode sjerp van Cull Obsidian heeft geen enkele connectie met Captain Marvel. Joe Russo zegt dat het puur toeval is.

Stan Lee cameo

Stan Lee

De inmiddels overleden Stan Lee werd altijd ingelicht over zijn cameo voordat hij naar de set kwam. Lee sloeg nooit een cameo over. Het enige waar hij altijd over grapte was: “Waarom krijg ik altijd maar één tekstregel?”

Spider-Man

Spider-Man: Homecoming

In de openingsscène van Spider-Man: Homecoming wordt er een tijdsprong gemaakt van acht jaar. Deze scène speelt zich vlak na The Avengers uit 2012 af. Met een tijdsprong van acht jaar zou Homecoming in 2020 afspelen, in plaats van in 2017.

De meeste films uit het MCU spelen zich altijd in het jaar af wanneer ze uitgebracht worden en Spider-Man: Homecoming zou dan 5 jaar later moeten zijn. Deze fout is ondertussen bevestigd door regisseur Joe Russo: “Het was niet correct om tijdsprong van 8 jaar te gebruiken.”

Duisterde einde

Spider-Man Infinity War

De Russo-broers wisten vooraf al welke personages in Infinity War zouden vergaan tot as. Disney steunde het duisterde einde van Infinity War al vanaf het begin.

Beta Ray Bill

Beta Ray Bill

De Russo-broers bevestigen dat ze eraan gedacht hebben om Beta Ray Bill in het MCU te introduceren, maar daar konden ze geen geschikt moment vinden in het verhaal. Beta Ray Bill is een bewoner van de planeet Korbin en heeft qua uiterlijk erg veel weg van een paard.

In een van de scènes uit Thor: Ragnarok zien we Grandmasters toren met vier hoofden van de gevechtskampioenen voorbij komen. Een daarvan is het hoofd van Beta Ray Bill. Met deze toffe verwijzing lijkt het bestaan in het MCU min of meer te zijn bevestigd.

The Asgardians

The Asgardians

In de openingsscène hebben Thanos en de Black Order op het vluchtelingenschip van de Asgardians flink huisgehouden. De regisseurs onthullen dat Thanos na de eerste aanval, Valkyrie en de helft van de overlevenden een kans hebben geboden om het schip te ontvluchten. Door de ‘Decimation’ is de helft van de The Asgardians (weer) uitgeroeid.

De Soul Stone

Soul Stone

“De Soul Stone heeft het vermogen om je ziel te manipuleren en de essentie van wie je bent”, aldus de broers. Thanos zette de Soul Stone in om Dr. Strange uit zijn eigen lichaam te trekken wanneer hij zichzelf vermenigvuldigden. Thanos gebruikte ook de steen om te praten met zijn overleden dochter Gamora.

Gamora

Gamora

Op een bepaald moment zegt Thanos in Infinity War dat alle kinderen op de planeet van Gamora beter zijn gaan eten na de purge. In Guardians of the Galaxy zegt Gamora juist dat zij de laatst overlevende is van haar ras.

De Russo-broers werden gevraagd na dit misverstand en reageerde met “Wie geloof je eerder Gamora of Thanos?”

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen