Search
Close this search box.
Search

Deze Spider-Man films & series kunnen we nog verwachten

Nieuwe Spider-Man films en series

Na het succesvolle Spider-Man: No Way Home en Spider-Man: Across the Spider-Verse zijn we nog niet af van de muurkruiper (en gelukkig maar). Sony Pictures heeft voor de komende jaren heel wat films en series in de pijplijn zitten.

De komende jaren bouwt Sony Pictures verder aan hun eigen universum genaamd Sony’s Spider-Man Universe (SSU), wat los staat van het Marvel Cinematic Universe (MCU) van Marvel Studios. Sony beschikt namelijk over de filmrechten van meer dan 900 Spider-Man-personages, die Marvel Entertainment in de jaren 90 verkocht aan Sony vanwege financiële problemen.

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle Spider-Man-films en -series die we de komende jaren kunnen verwachten.

Kraven The Hunter – 4 oktober 2023

Kraven The Hunter wordt Sony’s eerste R-Rated live-action film uit het SSU. Aaron Taylor-Johnson speelt de legendarische schurk en wordt vergezeld door Alessandro Nivola als Rhino. Russell Crowe maakt ook zijn terugkeer naar Marvel, maar dit keer als een nieuw personage.

Madame Web – 14 februari 2024

Madame Web is het oorsprongsverhaal van Cassandra Webb, een helderziende die kennis heeft van verschillende dimensies en het multiversum, gespeeld door Dakota Johnson. Ze wordt vergezeld door Sydney Sweeney en Celeste O’Connor, die verschillende incarnaties spelen van Spider-Woman. Ook zien we een jonge Ben en Mary Parker, de ouders van Peter Parker.

Spider-Man: Beyond the Spider-Verse – 29 maart 2024

Fans hoeven niet lang te wachten om het vervolg te zien op Across the Spider-Verse. Beyond the Spider-Verse staat gepland voor begin volgend jaar en gaat verder waar het eindigde met een cliffhanger.

Venom 3 – oktober 2024

Tom Hardy keert voor de derde keer terug als Eddie Brock aka Venom. Kelly Marcel, die de eerste twee films heeft geschreven, zal de film gaan regisseren. Chiwetel Ejiofor, bekend van de Doctor Strange-films en Juno Temple zijn gecast in nog onbekende rollen.

El Muerto – 2024

Vorig jaar werd aangekondigd dat Latin artiest Bad Bunny de hoofdrol zal spelen in El Muerto, wat draait om een worstelaar die superkrachten krijgt. Er zijn slechts twee stripboekuitgaven verschenen. De opnames beginnen in augustus, wat zou betekenen dat de film een jaar later uitkomt.

Spider-Man 4 – 2025

Het vervolg op No Way Home die verbonden wordt met de gebeurtenissen uit de serie Daredevil: Born Again. Het is nog onbekend of Matt Murdock en Kingpin in de film zullen verschijnen, maar beide acteurs hebben hun interesse getoond voor een eventuele crossover met Spider-Man.

Hypno-Hustler – ?

Deze film draait om een Spider-Man-schurk waar bijna niemand van gehoord heeft. Hypno-Hustler wordt gespeeld door Donald Glover, die eerder te zien was in Spider-Man: Homecoming als Aaron Davis. Hypno-Hustler is een crimineel die met zijn muziek mensen kan hypnotiseren en manipuleren voor misdadige doeleinden.

Spider-Woman – ?

Op de première van Spider-Man: Across the Spider-Verse werd door Sony Pictures aangekondigd dat er een animatiefilm komt over Spider-Woman. Het is nog onduidelijk of het een spin-off wordt rondom Spider-Gwen of Jessica Drew, maar laatstgenoemde lijkt ons sterk omdat er ook een live-action film op de planning staat.

Jessica Drew/ Spider-Woman – ?

Spider-Woman

Al jaren verschijnen er berichten over het project Spider-Woman, waaraan mogelijk Olivia Wilde zit verbonden als regisseur. De film zou zich moeten focussen op Jessica Drew, die net als Peter Parker gebeten wordt door een radioactieve spin.

Miles Morales – ?

Sony Pictures kondigde op de première van Spider-Man: Across the Spider-Verse aan dat er een live-action film komt over Miles Morales. Het personage wordt steeds populairder en fans kunnen daarom niet wachten tot Morales naar het witte doek komt.

Spider-Man: Freshman Year – 2024

Marvel Studios maakt in samenwerking met Sony Pictures een geanimeerde serie die zich afspeelt buiten het Marvel Cinematic Universe (MCU). De serie volgt een alternatieve Peter Parker die samenwerkt met Daredevil en Doctor Strange. Hij moet het opnemen tegen een breed scala aan tegenstanders, waaronder Kingpin, Scorpion, Rhino en meer.

Spider-Man Noir – ?

Sony Pictures maakt een live-action serie over Spider-Man Noir voor Amazon Prime. De serie richt zich op een oudere muurkruiper in de jaren ‘30 van New York.

Silk: Spider Society – ?

Silk

Naast Spider-Man Noir maakt Sony ook een live-action serie voor Amazon Prime, die draait om Cindy Moon, oftewel Silk. Een Koreaans-Amerikaans meisje wordt door dezelfde spin gebeten als Peter Parker.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen