Search
Close this search box.
Search

In deze volgorde kijk je de ‘Predator’-films

Predator-films kijkvolgorde

Het is alweer 35 jaar geleden dat de eerste Predator-film werd uitgebracht en met de release van Prey wordt de franchise een nieuw leven ingeblazen. De prequel die op Disney+ te zien is, is één van de betere Predator-films in jaren. Bijna zelfs beter dan het origineel uit 1987.

Predator is één van de meest iconische film franchises aller tijden, met een iconisch monster. De franchise bestaat ondertussen uit zeven films en draait om een buitenaardse jager die met geavanceerde wapens op zak, voor de sport op mensen jaagt. Het publiek kan geen genoeg krijgen van de Predator want het personage komt voor in stripboeken, videospellen en diverse crossovers.

Predator-films op chronologische volgorde

 • 1719 – Prey
 • 1987 – Predator
 • 1997 – Predator 2
 • 2004 – Alien vs. Predator
 • 2004 – Aliens vs. Predator: Requim
 • 2010 – Predators
 • 2018 – The Predator

1719 – Prey

Prey speelt zich af in de wereld van de Comanche-indianen in de vroege jaren 1700 en vertelt het verhaal van een jonge vrouw Naru (Amber Midthunder), een zeer bekwame krijger, die haar volk wanhopig wil beschermen tegen dreigend gevaar. Ze achtervolgt en confronteert haar prooi, die een hoogontwikkeld buitenaards roofdier blijkt te zijn met een technisch geavanceerd arsenaal, wat resulteert in een wrede en angstaanjagende krachtmeting tussen de twee tegenstanders.

1987 – Predator

Majoor Dutch (Arnold Schwarzenegger) trekt met een groep commando’s de Zuid-Amerikaanse jungle in om een aantal gevangenen te bevrijden. Wanneer ze de manschappen vinden, blijken deze op een vreselijke, raadselachtige manier afgeslacht te zijn. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando’s zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

1997 – Predator 2

In dit vervolg is de dodelijke Predator ontketend in een heel andere jungle – de stadsjungle van Los Angeles. De nuchtere politieagent Mike Harrigan (Danny Glover) staat tegenover een wrede buitenaardse tegenstander die van een ver sterrenstelsel naar de aarde is gekomen om voor de sport op mensen te jagen. Harrigan is vastbesloten een einde te maken aan al het geweld en voorgoed het afgrijselijke monster te vernietigen.

2004 – Alien vs Predator

Onder het ijs van de Zuidpool wordt een oude piramide ontdekt. Een team van wetenschappers en avonturiers gaat op reis naar het bevroren continent. Daar doen ze een verschrikkelijke ontdekking: twee buitenaardse rassen zijn verwikkeld in een allesvernietigende oorlog. En wie er ook zal winnen: wij zijn de verliezers.

2004 – Aliens vs Predator: Requiem

De iconische wezens uit twee van de engste films in de filmgeschiedenis voeren hun meest brute strijd ooit – in onze eigen achtertuin.

2010 – Predators

Royce (Adrien Brody), een huursoldaat, leidt met tegenzin een groep elitekrijgers die zijn samengebracht op een vreemde planeet. Met uitzondering van een onteerde arts bestaat deze groep uit koelbloedige moordenaars, zoals huursoldaten, gangsters en veroordeelden. Gaandeweg realiseren ze zich dat ze op deze planeet zijn verzameld met een duidelijke reden: ze dienen zelf als prooi.

2018 – The Predator

Quinn McKenna (Boyd Holbrook), een voormalig commando van de speciale eenheden, heeft net het bestaan van de gewelddadige Predators ontdekt. Er is echter één probleem: niemand wil hem geloven. Zijn zoon Rory (Jacob Tremblay), die lijdt aan een vorm van autisme, ontdekt dat hij de taal van de aliens begrijpt. Hierdoor wordt hij een belangrijke aanwinst voor het team van zijn vader.

Predator-films op releasedatum

 • Predator – 1987
 • Predator 2 – 1990
 • Alien vs. Predator – 2004
 • Aliens vs. Predator: Requiem – 2007
 • Predators – 2010
 • The Predator – 2018
 • Prey – 2022

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen