Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Dit zijn de vijanden tegen wie Shang-Chi het moet opnemen

De schurken in Shang-Chi

In september is het eindelijk zo ver, dan verschijnt Marvel Studios’ eerste Aziatische film, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings met Simu Liu in de hoofdrol. Via uitgelekte foto’s van diverse merchandise, hebben we al een beeld gekregen van de vijanden, waar tegen de Master of Kung Fu het moet opnemen. De trailer onthult daarentegen iets meer over de personages en hun achtergrondverhaal.

Tegen wie mag Shang-Chi het opnemen in zijn eigen film? Bekijk hieronder de nieuwe vijanden en hun verhaal in het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Wenwu/ The Mandarin

Wenwu in Shang-Chi
© Marvel Studios

De grootste schurk in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is Wenwu, gespeeld door Tony Leung. Wenwu is een machtige en legendarische leider die bekend staat als de Mandarin en de mysterieuze organisatie, de Ten Rings heeft opgericht. Hij is ook de vader van Shang-Chi en Xialing. In de stripboeken is Fu Manchu de vader van Shang-Chi, terwijl de Mandarin de grote schurk van Iron Man is. Marvel Studios heeft er voor gekozen om het beste van beide personages te gebruiken en hebben dit nieuwe personage Wenwu bedacht.

Ten Rings

The Mandarin in Shang-Chi
© Marvel Studios

De terroristische organisatie de Ten Rings hebben een lange geschiedenis in het MCU en waren vooral onzichtbaar. In Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings zal de groep voor het eerst in het middelpunt staan. In Iron Man (2008) werd de organisatie voor het eerst geïntroduceerd en werd ingehuurd door Obadiah Stane (Jeff Bridges), om Tony Stark (Robert Downey Jr.) te ontvoeren. Later regelde de Ten Rings voor Ivan Vanko (Mickey Rourke) een nep-ID, stalen ze de Yellowjacket-formule van Darren Cross (Corey Stoll) en bevrijdde ze Trevor Slattery (Ben Kingsley) uit de gevangenis – nadat hij de spot gedreven had met de Mandarin.

In Shang-Chi zullen we een hele andere versie van de Ten Rings zien, dan die we in het verleden van het MCU hebben gezien. De trailer toonde een soort van trainingsfaciliteit met honderden leden, onder leiding van de Mandarin. Ook zullen we te weten komen hoelang de Ten Rings al in het MCU bestaat en hoe ze aan de macht zijn gekomen.

Razor Fist

Razor Fist in Shang-Chi
© Marvel Studios

Razor Fist is een van de andere vijanden in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en wordt gespeeld door Florian Munteanu (Creed II). Hij is ook lid van de Ten Rings en op de borst van zijn kostuum is een logo afgebeeld, waarop hij te zien is als commandant van een groep ninja’s. Zoals zijn naam al doet vermoeden heeft Razor Fist, een prothetische arm met aan het uiteinde een gigantisch mes. Dit maakt hem een geduchte tegenstander voor Shang-Chi. In de trailer is te zien dat hij de vaardigheden van de Master of Kung Fu in de bus aan het testen is.

In de stripboeken droegen Douglas en William Scott allebei de titel “Razor Fist” en werden ingehuurd door Cartlon Velcro. Hij gaf de broers de opdracht om op Shang-Chi te jagen. William werd gedood door Shang-Chi en Pavana, terwijl Douglas werd verslagen door Mockingbird, maar kon ontsnappen. Later werkte hij voor Roche in Madripoor. Deze stad was eerder te zien in de Marvel-serie, The Falcon and the Winter Soldier (2021).

Death Dealer

Death Dealer in Shang-Chi
© Marvel Studios

Death Dealer is een gevaarlijke vijand en lid van de Ten Rings, die zijn identiteit achter zijn masker verschuild. Hij is al lang in Shang-Chi’s leven en heeft hem getraind sinds hij een jongen was. In de stripboeken staat Death Dealer bekend als Li Ching-Lin, een agent die voor M16 werkte en deed dit in het geheim voor Fu Manchu (Shang-Chi’s vader). Hij vocht meerdere keren tegen Shang-Chi, voordat hij stierf.

Xialing

Xialing in Shang-Chi
© Marvel Studios

Xialing die gespeeld wordt door Meng’er Zhang, is de zus van Shang-Chi en dragen allebei een bijpassende ketting met groene steen. Ondanks dat ze broer en zus zijn, weerhoudt het hen niet om het tegen elkaar op te nemen. In de trailer staan de twee lijnrecht tegenover elkaar in de ring van het gevechtstoernooi, in Madripoor. Zal Xialing voor zichzelf kiezen of samen met haar broer de strijd aangaan tegen de Ten Rings?

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen