Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Waar waren Ant-Man en Hawkeye tijdens ‘Avengers: Infinity War’?

Ant-Man en Hawkeye

Nog nooit eerder waren er zoveel superhelden bij elkaar als in de film ‘Avengers: Infinity War’. Aan het einde van de film vroeg je je waarschijnlijk net als iedereen af: ‘Waar waren Ant-Man en Hawkeye’? Zij ontbraken al eerder in elke trailer en promotiemateriaal voor de film, maar daar is een verklaring voor.

– SPOILER ALERT! –

Aan het einde van Captain America: Civil War zien we dat Sam Wilson (Falcon), Wanda Maximoff (Scarlett Witch), Scott Lang (Ant-Man) en Clint Barton (Hawkeye) gevangen zijn in de hoogste beveiligde gevangenis genaamd The Raft (wordt ook gerefereerd in het tweede seizoen van Jessica Jones). Als Captain America verschijnt in de gevangenis weet hij Falcon, Scarlett Witch, Ant-Man en Hawkeye uit te breken. Falcon en Scarlett Witch kiezen ervoor om op de vlucht te slaan samen met Captain America en Black Widow. Dit team gaat verder onder de naam Secret Avengers.

Scott en Clint kiezen daarentegen voor hun familie en sluiten een deal met de regering. Deze deal (De Sokovia Accords) houdt in dat beiden geen superhelden meer mogen zijn en twee jaar lang huisarrest krijgen.

Waar was Ant-Man?

Scott Lang en Cassie
Cassie en Scott

Ant-Man & The Wasp speelt zich 2 jaar na Civil War af en tijdens Avengers: Infinity War. We zien Scott rondlopen met een enkelband en is dan nog twee dagen onder huisarrest. Deze twee jaar heeft hij volop kunnen besteden aan zijn dochter Cassie en het leren van goocheltrucs.

In de mid-credits van Ant-Man & The Wasp – dat aansluit op Infinity War – zien we Ant-Man terugreizen naar de Quantum Realm (Microverse) via een kleinere versie van de Quantum tunnel. Hierbinnen verzamelt hij meer Quantum Energy voor Ghost zodat zij volledig kan herstellen.

Voordat Scott de Microverse binnen trad waarschuwde Janet van Dyne hem uit te kijken voor Time Vortexes, want eenmaal erin gezogen kan niemand je nog redden. Zodra Hank, Janet en Hope zich voorbereiden om Scott weer terug te halen, beginnen ze met aftellen. Opeens is er geen reactie meer en Scott denkt dat ze een grap met hem uithalen. Wat hij niet weet is dat ze alle drie zijn opgegaan in stofdeeltjes door de ‘snap’ van Thanos zijn vingers.

Scott zit vast in de Microverse en er zijn 5 mogelijke theorieën om hem hieruit te krijgen:

1. Ghost of Dr. Bill Foster

Ghost
Ava/ Ghost

Ghost of Bill Foster helpen hem, mochten zij nog niet opgegaan zijn in stofdeeltjes.

2. Pym Particle Disk

Pym Particle Disk
Blauwe Pym Particle Disks

Scott heeft een extra Pym Particle Disk bij zich, zodat hij zichzelf groter kan maken (wat een risico met zich meebrengt).

3. Time Vortex

Quantum Realm
Quantum Realm

Scott laat zich toch meezuigen in een Time Vortex en komt terecht in het verleden, zodat hij de Avengers op de hoogte kan brengen van tijdreizen en zo de ‘snap’ ongedaan gemaakt kan worden.

4. Tony Stark

Tony Stark
Tony Stark op de planeet Titan

Tony Stark zit nog op de planeet Titan en wilt zo snel mogelijk terug naar aarde om uit te zoeken wie van de Avengers nog levend zijn. Stark zal vast wel in het bezit zijn van een of andere technologie om de locatie van Scott (en Hawkeye?) te vinden en samen met Scott terug de tijd in te gaan via de Quantum Realm.

5. Captain Marvel

Captain Marvel
Carol Danvers/ Captain Marvel

Captain Marvel speelt zich af in de jaren 90 en zal op een of andere manier ook te maken krijgen met de Quantum Realm. Hierin bestaat de mogelijkheid dat als zij gaat tijdreizen naar het heden via de Microverse dat zij onderweg Scott tegenkomt en hem meeneemt.

Waar was Hawkeye?

Hawkeye
Laura Barton en Clint Barton/ Hawkeye

In Avengers: Age of Ultron ging Hawkeye met pensioen om zijn tijd door te brengen met zijn vrouw en kinderen. Zijn pensioen was voor korte duur toen hij besloot te vechten voor #teamCap in Civil War en uiteindelijk werd opgesloten in The Raft. In Infinity War benoemde Black Widow dat zowel Clint als Scott gekozen hebben voor huisarrest om bij hun gezin te kunnen zijn.

Aan het einde van Ant-Man & The Wasp zien we dat de enkelband van Scott Lang losgemaakt wordt. Dit zou betekenen dat Clint Barton ook weer vrij is. Voordat de snap plaatsvond vertrok Ant-Man richting de Quantum Realm waarin hij nu opgesloten zit.

Voor Clint Barton kunnen er twee theorieën mogelijk zijn, namelijk:

1. Clint Barton overleeft de snap

Clint overleeft de snap, maar voor zijn ogen is zijn gezin opgegaan in een hoopje as. Dat zou hem motiveren om wraak te willen nemen en zich weer aan te sluiten bij de Avengers om Thanos te stoppen. Mocht Clint toch weer besluiten om Hawkeye te worden dan weet de regering hem op te sporen en te arresteren. Daarom zal hij de identiteit van Ronin aannemen.

2. Clint Barton overleeft de snap niet

Clint heeft de snap niet overleeft en wordt weer tot leven gebracht door Scarlett Witch waar hij naar een alternatieve dimensie wordt gestuurd en terugkomt als Ronin.

Wie Ronin?

Ronin is een Japans woord voor eenzame Samoerai. In de comics draagt hij een zwart pak met goude accenten en een masker. Verder is hij uitgerust met twee zwaarden. Op uitgelekte setbeelden is te zien dat Clint Barton nu een hanenkam heeft en zijn linkerarm onder de tattoos zit wat ter herinnering kan zijn aan zijn overleden vrouw en kinderen.

Ronin
Ronin

Avengers 4

Avengers 4
Concept Art Avengers 4

Het volgend jaar te verschijnen Avengers 4 zal hoe dan ook in het teken staan van tijdreizen en alles duidt erop dat de Quantum Realm een grote rol hierin gaat spelen. Scott zal degene zijn die ervoor gaat zorgen dat Thanos’ zijn snap ongedaan gemaakt gaat worden. Het kan zelfs mogelijk zijn dat dit een van Dr. Strange zijn uitkomsten was; Thanos zou winnen, terwijl Scott vastzat in de Quantum Realm en het tijdreizen kon ontdekken.

Voor nu is het de eerste trailers afwachten van Captain Marvel en Avengers 4 die allebei in 2019 uitkomen.

Captain Marvel verschijnt op 6 maart 2019.
Avengers 4 verschijnt op 24 april 2019.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen