Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze 10 scènes zaten bijna in ‘Avengers: Endgame’

Avengers: Endgame is de meest succesvolle bioscoopfilm aller tijden en heeft wereldwijd 2,5 miljard euro opgehaald. Daarmee is het oude record van Avatar (2009) verbroken. De 22ste film van Marvel Studios met een speelduur van 3 uur en 1 minuut, is dé langste Marvel-film tot heden. Het is dan ook geen verrassing dat veel scènes gesneuveld zijn op de montagetafel, mede door reshoots voor de film.

Het schrijversduo Stephen McFeely en Christopher Markus die eerder verantwoordelijk waren voor het script van Avengers: Infinity War, Thor: The Dark World en de drie Captain America-films onthullen welke scènes er in een eerder script stonden voor Endgame, en het uiteindelijk niet gehaald hebben.

Als je Avengers: Endgame nog niet hebt gezien, lees dan niet verder.

***** Let op! Mogelijke spoilers *****

10. Thanos knipt met zijn vingers in ‘Endgame’ en niet in ‘Infinity War’

Thanos in Infinity War
© Marvel Studios

Het einde van Avengers: Infinity War staat nog steeds op het netvlies gebrand; het was Thanos (Josh Brolin) gelukt om alle zes de Infinity Stones te verzamelen. Hij knipte met zijn vingers en de helft van het universum ging op in as.

Volgens schrijver Christoper Markus zou Infinity War oorspronkelijk niet eindigen met deze snap. “Als je de film had geëindigd voordat Thanos knipte met zijn vingers, of dat hij maar vier Infinity Stones wist te verzamelen dan zou het aanvoelen als drukken op de pauzeknop. We wilden het echt laten voelen als een definitief einde.

9. Er was bijna een Thor tegen Thor gevecht

Thor in Infinity War
© Marvel Studios

Thor (Chris Hemsworth) bezocht in Avengers: Endgame zijn thuiswereld Asgard, maar kwam nooit oog in oog te staan met zijn jongere zelf. Het originele plan was om Thor tegen zichzelf te laten vechten in het Asgard van 2013. Het gesprek met zijn moeder paste beter in de reis die hij aflegde en gaf hem weer zelfvertrouwen om het opnieuw op te nemen tegen Thanos.

Uiteindelijk vonden de filmmakers het leuker om Captain America (Chris Evans) uit 2023 te laten vechten tegen een jongere versie van Cap uit 2012.

8. Tony Stark gaat naar Asgard

Tony Stark naar Asgard

In Avengers: Endgame keren de helden terug naar 2012 waar het gevecht van New York plaatsvind. Volgens de Endgame-schrijvers was het oorspronkelijke idee om terug te gaan naar Asgard omdat daar de Aether en de Tesseract beide op een bepaald moment waren.

We wilden Tony Stark (Robert Downey Jr.) naar Asgard laten reizen in zijn stealth-pak, waarmee hij onzichtbaar was. Heimdall (Idris Elba) zou Stark gezien hebben en het gevecht met hem aangegaan zijn.

7. Een veel langer eindgevecht

Avengers in eindgevecht Endgame
© Marvel Studios

Volgens schrijver Christopher Markus was het eindgevecht in Endgame oorspronkelijk veel langer dan wat je nu gezien hebt. Het gevecht is ingekort omdat het niet goed uitpakte wat ze in eerste instantie voor ogen hadden.

We hadden een scène in een greppel waar de strijd werd onderbroken voor ongeveer 3 minuten. Er waren dan 18 personages die allemaal praatte als: ‘Wat gaan we doen?’, ‘Ik ga dit doen’ en ‘Ik ga dat doen’. Als je zoveel personages hebt die een voor een een regel tekst hebben, dan voelt het niet als een natuurlijk gesprek.

Daarnaast vereiste het ook genoeg beschutting waar je een gesprek kunt voeren in het midden van een grote veldslag, aldus de schrijvers.

6. De planeet Morag onderwater

Star-Lord op de planeet Morag
© Marvel Studios

In de openingsscène van Guardians of the Galaxy (2014) zien we Peter Quill (Chris Pratt) op de planeet Morag waar hij de Power Stone vindt. In Endgame gaan Nebula (Karen Gillan) en War Machine (Don Cheadle) terug in de tijd om de Orb te stelen van hem.

Stephen McFeely vertelt: “In een eerdere scriptversie stond Morag volledig onderwater, wat leuk was, maar niet haalbaar. Daardoor konden we Thanos en zijn ‘dochters’ niet op het juiste moment op pad laten gaan. Daarnaast bood deze verandering de mogelijkheid om Quill in het gezicht te slaan, wat erg komisch zou zijn.

5. Geen “I am Iron Man” moment

Robert Downey Jr. als Tony Stark in Iron Man
© Marvel Studios

De Infinity Saga was pas echt volledig afgerond toen Thanos zei dat hij onvermijdelijk was, waarop Tony Stark de Nano Gauntlet afpakte en zei “Ik ben Iron Man.”

De Russo-broers leggen uit dat Tony in eerste instantie niks zou zeggen op dat moment. “Tijdens het bewerken van de film in de montageruimte hadden we zoiets van hij moet wat zeggen. We hebben wel tig verschillende oneliners geprobeerd. Onze editor Jeff Ford die ook geholpen heeft bij de vorige vier films is geweldig in het vertellen van een verhaal en zei waarom maken we de cirkel niet rond door te zeggen “Ik ben Iron Man”. En we hadden zoiets van pak de camera’s want we gaan dit morgen opnemen!

4. Thor is uit op wraak in plaats van drank en overgewicht

Thor in Endgame
© Marvel Studios

Volgens Christopher Markus was Thor’s transformatie in een alcoholist met overgewicht – “Jeff Lebowski” – niet de eerste keuze als verhaallijn voor dit personage. Markus vertelt: “Thor’s missie in Endgame zou beginnen met wraak en toen hadden we zoiets van in Infinity War was hij ook al uit op wraak. Dit is alleen maar wat hij doet en elke keer mislukt het.

Uiteindelijk kwamen ze met een definitieve versie: “Hij is aangekomen en zit aan de drank.” Chris Hemsworth had de schrijvers al eerder gevraagd of ze Thor komischer konden maken in Infinity War, net zoals hij was in Thor: Ragnarok (2017).

3. The Living Tribunal doet zijn intrede in het MCU

The Living Tribunal

In een eerdere versie hebben we geprobeerd om The Living Tribunal in Infinity War te introduceren. We schreven een scène waarin hij verscheen tijdens het gevecht op Titan, maar iedereen reageerde met: wat? Het zou zich op een heel ander niveau afspelen in het universum dan wat er nu opgebouwd is en ik denk dat het te vroeg was om hem nu al te introduceren”, aldus Stephen McFeely.

The Living Tribunal is een kosmische entiteit met 3 hoofden en is de rechter van al het leven in het universum. Elk gezicht heeft een eigen betekenis. Zijn half bedekte gezicht staat voor wraak, zijn bedekte gezicht staat voor noodzaak en zijn volle gezicht voor rechtvaardigheid.

Het schrijversduo sluiten een toekomstige verschijning niet uit. “Wie weet in de Eternals? Of in het vervolg van Doctor Strange?

2. Hawkeye offert zich op voor de Soul Stone

Hawkeye in Endgame
© Marvel Studios

Vormir is de thuisplaneet van de Soul Stone en wordt bewaakt door de Red Skull (Ross Marquand). Het is een steen die alleen bemachtigd wordt als een geliefde wordt opgeofferd.

In Endgame gaan Black Widow (Scarlett Johansson) en Hawkeye (Jeremy Renner) samen terug in de tijd om de Soul Stone te bemachtigen op de planeet Vormir. Het was Black Widow die zichzelf opofferde voor de Soul Stone. Tijdens deze scène ging een kort gevecht vooraf tussen de twee, met elk de wil om zichzelf op te offeren.

Co-writer Stephen McFeely onthult dat in een eerder script stond dat Hawkeye zich zou opofferen. Een aantal vrouwen die werkten aan Endgame brachten de schrijvers op andere gedachten omdat ze vonden dat Black Widow’s opoffering vele malen krachtiger en emotioneler was dan dat van Hawkeye.

1. Tony krijgt een visioen van zijn oudere dochter Morgan

Tony Stark en Katherine Langford als Morgan Stark in Endgame

Aan het einde van Avengers: Endgame zagen we dat Tony Stark de Nano Gauntlet wist te stelen van Thanos. Hij deed een vingerknip en stierf in de armen van Pepper Potts (Gwyneth Paltrow).

Voordat Endgame uitkwam was bekend dat actrice Katherine Langford (13 Reasons Why) voor nog onbekende rol was gecast. Uiteindelijk was ze nergens te bekennen in de film. Nu is onthuld dat ze zou verschijnen als tiener in een visoen van Tony nadat hij knipte met zijn vingers. Hierin zou zijn dochter Morgan vertellen wat haar vader heeft gedaan om de wereld te redden, ondanks dat ze opgegroeid was zonder vader waar ze vrede mee heeft.

Volgens Anthony Russo is deze scène eruit gehaald omdat er geen emotionele connectie was met de volwassen versie van zijn dochter.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen