Search
Close this search box.
Search

‘Shang-Chi’: dit zijn de krachten van de Ten Rings

Shang-Chi en de ringen

In Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings draait het verhaal onder andere om de Ten Rings. De Ten Rings is niet alleen de naam van de terroristische organisatie, maar zijn ook de objecten waar de leider van de organisatie, The Mandarin zijn krachten aan ontleent.

Wat zijn de Ten Rings?

The Mandarin in Shang-Chi
© Marvel Studios

De Ten Rings verschenen voor het eerst in Tales of Suspense #40 (1964), bedacht door Stan Lee en Don Heck. Ze werden onthult als buitenaardse technologie, gemaakt door de Makluans, ook bekend als de Space Dragons van de planeet Kakaranthra/ Maklua IV. Elk van deze cilinders bevat de ziel van een overleden legendarische kosmische krijger. Een van de Makluans, Axxon-Kar, gebruikte de cilinders als krachtbron voor de motoren van hun ruimteschepen. 

Tijdens een ontdekkingsreis landde Axonn-Karr op aarde. Kort na zijn aankomst in China’s “Valley of Spirits”, trok hij zich gewond terug in een grot. The Mandarin ontdekte Axonn-Karr en zijn schip, en was gelijk geobsedeerd door de cilinders. Axonn-Karr smeekte om ze niet aan te raken en werd door The Mandarin vermoord met een zwaard. Nadat hij de cilinders in zijn bezit had, die qua vorm op ringen leken, begon The Mandarin ze te dragen, één aan elk van zijn vingers. Daarna leerde hij de krachten van de tien ringen, om op commando te laten reageren.

De Ten Rings in het MCU

The Mandarin en de Ten Rings
© Marvel Studios

Er is nog weinig bekend gemaakt over het verhaal van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en het is daarom de vraag of hetzelfde oorsprongsverhaal uit de stripboeken wordt gehanteerd. Wat wel zeker is, is dat de ringen zijn vervangen door armbanden. Dit is een slimme zet van Marvel Studios omdat de ringen verwarrend kunnen zijn, vanwege de Infinity Stones. Daarnaast worden ijzeren armbanden ook vaak gebruikt bij Chinese vechtsporten.

De krachten van de armbanden blijven nog wel een mysterie. Al kunnen we uit de trailer en clips opmaken wat de krachten van de ringen zijn. We zien dat The Mandarin de ringen gebruikt als een zweep, maar ook als schietschijven, die uiteindelijk weer terugkeren naar de armen van The Mandarin. Dit is vergelijkbaar met Thor’s hamer, Mjölnir. Daarnaast geven de ringen ook enorme kracht, energie-explosies en kan hij water manipuleren.

De krachten van de Ten Rings in de comics

The Mandarin in de stripboeken

De ringen in de stripboeken van Marvel Comics zijn veel specifieker gedefinieerd. Elke ring representeert zijn unieke naam en kracht, die past bij de ziel van de legendarische overleden kosmische krijger. 

Bekijk hieronder al de tien ringen, met elk een unieke naam en bijbehorende kracht.

Linkerhand

De pink: de eerste ring is de Ice Blast Ring, ook bekend als Zero. Het bevriest de lucht op zijn pad en kan de temperatuur van een object verlagen tot bijna het absolute nulpunt. Hiermee kan hij vijanden in ijsblokken vangen of ijswapens creëren.

De ringvinger: de tweede ring heet de Flame Blast, ook wel bekend als de Incandescence ring. The Mandarin kan omliggende gebieden en objecten met infrarood in vuur en vlam zetten.

De middelvinger: de derde ring wordt de Electro Blast ring genoemd, ook bekend als de Lightning ring. De ring produceert elektrische energie die mentaal bepaald worden door de drager.

De wijsvinger: de vierde ring heet de Mento-Intensifier, ook wel bekend als de The Liar ring. De ring stelt de drager in staat om illusies in de geest van andere te projecten en op een andere manier hun zintuigen te beïnvloeden. Het kan slechts op één persoon tegelijk worden uitgevoerd en op een afstand van drie meter.

De duim: de vijfde ring wordt de White Light genoemd, ook wel bekend als de Daimonic ring. Hiermee kan The Mandarin elektromagnetische energie oproepen en manipuleren. Met deze kracht kan hij zijn vijanden verblinden met intens licht. Ook kan hij holografische projecties creëren en zichzelf dupliceren.

Rechterhand

De pink: de zesde ring is de Black Light, oftewel de Nightbringer ring. Het creëert donker, waar al het licht uit de omgeving wordt geabsorbeerd. De ring geeft toegang tot de “Darkforce”, die gebruikt worden door mensen zoals Darkstar en de Shroud.

De ringvinger: de zevende ring heet de Disintegration Beam, ook bekend als de Spectral ring. Het produceert een straal die de binding tussen atomen en moleculen vernietigt, waardoor het object uit elkaar valt.

​​De middelvinger: de achtste ring heet de Vortex Beam, ook bekend als Spin ring. Met deze ring kan The Mandarin lucht manipuleren en zelfs met hoge snelheid een tornado produceren. Ook kan hij zichzelf of voorwerpen laten zweven.

De wijsvinger: de negende ring heet de Impact Beam, ook bekend als Influence. De ring kan verschillende vormen van energie uitzenden, waarvan meestal een schokgolf. Het kan ook worden gebruikt om hoge geluidstrillingen en of magnetische golven te veroorzaken om vijanden aan te trekken of af te weren.

De duim: de tiende ring is de Matter Rearranger, ook bekend als Remaker. The Mandarin kan atomen en moleculen manipuleren, waardoor bewegingen van de vijand wordt versnelt of vertraagt om verschillende effecten te veroorzaken.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen