Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Waarom is Daredevil’s pak in ‘She-Hulk’ geel?

Daredevil's geel kostuum

Marvel-fans kijken allemaal uit naar de terugkeer van Daredevil. Na zijn kleine rol als advocaat in Spider-Man: No Way Home, kruipt Charlie Cox opnieuw in de huid van Matt Murdock oftewel Daredevil in de serie She-Hulk: Attorney at Law.

Aan het einde van She-Hulk: Attorney at Law aflevering 5 werd zijn nieuwe helm geteased, met andere kleuren. Zijn donker rode en zwarte kleuren zijn ingeruild voor gele en rode kleuren, die veel weg hebben van zijn klassieke kostuum uit de Marvel Comics. Maar wat is de reden dat hij een nieuw kostuum krijgt?

Daredevil’s kostuum in Netflix seizoen 3

Netflix’s Daredevil seizoen 3

In het derde seizoen van de Netflix-serie Daredevil deed Benjamin “Dex” Poindexter (Wilson Bethel) zich voor als Daredevil door een replica van zijn pak te dragen. Onder bevel van Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio) probeert Dex de naam van Daredevil aan te tasten en zijn reputatie te ruïneren. Matt verslaat in zijn zelfgemaakte kostuum uiteindelijk Fisk en Dex, en trekt zich terug uit de misdaadbestrijding.

Aan het einde zien we dat zijn kledingontwerper Melvin Potter (Matt Gerald) wordt gearresteerd, vanwege het schenden van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling. Het is onduidelijk wat en hoelang zijn straf is, maar het moge duidelijk zijn dat Matt is overgestapt naar een andere kledingontwerper in Los Angeles.

Het gele kostuum in de comics

Het kostuum van Daredevil heeft in de comics veel iteraties gehad. Hetzelfde gaat gebeuren voor Daredevil in het Marvel Cinematic Universe. Zijn gele rode kostuum in She-Hulk is gebaseerd op zijn eerste kostuum uit Marvel Comics die hij droeg in Daredevil #1 in april 1964. Dit kostuum is gemaakt van de bokskleding van zijn overleden vader Jack, wat diende als eerbetoon aan zijn vader, naar wie hij als kind opkeek.

Ook is bevestigt dat hij in de geanimeerde serie Spider-Man: Freshman Year te zien is en dat hij een zwart en grijs pak krijgt met rode details. Op internet gaat een concept art rond van zijn nieuwe kostuum.

Wat is de reden van zijn gele kostuum in ‘She-Hulk’?

Jack Murdock in Netflix’s Daredevil Seizoen 1

In het eerste seizoen van Daredevil vertelde Jack Murdock (John Patrick Hayden) het verhaal van een corrupte bokser die vastbesloten was te stoppen, maar werd gedood. Vlak voordat zijn wedstrijd tegen Carl Creel begint, zien we Jack in een rood en gele boksjas. Wetende dat dit zijn laatste bokswedstrijd zou zijn, versloeg Jack Creel met gemak. Jack werd later gedood omdat hij zijn eerdere afspraak niet na kwam om zijn tegenstander in vijf ronden te verslaan.

Matt zou het nieuwe pak kunnen dragen als eerbetoon aan zijn overleden vader. Het dragen van het geel en rode kostuum zou dus een drijvende kracht voor Matt kunnen zijn, omdat hij vastbesloten is slachtoffers van het corrupte systeem te helpen.

De echte reden wordt hopelijk uitgelegd in She-Hulk of pas in de serie Echo.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen