Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Oscars 2024: deze films zijn genomineerd

Genomineerde films Oscars 2024

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent zoals elk jaar weer de uitreiking van de Oscars, officieel de Academy Awards. Dit jaar wordt het de 96e editie van de Oscars, die op zondag 10 maart 2024 gepland staan en wordt gepresenteerd door Jimmy Kimmel. In Nederland is de show op 11 maart om 00:00 uur te bekijken.

Vorig jaar won de film Everything Everywhere All at Once (2022) in zeven categorieën een prijs. Dit jaar is Oppenheimer (2023) maar liefst dertien keer genomineerd en maakt daarom de meeste kans op meerdere gouden beeldjes. Bekijk hieronder de lijst van andere kanshebbers.

American Fiction

Thelonious Ellison (Jeffrey Wright), ook wel Monk genoemd is docent Engels en auteur. Hij schrijft een satirische roman onder een schuilnaam met als doel de hypocrisie van de uitgeversindustrie aan het licht te brengen.

Anatomy of a Fall

Wanneer Samuel (Samuel Theis) onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt zijn vrouw Sandra (Sandra Hüller) beschuldigd van zijn moord. Hun blinde zoon Daniël (Milo Machado Graner) staat voor een moreel dilemma als enige getuige.

Barbie

Barbie (Margot Robbie), een eigenzinnige barbiepop, wordt verbannen uit Barbieland wegens haar imperfecties en excentriciteit. Vastbesloten om haar plek in de wereld te vinden, begint ze een avontuurlijke reis door de echte wereld, wat tot hilarische situaties en bijzondere inzichten leidt.

The Holdovers

Paul Hunham (Paul Giamatti) is een chagrijnige onderwijzer op een Amerikaanse kostschool die tijdens de kerstvakantie op school achterblijft om toezicht te houden op leerlingen die niet naar huis kunnen. Tegen de verwachting in vormt hij een band met een van de leerlingen – Angus (Dominic Sessa), een slimme onruststoker met problemen – en Mary (Da Vine Joy Randolph), de chef van de schoolkeuken die onlangs haar zoon verloren heeft in Vietnam.

Killers of the Flower Moon

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden.

Maestro

Maestro is een indrukwekkend en moedig liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen dirigent-componist Leonard Bernstein (Bradley Cooper) en actrice Felicia Montealegre Cohn Bernstein (Carey Mulligan).

Oppenheimer

Wetenschapper J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) leidt tijdens de Tweede Wereldoorlog het zeer geheime Manhattanproject, waarvoor hij met een groep wetenschappers de atoombom ontwikkelt. Dit zal voor altijd de loop van de geschiedenis veranderen.

Past Lives

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

Poor Things

Bella Baxter (Emma Stone) is een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

The Zone of Interest

Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen