Search
Close this search box.
Search

Dé 13 leukste herfstfilms van 2019

De herfstfilms van 2019

De filmzomer van 2019 is bijna teneinde, maar werd sterk afgetrapt met Avengers: Endgame. Daarna volgde nog grote kaskrakers als: John Wick 3, Spider-Man: Far From Home en The Lion King. Over het filmaanbod voor de herfst mogen we ook niet klagen, want ook aankomende maanden kunnen we nog volop genieten van grote titels, die voornamelijk bestaan uit sequels, én het einde van de Skywalker-saga.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van dé 13 leukste films die deze herfst verschijnen. De films staan op volgorde van releasedatum.

IT: Chapter 2 – 5 september

27 jaar nadat de ‘Losers Club’ Pennywise (Bill Skarsgård) heeft verslagen, keert de moordlustige clown terug naar het stadje Derry. De Losers zijn inmiddels volwassen en ieder is zijn eigen weg gegaan. Als de groep een telefoontje ontvangt van Mike Hanlon (Isaiah Mustafa), die vertelt dat het moorden opnieuw begonnen is, keren de leden terug naar Derry, om het voor een laatste keer op te nemen tegen Pennywise.

Anna – 12 september

De Russische schoonheid Anna Poliatova (Sasha Luss) wordt ontdekt door een Franse modellenscout. Haar carrière verandert van verkoopster tot één van de populairste modellen van het moment. Maar achter haar mooie uiterlijk schuilt een koelbloedige huurmoordenares.

Rambo: Last Blood – 19 september

John Rambo (Sylvester Stallone) heeft zich na zijn laatste missie teruggetrokken op zijn ranch in Texas. Hier en daar knapt hij nog klusjes op voor anderen. Tot op een dag zijn goede vriendin Maria Beltran (Adriana Barraza) om hulp vraagt. Haar kleindochter Gabriella (Yvette Monreal) is na een feestje in Mexico ontvoerd door een Mexicaans drugskartel onder leiding van Hugo Martinez (Sergio Peres-Mencheta). Rambo besluit nog 1x de wapens te pakken en trekt direct de grens over om haar terug te vinden.

Ad Astra – 19 september

Na Once Upon a Time… In Hollywood is Ad Astra Brad Pitt’s tweede film van het jaar. Pitt speelt de licht autistische ingenieur Roy McBridge, die werkt voor het Amerikaanse leger. Twintig jaar geleden reisde zijn vader Clifford McBridge (Tommy Lee Jones) naar Neptunes, om buitenaards leven te ontdekken.

Als zijn vader niet meer terugkeert, reist Roy zelf naar het uiterste randje van het zonnestelsel, om zijn vermiste vader terug te vinden. Tijdens zijn reis ontdekt hij een mysterie die het voortbestaan van de mensheid bedreigt.

Joker – 3 oktober

Joker vertelt het unieke oorsprongverhaal rondom Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), een gefaalde stand-up comedian die uitgespuwd wordt door de maatschappij. Hij wordt langzaamaan krankzinnig en verandert van vriendelijke, vrolijke clown tot een slechterik die beter bekend staat als de Joker.

Deze film speelt zich af in een eigen universum en staat los van het DC Extended Universe (DCEU). Dit betekent dat we de Joker niet samen gaan zien in een film met bijvoorbeeld Aquaman (Jason Momoa) of Batman (Ben Affleck).

Gemini Man – 10 oktober

Henry Brogan (Will Smith) werkt als getrainde huurmoordenaar en is nu opeens zelf het doelwit. Hij wordt achtervolgt door iemand die telkens maar zijn handelingen weet te voorspellen. Het lukt Brogan dan ook niet om hem te verslaan, tot de twee mannen oog in oog staan. Deze jonge man blijkt een kloon van hem te zijn, die vijfentwintig jaar geleden van hem is gemaakt.

Maleficent 2: Mistress of Evil – 16 oktober

Dit tweede deel speelt zich een paar jaar na de gebeurtenissen uit Maleficent (2014) af. Prinses Aurora (Elle Fanning) wil trouwen met prins Phillip (Harris Dickinson), maar haar strenge peettante Maleficent (Angelina Jolie) vind dat geen goed idee. Als de gehoornde fee de moeder (Michelle Pfeiffer) van prins Phillip ontmoet, wordt er een nieuwe oorlog ontketent.

Terminator: Dark Fate – 23 oktober

Vergeet Terminator 3: Rise of the Machines (2003), Terminator Salvation (2009) en Terminator Genisys (2015), want Terminator: Dark Fate is het directe vervolg op Terminator 2: Judgment Day uit 1991.

27 jaar na de gebeurtenissen uit Judgement Day wordt een nieuwe, gemodificeerde vloeibare metalen Terminator (Gabriel Luna) uit de toekomst door Skynet gestuurd om een jonge vrouw genaamd Dani Ramos (Natalia Reyes), een hybride cyborg (Mackenzie Davis) en haar vrienden te vermoorden. Sarah Connor (Linda Hamilton) probeert hen te beschermen, evenals de oorspronkelijke Terminator (Arnold Schwarzenegger) die samen vechten voor de toekomst.

Frozen 2 – 20 november

Frozen verscheen in 2013 en won twee Oscars en is hiermee de meest winstgevende animatiefilm aller tijden. Een tweede deel kon daarom niet uitblijven en heeft lang op zich laten wachten. Frozen 2 speelt zich drie jaar na het origineel af, waardoor Elsa en Anna er ook wat ouder uitzien.

Elsa, Anna, Kristoff, Olaf en Sven verlaten Arendelle om verder te reizen door de bossen om een eeuwenoude mysterie over hun koninkrijk te ontdekken. Samen proberen ze te achterhalen waar Elsa’s magische krachten vandaan komen in de hoop hun koninkrijk te redden.

Zombieland: Double Tap – 21 november

Na de ruzie tussen Columbus (Jesse Eisenberg) en Wichita (Emma Stone) is er een scheur ontstaan in de opgebouwde famileband. Dit heeft ervoor gezorgd dat Little Rock (Abigail Breslin) er vandoor is gegaan met een onbekende man. De groep moet de handen ineen slaan om Little Rock terug te vinden.

Tijdens de zoektocht komen ze onderweg nieuwe soorten zombies tegen, die door de jaren heen geëvolueerd zijn. Hierdoor is de groep genoodzaakt om hun strategie aan te passen, totdat ze oog in oog staan met een nieuwe zombie-jager genaamd Nevada (Rosario Dawson).

21 Bridges – 21 november

Als NYPD-rechercheur Simpson (Chadwick Boseman) een operatie verknalt, krijgt hij nog één laatste kans om zijn baan te redden. Samen met zijn collega’s moet hij op Manhattan een voortvluchtige ‘cop killer’ zien aan te houden.

Naarmate de nacht vordert, moeten er steeds extremere maatregelen worden genomen. Voor het eerst in de geschiedenis van New York worden alle 21 bruggen gesloten, zodat de moordenaar geen kant meer op kan. Zo wordt Manhattan voor één nacht een afgesloten eiland en is de jacht op de moordenaar geopend.

Jumanji: The Next Level – 12 december

De vriendengroep keert terug naar de wereld van Jumanji om Spencer (Alex Wolff) te redden, maar ontdekken dat het spel sinds de laatste keer is veranderd. De spelers zullen onbekende terreinen moeten ontdekken; van droge woestijnen tot besneeuwde bergen, om te ontsnappen uit ’s werelds gevaarlijkste spel.

Star Wars: The Rise of Skywalker – 18 december

The Rise of Skywalker is alweer het negende deel uit de Star Wars-filmfranchise en tevens het laatste hoofdstuk van de Skywalker-saga. De film wordt geregisseerd door J.J. Abrams, die ons eerder Star Wars: The Force Awakens (2015) bracht. In Episode IX staat het overgebleven Resistance opnieuw tegenover de First Order.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen