Search
Close this search box.
Search

‘Morbius the Living Vampire’ volgende ‘Spider-Man’ spin-off

Morbius the Living Vampire

‘Venom’ draait net in de bioscopen, maar een volgende Spider-Man spin-off is al aangekondigd! De volgende film in het Sony’s Universe of Marvel Characters (SUMC) is ‘Morbius the Living Vampire’, met Jared Leto als bloeddorstige vampier.

Na Venom wordt ‘Morbius the Living Vampire’ de tweede film die Sony gaat verfilmen. Sony lanceerde met Venom een eigen Spider-Verse, die officieel Sony’s Universe of Marvel Characters (SUMC) heet. De studio beheert de rechten over meer dan 100 Marvel-personages, die een connectie hebben met Spider-Man. Andere spin-offs die nog op de planning staan zijn; Black Cat, Silver Sable, Jackpot, Nightwatch, Silk en Kraven the Hunter.

Morbius verscheen voor het eerst in de strip The Amazing Spider-Man #101 uit 1971 als zijn alterego Dr. Michael Morbius. Wanneer Michael erachter komt dat hij lijdt aan een zeldzame bloedziekte, probeert hij zichzelf te genezen door vleermuizen-DNA te combineren met elektroshocktherapie. Deze experimentele behandeling redde zijn leven, maar veranderde hem in een vampier met enorme kracht en bloedlust. Net als elke vampier heeft hij ook een afkeer voor daglicht, heeft de mogelijkheid om te vliegen en een razendsnelle genezing.

Michael Morbius en Martine Bancroft

De film zal trouw blijven aan de stripboeken en wordt geregisseerd door Daniël Espinosa (Safe House, Life). Oscar-winnaar Jared Leto vertolkt de rol van Michael Morbius. Leto was eerder te zien als de Joker in Suïcide Squad (2016) en heeft dus wat ervaring met het superheldengenre.

Een vrouwelijke hoofdrol zou weggelegd zijn voor Martine Bancroft die Morbius zijn verloofde speelt in de strips. De vijand in de film is Emil Nikos die in de strips Morbius zijn beste vriend was en ook meteen zijn eerste slachtoffer. Andere castingdetails zijn nog niet bekend gemaakt, maar dat zal niet lang meer op zich wachten als de filmopnames in februari 2019 al gaan beginnen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen