Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘Mortal Kombat’: deze personages zijn te zien in de reboot

Mortal Kombat 2021 karakters

Wie heeft er vroeger geen Mortal Kombat op de arcade gespeeld? Je favoriete karakter kiezen en dan vechten tegen je tegenstander. Een kan de winnaar zijn! In 1995 verscheen er een film gebaseerd op het spel, geregisseerd door Paul Anderson (Resident Evil) en kreeg een vervolg Mortal Kombat: Annihilation. Beide films ontvingen gemengde kritieken van de fans en nu komt er een reboot van de reeks, geproduceerd door horrorlegende James Wan, bekend van de The Conjuring-reeks.

Het computerspel verscheen in 1992 op de arcade en was destijds controversieel door de bloedige en gewelddadige manier van doden van de tegenstander. In totaal zijn er drieëntwintig games verschenen, waarvan de laatste Mortal Kombat 11 is. Het kan even geleden zijn dat je een van deze games hebt gespeeld, dus bij deze een opfrisser. Wie was ook alweer wie en welke krachten horen daarbij?

Cole Young

Cole Young

Cole Young is een nieuw personage bedacht voor de film en verdient zijn geld als MMA-vechter. Hij is zich niet bewust van zijn afkomst en weet dan ook niet waarom Outworld’s keizer Shang Tsung zijn beste vechter Sub-Zero achter hem aan heeft gestuurd. Omdat hij bang is dat zijn familie gevaar loopt, gaat Cole op zoek naar Sonya Blade. Tijdens zijn zoektocht wordt hij geholpen door Jax en zal hij tot het uiterste worden gedreven om zijn arcana te vinden, de enorme kracht die in zijn ziel verborgen zit.

Cole wordt gespeeld door Lewis Tan, bekend als Shatterstar in Deadpool 2 (2018).

Sonya Blade

Sonya Blade

Sonya Blade is een soldate in het Amerikaanse leger en is een van de originele Mortal Kombat-karakters uit de games. Samen met Jax Briggs behoren ze tot de Special Forces genaamd Outer World Investigation Agency (OWIA) en onderzoeken ze buitenaardse bedreigingen voor Earthrealm. In de trailer benoemd Sonya dat ze zeven jaar geleden voor het eerst hoorde over Mortal Kombat en de bovenmenselijke strijders. Ze is op missie gestuurd naar Brazilie om gezochte criminelen te vangen. De soldate heeft geen bovennatuurlijke krachten, maar in de games kan ze wel roze projectielen afvuren.

Jessica McNamee, bekend van de gigantische haai The Meg (2018), speelt Sonya Blade.

Liu Kang

Liu Kang

Een van de bekendste karakters uit de Mortal Kombat-games is Liu Kang. Kang is een Chinese Shaolin-monnik, een meester in Kung Fu en een beschermeling van Lord Raiden. Naast zijn fysieke bekwaamheid als vechter, kan Liu Kang ook vuur toveren en beheersen. Hij staat hij bekend om zijn ​​laatste zet in de games, waarin hij verandert in een draak en zijn tegenstander doormidden hakt. In de trailer is een aangepaste zet te zien; Liu Kang gebruikt zijn vuurmagie om een draak te toveren in plaats van te transformeren in een draak.

Liu Kang wordt vertolkt door Ludi Lin, die bekend staat om zijn rol als Zack (de Black Power Ranger) in de Power Rangers-film uit 2017.

Kano

Kano

In de trailer zien we een hele andere verschijning van Kano, ten opzichte van de games. De metalen plaat over zijn oog is verdwenen en zien we een rode pupil, met littekens op zijn gezicht. Ook lijkt hij samen te werken met Sony en Jax, wat verrassend is omdat Kano juist vijanden is met Sonya. Kano is onvoorspelbaar en zou het niet als een verrassing komen als hij nog verandert. De cyborg kan met zijn bionische oog, een dodelijke laser afvuren.

Kano wordt gespeeld door de Australische acteur Josh Lawson, bekend van Anchorman 2: The Legend Continues (2013).

Jax Briggs

Jax Briggs

Majoor Jackson “Jax” Briggs is makkelijk te herkennen aan zijn bionische armen. De trailer daarentegen onthult een geheel nieuw achtergrondverhaal over hoe hij zijn (originele) armen verliest. Het verhaal achter zijn armen is al meerdere keren aangepast in de games en adapties. In de film uit 1995 waren Jax’ armen bedekt met bionische mouwen, in de animatiefilm Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge werden Jax’ armen afgerukt door Goro en in de strips was het Baraka, die majoor Briggs van zijn armen beroofde.

Jax wordt gespeeld door Mehcad Brooks, die bekend staat om zijn rol als James Olsen in de CW-series Supergirl.

Kung Lao

Kung Lao

Net als Liu Kang, is Kung Lao een Shaolin-monnik, maar ligt zijn krachten eerder in zijn hoed dan vuur. De hoed met scheermesjes (Razor-Rimmed Hat) fungeert zowel als modieuze hoed en als wapen. In de trailer wordt hij ook gebruikt als schild. Zijn laatste zet in de games, gebruikt hij meestal zijn dodelijke hoed als cirkelzaag om de torso van zijn tegenstander doormidden te snijden, of te gebruiken als een boemerang om ze te onthoofden. Hij heeft ook de mogelijkheid om te teleporteren, waarmee hij een verrassingsaanval kan doen door achter zijn vijanden te kruipen.

Kung Lao wordt gespeeld door de Chinees-Duitse acteur en martial artist Max Huang, die bekend staat om zijn werk als stuntman en coördinator in films als Hitman: Agent 47 (2015) en Bleeding Steel (2017).

Shang Tsung

Shang Tsung

Een van de belangrijkste schurken uit de Mortal Kombat-franchise is Shang Tsung, een tovenaar wiens handelsmerk is om de ziel van zijn tegenstander te verteren. In de trailer draagt hij een harnas dat bedekt is met schreeuwende gezichten, die de zielen vertegenwoordigen die hij heeft gegeten, om zijn eigen kracht en leven te behouden. De film heeft een opmerkelijke aanpassing gedaan aan het personage van Tsung; hij is de keizer van Outworld, in plaats van een bondgenoot van de keizer Shao Khan. Volgens de officiële synopsis van de film, stuurt Shang zijn beste vechter Sub-Zero achter Cole Young aan. Het wordt nog even afwachten wat voor soort bedreiging Shang Tsung voor Cole vormt.

Shang Tsung wordt gespeeld door Chin Han, die bekend staat als de misdaadbaas Lau van Gotham City in The Dark Knight (2008).

Raiden

Raiden

Raiden is een Elder God en is een van de krachtigste personages in de franchise. Gelukkig voor de mensen van Earthrealm staat hij aan goede kant en was hij de mentor van Liu Kang en Kung Lao. De dondergod heeft de controle over elektriciteit en elektrocuteert zijn tegenstanders, waardoor ze exploderen in regen van botten en bloed. Als dat hem nog niet markeert als gevaarlijke tegenstander, kan hij ook nog vliegen en teleporteren.

Raiden wordt gespeeld door Tadanobu Asano, die te zien was in Battleship (2012) en Midway (2019) van Roland Emmerich.

Scorpion

Scorpion

Scorpion is de grootste vijand van Sub-Zero en zijn bekendste dodelijke aanval, gaat gepaard met de beroemde slogan: “Kom hier!”. Hij is een van de belangrijkste personages in de franchise. Ooit een krijger van een Japanse ninja-clan, werd vermoord door zijn tegenstander Bi-Han (ook bekend als de oorspronkelijke Sub-Zero) en werd een spook die uit was op wraak. In de games vermoordde de tovenaar Quan Chi de familie van Scorpion. Scorpion heeft de kracht om Hellfire op te roepen en zijn belangrijkste wapen is een mes, genaamd Kunai; deze is vastgemaakt aan een ketting of touw die hij naar zijn tegenstanders kan gooien.

Hiroyuki Sanada speelt Scorpion en is bekend van de X-Men spin-off The Wolverine (2013).

Sub-Zero

Sub-Zero

Scorpion en Sub-Zero zijn elkaars evenbeeld; soortgelijke maskers, maar tegenovergestelde aanvallen in de strijd. In tegenstelling tot Scorpions Hellfire, is Sub-Zero een Cryomancer en heeft hij de angstaanjagende kracht om zijn tegenstanders te bevriezen. Hij heeft deze kracht gebruikt tegen Jax, om zijn armen te bevriezen en te breken – zoals te zien is in de trailer. Een van Sub-Zero’s bekende zet is, wanneer hij het hoofd en ruggengraat van zijn tegenstander eruit trekt en als een trofee omhoog houdt.

Sub-Zero wordt gespeeld door Joe Taslim, die bekend staat om zijn rollen in Fast & Furious 6 (2013) en in de veelgeprezen Indonesische actiefilm The Raid (2011).

Mileena

Mileena

Aan de kant van de slechteriken staat ook Mileena, wiens gezicht bedekt is met een paars mondkapje om haar scherpe tanden en slangachtige tong te verbergen. Haar combinatie van schoonheid en afschuw is te danken aan Mileena’s afstammeling als half Edeniaan en half Tarkatan. De mensen van Edenia staan bekend om hun mooie uiterlijk, terwijl de Tarkata brutale krijgers zijn met demonische gezichten en hun scherpe tanden. Mileena’s favoriete wapen is een paar Sai, die ze in de trailer “schoon likt”. Ze staat ook te popelen om haar tegenstanders te bijten met haar dodelijke Tarkatan-tanden.

Mileena wordt gespeeld door nieuwkomer Sisi Stringer, die vorig jaar in de remake van Children of the Corn speelde als Tanika.

Kabal

Kabal

Kabal maakte zijn debuut in de game Mortal Kombat III, met zijn lange zwarte haren, Hookswords, supersnelheid en een gasmasker. Hij was een mysterieuze krijger die een aanval van Shao Khan’s vechters overleefde en hield er een verminkt gezicht aan over, dat hij verbergt achter zijn masker. Oorspronkelijk staat Kabal aan de goede kant, maar later toonde hij zijn ware aard en blijkt lid te zijn van de Black Dragon.

Daniel Nelson speelt de mysterieuze gemaskerde krijger en heeft stunts gedaan voor Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge (2017)

Wanneer verschijnt de film ‘Mortal Kombat’?

De reboot van regisseur Simon McQuoid komt uit op 15 april 2021 in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen