Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

9 DC Comics films die je tot 2020 kunt verwachten

9 DC-films

Na het grote succes van Wonder Woman en met Justice League in het vooruitzicht heeft Warner Bros. tijdens Comic Con in San Diego de line-up bekend gemaakt van de DC films die komende jaren moeten verschijnen. Deze films werden aangekondigd aan de hand van logo’s en foto’s van de superhelden, maar zonder bijbehorende releasedata. Deze hebben we bij een paar films wel vermeldt, maar is onder voorbehoud.

Hieronder hebben we alle aankomende DCEU films uitgelicht in volgorde van vertoning:

Aquaman (2018)

Aquaman

Jason Momoa beter bekend als Khal Drogo in Game of Thrones speelt Aquaman. Amber Heard zal te zien zijn als Queen Mara, Patrick Wilson als de schurk Ocean Master en Yahya Abdul-Mateen II als Black Manta.

Releasedatum: 21 december 2018 (VS)

Shazam! (2019)

Shazam
Shazam!

Na Aquaman, is dit de volgende DCEU-film die in productie gaat. Acteur Dwayne Johnson aka The Rock zal niet de hoofdrol pakken zoals eerder de geruchten gingen, maar zal zich richten op een solofilm rond Black Adam. Shazam! zou moeten uitkomen op 5 april 2019, maar de vraag is of dit nog klopt.

Releasedatum: 5 april 2019 (?)


Suicide Squad 2 (2019)

Suicide Squad 2
Suicide Squad 2

Ondanks de teleurstellende reacties van het publiek en critici, bracht het eerste deel veel geld in het laadje en dat smaakte voor Warner Bros. naar meer. Regisseur Jaume Collet-Serra bekend van The Shallows zal de film regisseren. Eerder werden namen als Mel Gibson en Guy Ritchie al in verband gebracht om plek te nemen in de regiestoel. De opnames zouden in de zomer van 2018 al van start moeten gaan.

Releasedatum: 2019 (?)


The Batman

The Batman
The Batman

De eerste (nieuwe) solofilm van Batman sinds de versie van Christoper Nolan past deze film in het DCEU. Ben Affleck zal terugkeren als Batman, die eerder zijn opwachting maakte in het slecht ontvangen Batman v Superman: Dawn of the Justice en later dit jaar in Justice League.

Dit weekend ging het gerucht dat Ben Affleck niet langer Batman wilde spelen vanwege zijn leeftijd, maar hij ontkracht deze geruchten nu. Hij blijft Batman spelen zolang Warner Bros. dat wilt. Matt Reeves die deze zomer knalt met zijn film War for the Planet of the Apes zal de regie op zich nemen.

Releasedatum: Nog niet bekend


Justice League Dark

Justice League Dark
Justice League Dark

Dit wordt het tweede deel van Justice League. Verder is er nog niks bekend gemaakt over deze film.

Releasedatum: Nog niet bekend


Batgirl

Batgirl
Batgirl

In november dit jaar verschijnt Justice League, welke op dit moment wordt afgerond door Joss Whedon (bekend van de twee Avengers-films). Daarna zal Whedon aan de slag gaan met Batgirl; die hij zelf gaat schrijven, regisseren en produceren.

De film zal los staan van het DCEU, waarbinnen Batman valt. Welke actrice Barbara Gordon zal vertolken is nog niet bekend.

Releasedatum: Nog niet bekend


Green Lantern Corps (2020)

Green Lantern Corps
Green Lantern Corps

De Green Lantern is in 2011 al een keer verfilmd, maar werd heel slecht ontvangen door fans en critici. Dit was een tegenvaller voor Warner Bros. aangezien dit de aftrap moest zijn naar het DCEU. Op Comic Con in 2015, werd bekend gemaakt dat de nieuwe Green Lantern film onder de naam Green Lantern Corps verder gaat en in 2020 uit moet komen.

De film zal zich focussen op Hal Jordan (2nd Lantern) en John Stewart (4th Lantern). Tyrese Gibson werd al eerder in verband gebracht om de rol van John Stewart op zich te nemen, maar dat is tot heden nog niet bevestigd.

Releasedatum: 24 juli 2020 (VS)


The Flash/ Flashpoint (2020)

Flashpoint
Flashpoint

We zullen The Flash eerst een paar keer voorbij zien flitsen in andere films, voordat hij zijn eigen film krijgt. De titel van zijn eigen film is wel bekend gemaakt, maar deze zal niet The Flash gaan heten, zoals iedereen zou denken maar Flashpoint (of Flash: Flashpoint). De reden hiervoor is dat Warner Bros. een duidelijke scheiding willen creëren tussen de aankomende film en de lopende televisieserie.

Releasedatum: 2020


Wonder Woman 2 (2019)

Wonder Woman 2
Wonder Woman 2

Na de tegenvallende films Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad, was het de beurt aan Wonder Woman, die deze zomer in de bioscopen verscheen.
De vierde film uit het DCEU werd wonder boven wonder met veel lof ontvangen door het publiek en critici. Het was zelfs voor Warner Bros. naast The Dark Knight en The Dark Knight Rises de derde bestverdienende film aller tijden.

Voor het vervolg zullen Gal Gadot en Patty Jenkins terugkeren en zal de film zich afspelen in Amerika tijdens de Eerste Wereldoorlog en het heden.

Releasedatum: December 2019


Naast alle officieel aangekondigde DC films hierboven, ontbreken er ook een paar projecten op het lijstje, namelijk:

Harley Quinn vs The Joker
Gotham City Sirens
Nightwing
Man of Steel 2
Cyborg
Black Adam
Deadshot

Het DCEU gaat verder op 16 november met Justice League en Wonder Woman draait nog steeds in de bioscopen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen