Search
Close this search box.
Search

Deze 8 superheldenfilms verschijnen in 2023

Superheldenfilms 2023

Het superheldenjaar van 2022 werd succesvol afgesloten met DC’s Black Adam en Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever. Zoals elk jaar is het Marvel die domineert met superheldenfilms, gevolgd door DC en daarna Sony.

De vraag is echter, naar welke superheldenfilm kijk jij uit? Bekijk hieronder de lijst, gesorteerd op releasedatum.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 15 februari

In Ant-Man 3 heeft Scott’s dochter Cassie Lang (Kathryn Newton) een soort satelliet gemaakt die signalen stuurt naar het kwantumrijk. Als zij het apparaat demonstreert aan haar vader (Paul Rudd), Hope (Evangeline Lilly), Hank Pym (Michael Douglas) en Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer), worden ze de Quantum Realm ingezogen waarbij er vreemde nieuwe wezens op hun pad komen. Daar ontmoeten ze ook allemaal de slechterik Kang The Conqueror (Jonathan Majors).

Shazam! Fury of the Gods – 15 maart

Het vervolg op Shazam! uit 2019, draait om de tiener Billy Batson die door het uitspreken van het magische woord Shazam! verandert in zijn alter ego, namelijk de volwassen superheld Shazam!.

Guardians Of The Galaxy Vol. 3 – 3 mei

Nadat ze Knowhere van de Collector hebben gekocht, proberen de Guardians of the Galaxy er een veilige haven van te maken voor buitenaardse vluchtelingen. Maar na een meedogenloze aanval moet Peter Quill (Chris Pratt) de Guardians op een gevaarlijke missie leiden om een ​​van hun leden te beschermen, wat kan leiden tot ontbinding van het team.

Spider-Man: Across the Spider-Verse – 1 juni

Spider-Man: Into The Spider-Verse won onwijs veel awards, waaronder een Oscar, Golden Globe en een BAFTA Film Award voor “Beste Animatiefilm” van 2018. In dit tweede deel leidt de vriendelijke Miles Morales (Shameik Moore) aka Spider-Man uit Brooklyn dwars door het multiversum. Daar moet hij het samen met Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) en een nieuw team van Spider-People opnemen tegen de sterkste vijand waar ze ooit mee te maken hebben gehad.

The Flash – 20 juni

The Flash is een multiversum-avontuur waarin Barry Allen (Ezra Miller) de tijdlijn verandert om zijn moeder te redden van de dood in het verleden. Ben Affleck’s Batman keert terug, maar in het multiversum kunnen ook Michael Keaton’s Batman, Sasha Calle’s Supergirl, Michael Shannon’s General Zod en mogelijk anderen verschijnen.

Blue Beetle – 16 augustus

Jaime Reyes (Xolo Maridueña), een Mexicaans-Amerikaanse tiener zoekt naar zijn doel in de wereld, maar komt het noodlot tussenbeide wanneer hij onverwachts in het bezit komt van een oud overblijfsel van buitenaardse technologie: de Scarab. Wanneer de Scarab Jaime kiest als zijn gastheer heeft hij de mogelijkheid om een krachtig harnas op te roepen met buitengewone en onvoorspelbare krachten. Zijn lot is voor altijd veranderd als hij de Super Hero Blue Beetle wordt.

Kraven the Hunter – 4 oktober

Na Venom en Morbius is Kraven the Hunter, de derde Spider-Man-spin-off uit Sony’s eigen universum, genaamd: Sony’s Spider-Man Universe (SSU). Aaron Taylor-Johnson, bekend als Quicksilver uit Avengers: Age of Ultron (2015), zal het titelpersonage spelen. Sergei Kravinoff, bekend als Kraven the Hunter is Spider-Man’s gevreesde vijand in de stripboeken.

The Marvels – 8 november

Carol Danvers (Brie Larson), ook bekend als Captain Marvel heeft haar identiteit terug veroverd van de Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Door onbedoelde gevolgen draagt Carol de last van een gedestabiliseerd universum. Wanneer haar taken haar naar een abnormaal wormgat sturen – dat gelinkt is aan de Kree, raken haar krachten verstrengeld met die van Jersey City-superfan Kamala Khan oftewel Ms. Marvel (Iman Vellani) en Carols vervreemde nichtje Monica Rambeau (Teyonah Parris). Dit trio zal moeten leren samenwerken om het universum te redden als ‘The Marvels’.

Aquaman and the Lost Kingdom – 20 december

Wanneer een oude kracht wordt ontketend, moet Aquaman (Jason Momoa) een ongemakkelijke samenwerking aangaan met een bondgenoot om Atlantis en de wereld te beschermen tegen een onomkeerbare verwoesting.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen