Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘Black Adam’: alles wat je moet weten over zijn solofilm

Black Adam film

Het is alweer even geleden dat er een DC-film uit het DC Extended Universe (DCEU) is uitgekomen. Twee jaar geleden konden we namelijk genieten van Wonder Woman 1984 met Gal Gadot als Diana Prince. Dit jaar is het eindelijk de tijd voor het debuut van Black Adam op het witte doek.

Al sinds 2007 is Dwayne Johnson (Jungle Cruise) geïnteresseerd om Teth Adam alias Black Adam naar het witte doek te brengen. Na het succes van Shazam! in 2019, begon het filmen van Black Adam in 2021. Het heeft 15 jaar geduurd, maar Black Adam, geregisseerd door Jaume Collet-Serra komt deze herfst in de Nederlandse bioscopen.

Wie speelt Black Adam?

Afbeelding: GQ

Black Adam wordt gespeeld door acteur Dwayne Johnson, die gelooft dat hij geboren is voor deze rol. Voor fans is hij dan ook dé enige acteur die deze rol kan vervullen.

Wie is Black Adam in de comics?

Black Adam verscheen voor het eerst als eenmalige schurk in The Marvel Family #1 (1945) van Otto Binder en C.C. Beck, waarin Shazam! en zijn superkrachtige team schitterden. Een oude Egyptenaar genaamd Teth-Adam (betekent Machtig Mens) of “Mighty Adam”, werd zo’n 5.000 jaar geleden door tovenaar Shazam gekozen als zijn opvolger – vanwege zijn dapperheid en zuivere hart. Zodra Teth-Adam het magische woord ‘Shazam’ uitspreekt, verandert hij in Black Adam.

Met zijn krachten doodde hij de farao, nam de troon over en verklaarde zichzelf tot heerser van de wereld. De tovenaar kon de krachten die hij Teth-Adam had gegeven, niet terugnemen dus verbande hij hem naar een verre ster in het heelal. Het duurde 5.000 jaar om terug te vliegen naar aarde, waar hij het opnam tegen zijn vervanger Billy Batson alias Shazam! Black Adam werd misleid door ‘Shazam’ te zeggen, waardoor hij terugkeerde naar zijn menselijke vorm en sterft door zijn veroudering – van 5.000 jaar en één stoot van Shazam!

Is Black Adam een slechterik?

Nee, Black Adam is geen slechterik. Hij is een anti-held. In tegenstelling tot Superman en Batman, is Black Adam niet bang om zijn handen vies te maken en is in staat om zijn vijanden te vermoorden.

Wat zijn zijn krachten?

Als Black Adam het magische woord “Shazam” uit spreekt dan krijgt hij macht van de Egyptische goden. De “S” in Shazam staat voor Shu (uithoudingsvermogen), Hershef (kracht), Amon (macht), Zehuti (wijsheid), Anpu (snelheid) en Menthu (moed). Zijn krachten komen in de buurt van Shazam! en Superman. Ook wordt hij als Black Adam niet ouder en spreekt die elke taal op aarde. Toen zijn vrouw Isis stief, absorbeerde hij haar telekinese en krachten over de natuur. Hierdoor is hij een van de machtigste helden in het DC-universum.

Kan Black Adam sterven?

Black Adam kan sterven, ondanks zijn goddelijke krachten. De eerste keer dat hij stierf, verloor hij zijn krachten en keerde hij terug naar zijn ware leeftijd, waardoor er een hoopje stof overbleef. Dit gebeurde meer dan eens, maar door middel van magie en spreuken kreeg het stof weer de vorm van een man. Alle sterfgevallen zijn daarom slechts tijdelijk.

Wat is het verhaal van de film?

Bijna 5.000 jaar geleden ontving Black Adam de buitengewone krachten van de oude goden, waarna hij al vrij snel werd opgesloten in een tombe. Nu is hij weer vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld. Dan verandert de militante leider Ishmael Gregor van de criminele organisatie Intergang in de demon Sabbac, wiens krachten gelijk zijn aan Black Adam. Hij is vastbesloten om Kahndaq en de hele wereld over te nemen, dus moet Sabbac gestopt worden. Black Adam zal de hulp nodig hebben van de ‘Justice Society of America’, bestaande uit Dr. Fate (Pierce Brosnan), Cyclone (Quintessa Swindell), Atom Smasher (Noah Centineo) en Hawkman (Aldis Hodge).

Wanneer verschijnt ‘Black Adam’?

Black Adam verschijnt op 19 oktober 2022 in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen