Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Alle DC-films die je kunt verwachten (2020-2022)

Shazam, Aquaman en Wonder Woman

Warner Bros. maakte in december vorig jaar de releasedatum bekend van The Flash en hiermee lijkt het driejaren plan compleet. Vorig jaar waren DC’s Shazam! en Joker onverwachtste kaskrakers, en dit jaar is het de beurt aan twee nieuwe DC-films – die beide afspelen in het DCEU.

Hieronder een overzicht van alle verwachte DC-films in 2020, 2021 en 2022. De titels staan op volgorde van releasedatum.

Harley Quinn: Birds of Prey – 6 februari 2020

Margot Robbie keert terug als Harley Quinn in Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn), die inmiddels heeft gebroken met de Joker (Jared Leto). Ze probeert het jonge meisje Cass (Ella Jay Basco) te redden uit de handen van Roman Sionis/ Black Mask (Ewan McGregor), de grootste schurk van Gotham. Hierbij krijgt ze de hulp van Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) en Renee Montoya (Rosie Perez).

Wonder Woman 1984 – 20 januari 2021

Gal Gadot maakte haar intrede als Diana Prince/ Wonder Woman in Batman v Superman (2016) en kreeg in 2017 haar eigen solofilm. Deze film brak records en bracht wereldwijd 822 miljoen dollar op.

In Wonder Woman 1984 raakt Diana in conflict met de Sovjet Unie tijdens de Koude Oorlog in de jaren 80. Ze moet het opnemen tegen twee nieuwe vijanden: Dr. Barbara Minerva/ Cheetah (Kristen Wiig) en Maxwell Lord (Pedro Pascal). Ook zien we Steve Trevor (Chris Pine) op (nog) onverklaarbare wijze terug.

The Suicide Squad – 5 augustus 2021

Suicide Squad uit 2016, had de eerste film moeten zijn die het DCEU zou uitbreiden, naast de bestaande DC-superhelden. De film werd niet positief ontvangen door DC-fans, maar was uiteindelijk een commercieel succes. Nu verschijnt er een soft reboot/ vervolg op de film van regisseur David Ayer.

Na het Tweet-schandaal rondom regisseur James Gunn (Guardians of the Galaxy 1+2), werd hij ontslagen door Marvel Studios. Niet veel later huurde Warner Bros. hem in om Suicide Squad 2 te schrijven en te regisseren. Harley Quinn (Margot Robbie), Captain Boomerang (Jai Courtney) en Amanda Waller (Viola Davis) zullen opnieuw te zien zijn in de film.

The Batman – 3 maart 2022

Ben Affleck zou oorspronkelijk het script voor The Batman schrijven en regisseren. De film zou op zichzelf moeten staan en afspelen in het DCEU, waarin hij opnieuw te zien zou zijn als Bruce Wayne/ Batman.

Begin 2019 kondigde Affleck aan het DCEU te verlaten. Warner Bros. zocht een jongere acteur om hem te vervangen en koos uiteindelijk voor Robert Pattinson. Planet of the Apes-regisseur Matt Reeves vervangt Affleck als schrijver en regisseur. In 2021 mag Pattinson het opnemen tegen Catwoman (Zoë Kravitz), The Penguin (Colin Farrell) en The Riddler (Paul Dano).

DC League of Super-Pets – 18 mei 2022

DC League of Super-Pets wordt een geanimeerde film van Jared Stern (de schrijver van The LEGO Batman Movie) en Sam Levine, met stemmen van o.a. Dwayne Johnson als Krypto the Superdog en Kevin Hart als Ace the Bat-Hound.

Black Adam – 19 oktober 2022

De film Black Adam met Dwayne ‘The Rock’ Johnson als Black Adam en voormalig James Bond-acteur Pierce Brosnan speelt Doctor Fate. De film zou oorspronkelijk in december 2021 uitkomen, is verplaatst naar de zomer van 2022, maar komt nu echt uit op 19 oktober 2022.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen