Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Dit zijn dé superheldenfilms van 2020

Wonder Woman, Harley Quinn en Black Widow

In 2020 brengen Marvel Studios, DC Films en Sony Pictures hun eigen superheldenfilms uit. Het aantal superheldenfilms groeit met de jaren en is een goudmijn voor elke grote studio. Het is opmerkelijk dat in 2020 meer vrouwelijke, dan mannelijke regisseurs een superheldenfilm regisseren. In 2019 was dat namelijk nog maar één.

Bekijk hieronder het overzicht van dé superheldenfilms die in 2020 verschijnen.

Harley Quinn: Birds of Prey – 6 februari

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) is de achtste film uit het DCEU (DC Extended Universe) en is nauw verbonden met Suicide Squad uit 2016. Harley Quin (Margot Robbie) stelt een team samen met Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Huntress (Mary Elizabeth Winstead) en Renee Montoya (Rosie Perez), om Cassandra Cain (Ella Jay Basco) uit handen van misdaadbaas Black Mask (Ewan McGregor) te redden.

The New Mutants – 8 april

Het is alweer twee jaar geleden dat de trailer voor The New Mutants verscheen, maar de film zelf is nog steeds niet uitgebracht. De film zou reshoots ondergaan hebben en aanpassingen in het verhaal.

The New Mutants is gebaseerd op de verhaallijn “The Demon Bear Saga”, één van de bekende stripverhalen van The New Mutants. Het wordt Marvel’s eerste horrorfilm die in verbinding staat met de X-Men-films. De spin-off speelt zich af in het heden en focust zich op de jonge mutanten van Professor X, die worden vastgehouden in een geheime faciliteit waar experimenten op worden uitgevoerd.

Black Widow – 29 april

Black Widow is de eerste film uit Marvel’s Phase 4 en speelt zich af tussen Captain America: Civil War (2016) en Avengers: Infinity War (2018). Na Civil War slaat Black Widow (Scarlett Johansson) op de vlucht voor de autoriteiten en besluit terug te gaan naar Boedapest, waar ze wordt herenigt met haar zusterfiguur Yelena Belova (Florence Pugh).

Ze zullen het samen moeten opnemen tegen Taskmaster; een schurk die aanvallen en vechtstijlen kan kopiëren van zijn tegenstanders. Naast Taskmaster wordt ook Red Guardian (David Harbour) geïntroduceerd, die de Russische variant is van Captain America.

Wonder Woman 1984 – 12 augustus

Oorspronkelijk zou Wonder Woman 1984 verschijnen na Shazam! op 1 november van dit jaar, maar is door onbekende reden verschoven naar de zomer van 2020.

Wonder Woman 2 maakt een enorme tijdsprong en speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in de jaren 80. Barbara Ann Minerva (Kristen Wiig) is een archeologe die op zoek gaat naar de verloren stad van Urzkarataga. Op de een of andere manier verandert zij in de gevaarlijke Cheetah. In de vorige DCEU-films zijn we te weten gekomen dat Diana Prince (Gal Gadot) werkt als museum curator en zou Barbara Ann een vriend of collega kunnen zijn.

Morbius – 13 augustus

Na het succes van Venom (2018), kondigde Sony meer Spider-Man spin-offs aan. Morbius is de tweede film uit Sony’s Universe of Marvel Characters (SUMC) en is gebaseerd op het strippersonage “Morbius The Living Vampire”.

Dr. Michael Morbius (Jared Leto) is een briljante wetenschapper, die lijdt aan een zeldzame bloedziekte en probeert zichzelf te genezen. In plaats daarvan verandert hij in een vampier met enorme kracht en bloedlust. De vijand in de film is Loxias Crown (Matt Smith), een goede vriend van Morbius.

Venom 2: Let There Be Carnage – 30 september

Venom 2 logo

Venom is het eerste Spider-Man-personage die een eigen film kreeg in het universum van Sony. De film uit 2018 was een onverwachtse kaskraker voor Sony, die 800 dollar wereldwijd in het laatje opbracht en hiermee zelfs elke X-Men-film passeerde. Een goede aftrap voor Sony’s universum en dit kan alsmaar groter worden.

In de post-credits van Venom, zagen we seriemoordenaar Cletus Kasady (Woody Harrelson) vastzitten in de gevangenis, die bezoek kreeg van journalist Eddie Brock (Tom Hardy). Kasady zal zich uiteindelijk verbinden met de symbioot Carnage en het moeten opnemen tegen antiheld Venom.

Eternals – 6 november

Eternals logo

De laatste film uit Marvel’s Phase 4 is Eternals en dient als prequel op het Marvel Cinematic Universe (MCU). “The Eternals” werd in 1976 bedacht door Jack Kirby als tegenhanger van DC’s “New Gods” (ook bedacht door Kirby).

The Celestials kwamen 5 miljoen jaar geleden naar aarde en deden experimenten op mensen. Hierdoor ontstonden er twee nieuwe rassen: de Eternals en de Deviants. De Eternals zijn een onsterfelijk ras met superkrachten, die de taak hebben om de aarde te beschermen tegen de monsterlijke Deviants.

In het MCU hebben we al kennis gemaakt met één van de Eternals, namelijk: Thanos (Josh Brolin). In Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) zagen we een Celestial voorbij komen en dat was Peter Quill’s (Chris Pratt) vader Ego the Living Planet (Kurt Russell).

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen