Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze vijanden zie je in ‘The Batman’

De vijanden in The Batman

Batman gaat het druk krijgen in zijn nieuwste solofilm van Planet of the Apes-regisseur Matt Reeves. Al twee jaar is Bruce Wayne (Robert Pattinson) actief als Batman en zal hij oog in oog komen te staan met diverse vijanden. Deze slechteriken hebben we al eerder gezien in voorgaande Batman-films, maar dit keer zullen we een nieuwe, duistere kant van hen zien.

Check hieronder de vijanden tegen wie Batman het opneemt.

The Riddler

Paul Dano als The Riddler

De grootste slechterik van de film is Edward Nashton aka The Riddler, gespeeld door Paul Dano (There Will Be Blood). Nashtons kostuum is geïnspireerd op militaire kledij en als seriemoordenaar probeert hij de aandacht te trekken van Batman door chaos te veroorzaken in heel Gotham City vanuit zijn gevangeniscel.

The Penguin

Colin Farrell als Penguin

Oswald Cobblepot, beter bekend als de DC-schurk, The Penguin wordt gespeeld door een onherkenbare Colin Farrell (The Gentlemen). Cobblepot lijkt gevaarlijk op het eerste gezicht, maar niet is minder waar. Matt Reeves bevestigde dat Oswald in de film nog geen ervaren maffiabaas is en hij een hekel heeft aan zijn bijnaam, “The Penguin”.

Catwoman

Zoe Kravitz als Catwoman

Selina Kyle zal ook in The Batman verschijnen, waarbij Zoë Kravitz (Big Little Lies) de nieuwste versie van Catwoman speelt. De laatste keer dat we Selina zagen was in The Dark Knight Rises (2012), gespeeld door Anne Hathaway.  In de stripboeken zijn Catwoman en Batman vijanden, bondgenoten en zelfs geliefden. Ze heeft banden met de criminele onderwereld van Gotham.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen