Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘The Batman’: alles over de reboot

The Batman

De laatste keer dat we Batman zagen was in Zack Snyder’s Justice League (2021), met Ben Affleck in de hoofdrol. In 2012 zagen we voor het laatst Batman in zijn eigen film/ trilogie geregisseerd door Christopher Nolan en was Christian Bale Bruce Wayne/ Batman.

Voor het eerst sinds tien jaar krijgen we weer een Batman-film en deze keer geregisseerd door Matt Reeves, bekend van Dawn of the Planet of the Apes (2014) en War for the Planet of the Apes (2017). Het wordt de negende film over Batman, die de duistere versie van Bruce Wayne laat zien, wat nog niet eerder is verkend.

Wie speelt Batman?

Robert Pattinson
Afbeelding: DC Comics/ Warner Bros. Entertainment Inc.

Het is niet Ben Affleck (Zack Snyder’s Justice League) die een eigen solofilm krijgt, maar Robert Pattinson (Tenet) die in de huid kruipt van de Caped Crusader. Als het aan Robert ligt, dan komen er nog twee Batman-films vertelt hij in een interview met Empire Magazine.

“Ik heb een soort kaart gemaakt van hoe Bruce zich ontwikkelt gedurende de twee films. Ik zou het graag doen.

Robert Pattinson – Empire Magazine

Is ‘The Batman’ onderdeel van het DCEU?

Robert Pattinson als Batman
Afbeelding: DC Comics/ Warner Bros. Entertainment Inc.

The Batman is een opzichzelfstaande film die niet in het DC Extended Universe (DCEU) afspeelt. Voor de regisseur was het belangrijk dat het personage kennis kon maken met zijn donkere emoties, wat niet gekund had als de film onderdeel was van het DCEU. Daarnaast heeft de film een goed fundament gelegd, waarop verhalen gebouwd kunnen worden, zoals de twee aangekondigde HBO Max spin-off series: Gotham PD en The Penguin.

Wat is het verhaal?

Batman en Selina Kyle/ Catwoman
Afbeelding: DC Comics/ Warner Bros. Entertainment Inc.

The Batman speelt zich af in de jaren 90, waarin Bruce Wayne al twee jaar actief is als de superheld Batman. Gotham City wordt geteisterd door corruptie en een seriemoordenaar zorgt voor cryptische aanwijzingen, wat de Caped Crusader voor onderzoek naar de onderwereld brengt. Hij komt oog in oog te staan met schurken als de Riddler (Paul Dano), Catwoman (Zoë Kravitz), de Penguin (Colin Farrell) en Carmine Falcone (John Turturro).

Hoelang duurt de film?

De film heeft een speelduur van 2 uur en 55 minuten en is hiermee de langste Batman-film ooit. Het is niet de langste superheldenfilm, die staat nog steeds op naam van het succesvolle Avengers: Endgame (2019), die 3 uur en 1 minuut duurt.

Wanneer verschijnt ‘The Batman’?

The Batman verschijnt op 3 maart 2022 in de Nederlandse bioscopen en is vanaf 19 april 2022 te streamen via HBO Max.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen