Search
Close this search box.
Search

‘Loki’: wie is Judge Ravonna Renslayer?

Ravonna Renslayer

Judge Renslayer (Gugu Mbatha-Raw) is een belangrijk personage in de serie Loki. Ze is een jager en rechter binnen de Time Variance Authority (TVA), een organisatie die verantwoordelijk is voor het handhaven van de tijdlijnen binnen het MCU. 

Renslayer was ook betrokken bij de arrestatie van de Variant Loki, nadat hij met de Tesseract wist te ontsnappen uit de tijdlijn van 2012. We weten dat Renslayer een Variant is van Rebecca Tourminet, een directrice van een middelbare school. In het tweede seizoen van Loki, komen we erachter wat haar rol is binnen de TVA en wat haar plannen zijn.

In de stripboeken heeft ze een lang verleden en staat ze bekend om haar relatie met Kang the Conqueror. Het is onduidelijk hoeveel we van het bronmateriaal gaan terugzien in de serie of in het MCU.

Wie is Ravonna Renslayer in de strips?

Ravonna Renslayer is bedacht door Stan Lee en Don Heck en maakte haar debuut in de strip Avengers #23 (1965). Ze heeft verschillende aliassen gebruikt, waaronder Temptress, Mistress of Time en Terminatrix.

Prinses Ravonna Lexus Renslayer is geboren in de 40e eeuw en is de dochter van koning Carelius, heerser van Aarde-6311. Het koninkrijk van Carelius is de laatste plek van de mensheid die nog niet was overgenomen door Kang the Conqueror – een tijdreizende schurk uit de 31e eeuw.

Heeft Ravonna superkrachten?

Ravonna heeft geen enkele superkracht, maar ze is zeer intelligent en is zeer gedreven in zelfverdediging. Ook weet ze om te gaan met geavanceerde technologie uit de toekomst, zoals het gebruiken van een teleporter en andere technologie om energievelden te detecteren, waarmee ze door de tijd kan reizen.

Wat is Renslayers relatie met Kang?

Ravonna Renslayer stond voor het eerst oog in oog met Kang the Conqueror toen hij haar koninkrijk wilde veroveren. Hij was verliefd op Ravonna en wilde met haar trouwen. Ravonna weigerde zijn huwelijksaanzoek omdat hij een “gewone” man was en geen koning. Hij zwoer dat hij haar hart uiteindelijk zou veroveren. Kang wist de de Avengers van Earth-616 naar de toekomst te lokken, zodat hij zijn krachten kon laten zien en zij voor hem zou vallen. Dit werkte averechts want koos de kant van de Avengers.

Nadat Kang de Avengers wist te verslaan en het koninkrijk van haar had veroverd, zag Ravonna een andere Kang. Elk koninkrijk wat hij tot nu toe had veroverd, doodde hij de monarch, maar niet haar vader. Kangs generaal Baltag zag dit als een zwakte en probeerde met het leger Kang te vermoorden. Dan offert Ravonna zichzelf op om Kang te redden en haar laatste woorden zijn: “Ik hou van je”. Baltag wordt verslagen en Kang vindt een manier om haar weer tot leven te wekken.

Ravonna wordt Kang’s grootste liefde en vijand, maar ook iemand die van hem houdt, wraak neemt en hem vermoordt – een haat-liefdeverhouding.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen