Skip to content Skip to footer

Deze Marvel-films kun je tot en met 2025 verwachten

Marvel-films tot en met 2025

Afgelopen weekend vond San Diego Comic-Con 2022 plaats, waar Marvel Studios – in Hall H zijn eigen podium had, om de toekomstplannen van het Marvel Cinematic Universe te onthullen. Voor het eerst werden er twee Phases onthuld; Phase 5 en Phase 6. Ook kreeg deze trilogie een naam, namelijk: de Multiverse Saga.

Hieronder een overzicht van alle verwachte Marvel-films in 2023, 2024 en 2025.

2023

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 17 februari

Ant-Man and the Wasp Quantumania logo

Phase 5 zal worden afgetrapt met Ant-Man and the Wasp: Quantumania. In de derde Ant-Man-film zal Jonathan Majors’ Kang The Conquerer zijn opwachting maken, die voor het eerst te zien was in de seizoensfinale van Loki. Scott Lang (Paul Rudd), Lang’s dochter Cassie (Kathryn Newton), Hope Van Dyne (Evangeline Lilly), Hank Pym (Michael Douglas) en Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) zullen de Quantum Realm verkennen.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 5 mei

Na Thor: Love and Thunder zijn de Guardians hun eigen weg gegaan en op zoek naar Gamora (Zoe Saldana). Zij werd vermist sinds het einde van Avengers: Endgame. Ook zullen de Guardians oog in oog komen te staan met Adam Warlock, die werd geteased aan het einde van The Guardians of the Galaxy Volume 2.

The Marvels – 28 juli

The Marvels

Dit wordt het vervolg op Captain Marvel uit 2019 en zal de draad verder oppakken na het einde van de serie Ms. Marvel. Carol Danvers/ Captain Marvel, Kamala Khan/ Ms. Marvel en Monica Rambeau zullen allen te zien zijn in deze film.

Blade – 3 november

Blade

Oscar-winnaar Mahershala Ali wilde maar dolgraag de vampierjarger Blade spelen. En hij kreeg zijn zin! In de post-credits scene van Eternals opent Dane Whitman (Kit Harrington) een houten doos, waarin hij een zwaard ziet liggen. Zodra hij hem wilt pakken, roept Blade naar hem “Are you sure you’re ready for that, Mr. Whitman?” De reboot wordt geregisseerd door Bassam Tariq.

2024

Captain America: New World Order – 3 mei

Captain America 4: New World Order

Aan het einde van de serie Falcon and the Winter Soldier heeft Sam Wilson/ Falcon de titel Captain America omarmt. Al snel werd er een solofilm aangekondigd en dus nu met een releasedatum.

Thunderbolts – 26 juli

Thunderbolts

Phase 5 zal worden afgesloten door de Thunderbolts, een team van anti-helden die hun krachten zullen bundelen. Het is nog niet bekend wie de teamleden zullen zijn, maar waarschijnlijk zullen Yelena Belova, John Walker, Zemo en Abomination potentiële kandidaten kunnen zijn.

Fantastic Four – 8 november

Fantastic Four

Phase 6 zal worden afgetrapt met Marvel Comics’ eerste superhelden; de Fantastic Four. Deze langverwachte reboot heeft eindelijk een releasedatum gekregen! In Doctor Strange in the Multiverse of Madness zagen we John Krasinski voor het eerst als Reed Richards/ Mister Fantastic van Earth-838. Het is nog onduidelijk of Krasinski ook te zien is in deze reboot.

2025

Avengers: The Kang Dynasty – 2 mei

Avengers: The Kang Dynasty

Kang (Jonatan Majors) werd voor het eerst geïntroduceerd in het eerste seizoen van Loki. Hij vertelde dat hij een manier heeft ontdekt om tussen universums te reizen, waardoor het multiversum is ontstaan. Er bestaan dus meerdere varianten van Kang, waarvan we een slechte variant zullen zien in Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Uiteindelijk zullen de Avengers moeten samenwerken om deze gevaarlijke variant te verslaan. De vijfde Avengers-film wordt geregisseerd door Shang-Chi-regisseur Destin Daniel Cretton.

Avengers: Secret Wars – 7 november

Avengers: Secret Wars

Na slechts zes maanden komt de zesde Avengers-films uit. In de stripboeken van Secret Wars nemen de Avengers het op tegen verschillende versies van schurken. Deze oorlog speelt zich af in een oneindig aantal alternatieve universums en zullen slechteriken zoals Doctor Doom, Galactus, The mandarin en Red Skull opduiken.