Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

10 vragen die we hebben na het zien van ‘Black Widow’

Black Widow

***** Let op! Dit artikel bevat spoilers! *****

We dachten dat Black Widow alle open vragen rondom Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) zouden invullen, maar niets blijkt minder waar. Na Avengers: Endgame bleven we achter met de vragen rondom de Red Room, het overlopen naar S.H.I.E.L.D en wat gebeurde er in Boedapest? De meeste vragen worden dan ook wel beantwoord in de film, maar de prequel zorgt ook voor nieuwe vragen die onbeantwoord blijven aan het einde van de film.

Al deze tien vragen hebben we hieronder voor je opgesomd en hopelijk worden deze in de toekomst nog beantwoordt.

1. Zijn er nog meer Russische supersoldaten?

Alexei is Russische supersoldaat
© Marvel Studios

Alexei, ook bekend als Red Guardian (David Harbour), beweert dat hij de enige supersoldaat van Rusland is. Aangezien het serum op hem werkte, is het vreemd dat er maar één versie van hem bestaat. Helaas, kregen we maar weinig te weten over de oorsprong van Alexei. In de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier (2021) werd onthuld dat er meer supersoldaten zijn; Isaiah Bradley en de groep vrijheidsstrijders, genaamd de Flag-Smashers. De vraag die hopelijk in de toekomst beantwoord gaat worden is; zijn er meer Russische supersoldaten?

2. Waarom zat Alexei in de gevangenis?

Red Guardian in de gevangenis
© Marvel Studios

Alexei praat vol afschuw over Dreykov (Ray Winstone) omdat hij hem in de Russische gevangenis heeft gegooid. In de film wordt niet uitgelegd, met welke reden. En waarom heeft Alexei nooit proberen te ontsnappen? Hij is tenslotte een supersoldaat. Voordat Natasha en Yelena (Florence Pugh) hem helpen ontsnappen uit de gevangenis, zat hij al 20 jaar vast.

3. Van wie heeft Taskmaster leren zwaardvechten?

Taskmaster met zwaard
© Marvel Studios

Taskmaster staat bekend om zijn fotografische reflexen en we weten dat zij een aantal Avengers heeft geobserveerd. Maar geen enkele superheld die we tot nu toe in het MCU hebben gezien, is in het bezit van een zwaard. Toch zijn er diverse scènes in de film, waarin zij haar skills laat zien met het zwaard. Het enige zwaard dat zijn debuut gaat maken in het MCU, is de Ebony Blade van Black Knight in de aankomende film Eternals (2021).

4. Hoe wist Natasha te ontkomen aan Ross?

Natasha wacht op generaal Ross
© Marvel Studios

Wanneer Natasha’s familie samen met de bevrijde Widows ontsnappen, wacht Natasha daarentegen op generaal Ross (William Hurt), om gearresteerd te worden. Ross zit al een tijd achter Romanoff aan vanwege het niet ondertekenen van het Akkoord van Sokovia. In de volgende scène zien we haar opeens vrij rondlopen en ontmoet ze Mason (O-T Fagbenle) voor de Quinjet. Is ze dan toch gevlucht voor Ross, of is ze vrijgelaten?

5. Waar zijn de andere Widows naar toe?

Widows in de Red Room
© Marvel Studios

Als de Widows in de Red Room “gedeactiveerd” worden door het rode gas, zijn ze allemaal vastbesloten om duizend anderen te redden, die Dreykov over de hele wereld heeft uitgezet. Een andere mogelijkheid zou zijn, dat ze Yelena helpen in de zoektocht naar Clint Barton/ Hawkeye (Jeremy Renner).

6. Wie zijn Natasha’s ouders?

Een jonge Natasha Romanoff
© Marvel Studios

Natasha werd wijs gemaakt dat ze door haar ouders op straat was achtergelaten en door de Russische regering werd opgevangen. Melina (Rachel Weisz) onthulde later dat dit niet het geval was. In plaats daarvan werd ze door haar vader – tegen de wil van haar moeder in, verkocht aan Dreykov. Ondanks deze onthullingen zijn de namen van haar ouders nooit genoemd in Black Widow. In Endgame maakt Red Skull (Ross Marquand) een opmerking over haar vader, die Ivan werd genoemd. Dit maakt het allemaal wel intrigerender.

7. Hoe weet Valentina dat Hawkeye Natasha “vermoordde”?

Yelena en Valentina in end-credits
© Marvel Studios

In de end-credits zien we Yelena het graf van Natasha bezoeken en opeens verschijnt Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus), die eerder te zien was in de Falcon and the Winter Soldier. Ze is niet gekomen om respect te betuigen, maar om Yelena een nieuwe missie te geven. Volgens Val is Clint Barton/ Hawkeye verantwoordelijk voor de dood van haar zus op Vormir en dit is haar kans om wraak te nemen. Dit is opmerkelijk omdat alleen de Avengers weten van dit voorval. Het is mogelijk dat deze informatie openbaar is gemaakt of dat er een mol is onder de Avengers.

8. Waarom vroeg Natasha niet vaker om de hulp van Mason?

Mason in Black Widow
© Marvel Studios

Rick voorziet Natasha van handige hulpmiddelen zoals een nieuwe identiteit en een Quinjet – zolang hij maar genoeg tijd krijgt om het te regelen. Ze kennen elkaar al een tijdje, dus het is vreemd dat Natasha hem niet vaker om hulp heeft gevraagd toen ze op de vlucht sloeg in Captain America: The Winter Soldier (2014) en Avengers: Age of Ultron (2015). Zijn diensten zouden erg van pas gekomen zijn in Avengers: Infinity War (2018), toen Ross op haar en Cap jaagde.

9. Heeft Red Guardian écht tegen Captain America gevochten?

Red Guardian vs Captain America

In de gevangenis schept Alexei op dat hij tegen Captain America heeft gevochten en dat dit in 1983 of 1984 gebeurde. Dit is opmerkelijk omdat Captain America tussen 1945 en 2011 ingevroren was. Het zou kunnen dat hij vocht tegen een Amerikaanse supersoldaat zoals Isaiah Bradley, die onlangs in The Falcon and the Winter Soldier te zien was. Alexei is iemand die veel onzin verkoopt en niet eens weet dat hij zit te liegen.

10. Waar zijn Alexei en Melina heen?

Melina en Alexei
© Marvel Studios

Aan het einde van Black Widow zien we Melina en Alexei samen met Yelena Belova, de bevrijde Widows en Taskmaster ontsnappen. Hun volgende doel is om de resterende Widows te bevrijden. Hun rollen in het MCU zijn een beetje onduidelijk, want toen Natasha bondgenoten nodig had in Infinity War, waren ze nergens te bekennen, of waren ze weggevaagd door de Snap? Aangezien Yelena nu met Val samenwerkt, zou er duidelijkheid kunnen komen over wat er met Alexei en Melina is gebeurd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen