Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze films moet je deze herfst gezien hebben

Nieuwe films herfst 2022

Na een lange én warme zomer, staat de herfst alweer op ons te wachten. Wees niet getreurd want ook tijdens de herfst komen er weer nieuwe en leuke films uit in de bioscoop. Van thrillers tot en met komedies en van superhelden- tot science-fictions-films. Voor ieder wat wils.

Bekijk hieronder het overzicht van door ons uitgekozen films die je deze herfst moet zien. Als je meer zin hebt in een horrorfilm, check dan ons overzicht van horrorfilms in 2022.

Fall – 1 september

Als twee vriendinnen voor een social media stunt een TV toren beklimmen, komen ze vast te zitten op meer dan 600 meter hoogte. In de brandende hitte, zonder proviand, zonder bereik op hun telefoons en zonder dat iemand weet dat ze daar zitten. Terug klimmen is absoluut onmogelijk. Nu zijn de vrouwen op elkaar en hun vindingrijkheid aangewezen om weer voet aan de grond te krijgen. Risico nemen, betekent hun levens op het spel zetten, maar geen risico nemen, betekent een zekere dood.

Sundown – 8 september

Neil Bennett (Tim Roth), een vermogende Brit, viert met familieleden een zorgeloze vakantie in een luxe resort in het Mexicaanse Acapulco. Een telefoontje verstoort de zonnige idylle. Er is een sterfgeval in de familie en het gezelschap moet onmiddellijk terugkeren naar Londen. Maar in plaats van zijn familie te vergezellen neemt Neil zijn intrek in een budgethotel, drinkt hij bier op het strand, ontmoet hij een plaatselijke schone en verzint hij redenen om zijn terugkeer naar huis uit te stellen. Wat is Neil van plan? Hoe lang kan hij wegblijven terwijl zijn familie treurt en met juridische zaken worstelt? En wat als de zaken zich van kwaad tot erger ontwikkelen?

See How They Run – 15 september

In Londen, in de jaren vijftig worden de plannen voor de verfilming van een populair toneelstuk stopgezet als de beoogde regisseur (Adrien Brody) wordt vermoord. De opgebrande inspecteur Stoppard (Sam Rockwell) en de enthousiaste beginneling Constable Stalker (Saoirse Ronan) onderzoeken de zaak.

Ticket to Paradise – 28 september

Oscar®-winnaars George Clooney en Julia Roberts zijn weer samen te zien op het witte doek als exen die een gezamenlijke missie hebben: hun smoorverliefde dochter ervan weerhouden dezelfde fout te maken als zij ooit maakten.

Halloween Ends – 13 oktober

Vier jaar na de gebeurtenissen in Halloween Kills, woont Laurie (Jamie Lee Curtis) bij haar kleindochter Allyson (Andi Matichak) en van Michael Myers is niks meer vernomen. Laurie is bezig met het schrijven van haar memoires. Tientallen jaren lang heeft Michael een schrikbeeld voor haar gevormd en haar leven beïnvloed, maar Laurie heeft eindelijk besloten om haar woede en angst los te laten en van het leven te genieten. Maar als een jonge man, Corey Cunningham (Rohan Campbell), verdacht wordt van de moord op zijn oppaskind heeft dat een kettingreactie van geweld en angst tot gevolg. Laurie zal voor eens en altijd de confrontatie aan moeten gaan met het kwaad.

Black Adam – 19 oktober

In Black Adam speelt Dwayne Johnson de hoofdrol van Teth-Adam alias Black Adam. Hij moet het in de film opnemen tegen de demon Sabbac en roept de hulp in van de ‘Justice Society of America’, bestaande uit Dr. Fate (Pierce Brosnan), Cyclone (Quintessa Swindell), Atom Smasher (Noah Centineo) en Hawkman (Aldis Hodge).

Black Panther: Wakanda Forever – 9 november

In Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten. Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman) en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen. In de film wordt Namor geïntroduceerd, Koning van een onderzeese natie.

Avatar: The Way of Water – 14 december

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen