Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Alle Marvel-films die in 2020 verschijnen

Nieuwe Marvel-films in 2020

In 2019 verschenen er drie Marvel-films, waaronder het succesvolle Avengers: Endgame en het aansluitende Spider-Man: Far From Home. Dit jaar verschijnen er vijf nieuwe Marvel-films, waarvan één afkomstig is van Twentieth Century Fox, twee van Sony Pictures en twee van Marvel Studios.

Update – Oorspronkelijk zouden er dit jaar vijf nieuwe Marvel-films uitkomen, maar vanwege het coronavirus heeft Marvel Studios de releasekalender aangepast. De films Morbius en Eternals zijn hierdoor opgeschoven naar 2021.

Bekijk hieronder het overzicht van alle Marvel-films die dit jaar verschijnen. De titels staan op volgorde van release.

The New Mutants – 8 april

The New Mutants is Marvels eerste horrorfilm dat draait om vijf jonge mutanten, die tegen hun wil worden vastgehouden in een geïsoleerd ziekenhuis voor psychiatrisch onderzoek. Er worden experimenten op hen uitgevoerd en geconfronteerd met hun verleden. Wanneer er vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, ontdekken ze hun speciale gaven en zal de groep moeten samenwerken om er levend uit te komen.

Black Widow – 29 april

Marvel Studios’ Phase 4 wordt ingeluid met de solofilm Black Widow, die zich afspeelt na het einde van Captain America: Civil War (2016). Natasha Romanoff/ Black Widow (Scarlett Johansson) is op de vlucht geslagen voor de autoriteiten en keert terug naar Boedapest. Ze wordt herenigt met haar oude familie, die samen moeten werken om onafgemaakte zaken uit het verleden zien op te lossen. Daar komen ze oog in oog te staan met nieuwe Widows, én een nieuwe vijand: Taskmaster. Een schurk die fysieke bewegingen van zijn tegenstander kan kopiëren.

Morbius – 13 augustus

Morbius is de tweede film uit Sony’s Universe of Marvel Characters (SUMC). Dr. Michael Morbius (Jared Leto) is een wetenschapper, de lijdt aan een zeldzame bloedziekte. Hij heeft niet lang meer te leven en is op zoek naar een geneesmiddel. In een wanhopige poging ontwikkelt hij een medicijn die hem en andere lotgenoten kan genezen. Wat in eerste instantie lijkt op een doorslaand succes, slaat al snel om in een nachtmerrie.

Venom 2 – 30 september

Venom 2 logo

Aan het einde van Venom bezoekt journalist Eddie Brock (Tom Hardy) seriemoordenaar Cletus Kasady (Woody Harrelson) in de gevangenis. Op de een of andere manier zal Kasady ontsnappen en uiteindelijk verbinden met de symbioot Carnage. Samen met de gevaarlijke en gestoorde crimineel Shriek (Naomie Harris) zullen ze het opnemen tegen Venom.

Eternals – 4 november

Eternals logo

Een eeuwenoude buitenaards ras genaamd de Eternals leven al duizenden jaren in het geheim op Aarde. Na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame worden ze door een onverwachtse tragedie gedwongen uit de schaduw te stappen, om zich te herenigen en het op te nemen tegen de oudste vijand van de mensheid; de Deviants.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen