Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

12 vragen die we hebben na het zien van de serie ‘Secret Invasion’

Secret Invasion poster

Secret Invasion begon heel sterk, maar had erg veel moeite om dit wekelijks vast te houden. De laatste aflevering ‘Home’, was de meest teleurstellendste aflevering van de serie en liet ons achter met een aantal onbeantwoorde vragen.

Helaas, voelt het als de zoveelste Marvel-serie waarin Marvel Studios er (weer) niet in slaagt om iets goed neer te zetten. Hieronder hebben we twaalf vragen opgesomd, die in ons opkwamen tijdens het kijken van de serie.

***** Als je de serie Secret Invasion nog niet hebt gezien, lees dan NIET verder *****

12. Wie waren de mensen op de brancards die Sonya en G’iah vonden?

Disney/ Marvel Studios

Aan het einde van aflevering 6 sluiten Sonya Falsworth (Olivia Colman) en G’iah (Emilia Clarke) een deal om samen te werken en de planeet veilig te maken voor zowel mensen als de Skrulls. Daarna zien we de twee in een schuilplaats, gevuld met honderden mensen. Deze mensen liggen op een soort brancard, bedekt met Skrull-technologie. Ondanks dat Sonya en G’iah deze gevangenen vinden, krijgen we geen antwoord op de vraag; wie deze mensen zijn. Het zou erop kunnen duiden dat het volgelingen zijn van Gravik en dat de invasie op aarde nog niet voorbij is.

11. Hoe lang was Agent Ross een Skrull?

Disney/ Marvel Studios

In de laatste aflevering wordt duidelijk dat Agent Everett Ross (Martin Freeman) niet dood is, maar gevangen werd gehouden in New Skrullos. Ross was voor het laatst te zien in Black Panther: Wakanda Forever (2022), waar hij door de CIA gearresteerd werd en bevrijd werd door Okoye (Danai Gurira). Op welk moment in de MCU-tijdlijn werd Ross vervangen door een Skrull?

10. Waar zijn de Skrulls gebleven?

Disney/ Marvel Studios

We zien Nick Fury (Samuel L. Jackson) in aflevering 6 rondlopen in New Skrullos op zoek naar Gravik (Kingsley Ben-Adir). Er is alleen geen spoor te vinden van de volgelingen van Gravik rondom en in de reactoren. Is elke volgeling gevlucht uit New Skrullos na de wrede aanval op en door Gravik?

9. Waarom staan de Kree opeens open voor vredesonderhandelingen met de Skrulls?

Disney/ Marvel Studios

Fury onthult in aflevering 6 dat de Kree na meer dan 30 jaar openstaan voor vredesonderhandelingen met de Skrulls. Hij refereert dan naar de oorlog tussen de Kree en de Skrulls in Captain Marvel (2019), wat ervoor gezorgd heeft dat de Skrulls geen thuis meer hebben. De serie legt echter niet uit waarom de Kree nu wel bereid is om te praten. Hopelijk krijgen we een antwoord in The Marvels, want de schurk in de film is een Kree-strijder, die hoogstwaarschijnlijk de gebeurtenissen in Secret Invasion zal aanhalen.

8. Komen de Avengers ooit achter The Harvest?

Disney/ Marvel Studios

Het belangrijkste onderdeel van de serie draaide om The Harvest. Al het DNA van de Avengers en andere wezens werden verzameld en in een flesje gegoten. Deze hield Fury lange tijd verborgen in een grafsteen in Finland. Zullen de Avengers uiteindelijk achter The Harvest komen? Het is moeilijk voor te stellen dat de Avengers goedkeuring hebben gegeven aan Fury om hun DNA te verzamelen. Ze zullen helemaal niet blij zijn als ze horen dat hun DNA is gebruikt om Super-Skrulls te maken en dat één Super-Skrull al hun krachten bezit. Wie weet krijgen we hier antwoord op in The Marvels.

7. Hoe lang was Rhodey een Skrull?

Disney/ Marvel Studios

In aflevering 4 kwamen we erachter dat James Rhodes (Don Cheadle) vervangen is door de Skrull, Raava (Nisha Aaliya). We weten alleen niet precies wanneer dit is gebeurd, maar de regisseur van de serie denkt dat dit rond Captain America: Civil War (2016) is gebeurd. Dat zou betekenen dat een Skrull afscheid heeft moeten nemen van Tony Stark (Robert Downey Jr.) in Avengers: Endgame (2019). Vanwege de tijdsprong van vijf jaar in Endgame, speelt Secret Invasion in 2025 af, wat betekent dat Rhodey negen jaar gevangen gehouden is. Hopelijk geeft de opkomende film Armor Wars antwoord op de vraag wanneer Rhodey precies vervangen is en hoe hij omgaat met het verlies van zijn beste vriend Tony Stark.

6. Waar kwam al het DNA vandaan?

Disney/ Marvel Studios

We zijn ons er van bewust dat het DNA tijdens The Harvest is verzameld na de Battle for Earth in Avengers: Endgame. Als dat zo is, hoe kunnen er dan monsters van Abomination en Ghost verzameld zijn, als zij niet aanwezig waren bij het gevecht?

5. Is President Ritson’s aankondiging verbonden met ‘Captain America 4’?

Disney/ Marvel Studios

In Secret Invasion is Ritson (Dermot Mulroney) de president van de Verenigde Staten. Het is de eerste keer sinds Iron Man 3 (2013) dat we weer een president te zien krijgen. Toch besluit Fury om zijn goede vriend Talos (Ben Mendelsohn) achter te laten om Ritson in veiligheid te kunnen brengen. Uiteindelijk laat Ritson zijn ware aard zien door een onmiddellijke noodverordering te verkondigen, door alle buitenaards geboren vijandelijke strijders te mogen afmaken. Fury belt met de president en zegt dat dit echt iets is voor een eenmalige president. Dit zou erop kunnen wijzen dat Thaddeus “Thunderbolt” Ross (Harrison Ford) in Captain America: Brave New World de nabije toekomst de president van de VS wordt.

4. Zien we Varra terug in ‘The Marvels’?

Disney/ Marvel Studios

Aan het einde van de serie keert Fury terug naar S.A.B.E.R. met zijn vrouw Varra (Charlayne Woodard). Zij verklaart aan Fury dat ze met hem mee de ruimte in zal gaan, maar voor korte tijd voordat ze terugkeert naar aarde. Betekent dit dat Varra een rol zal spelen in The Marvels, of krijgen we een tijdsprong waarin Varra terug op aarde is?

3. Zijn alle buitenaardse wezens verbannen? Ook de Asgardians?

Disney/ Marvel Studios

Ondanks het feit dat president Ritson gered wordt door Nick Fury, verklaart Ritson de oorlog aan alle buitenaardse levensvormen op aarde. Dit roept de vraag op of elk buitenaards soort wordt veroordeeld, of dat het alleen om de Skrulls gaat. Veel van de helden uit het MCU komen immers uit de ruimte, zoals Thor en de Asgardians die momenteel een thuis in Noorwegen hebben, zoals te zien was in Thor: Love and Thunder (2022).

2. Hoe kunnen de gevangen mensen bestemd zijn tegen de straling?

Disney/ Marvel Studios

In de laatste aflevering zien we Nick Fury met een stralingsmeter door New Skrullos lopen om te zien hoe hoog de straling is. Achteraf bleek hij G’iah te zijn, die bestand is tegen de straling. Hoe zit het met de mensen die gevangen zaten en bevrijd werden door G’iah? Hoe hebben ze al die tijd kunnen overleven in de hoge straling?

1. Gaan we G’iah zien in ‘The Marvels’?

Disney/ Marvel Studios

Wanneer G’iah zichzelf onthult als Nick Fury, komt ze tevoorschijn met de krachten van de Avengers. Dit betekent dat Super-Skrull G’iah nu het sterkste wezen in het MCU is en dit kan een probleem zijn. Zij kan namelijk nu elke vijand met gemak verslaan. De vraag is echter, wanneer zullen we haar weer zien? De kans is klein dat we haar zien in The Marvels. Het zou wel logisch zijn omdat ze over dezelfde krachten beschikt als Captain Marvel en ook verstrengeld moet raken met Ms. Marvel (Iman Vellani) en Monica Rambeau (Teyonah Parris).

Alle afleveringen van Secret Invasion zijn nu te streamen op Disney+.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen